Asi jako většina z vás mám v GG nainstalovaný GeoJarry. Po instalaci se mi objevilo pár ikonek, které zajišťují stahování dat… z komentářů mi ale není zcela jasné, co se vlastně stahuje v případě "download update". Když tohle makro spustím, nahlásí mi to že stahuje soubor x/545, tudíž předpokládám, že bude stahovat 545 souborů. Nicméně vždy stáhne řádově méně (10-15) a také to číslo za lomítkem se mění různě přes 540. Co tedy skutečně znamená to číslo za lomítkem, proč stahuje tak málo souborů a podle čeho je vlastně stahuje? Jak si zjistí update keší nebo update čeho? Díky za radu a omlouvám se případně za hloupý dotaz..
Já myslím že to funguje tak, že prochází první stránky celkového výpisu českých (prostě dle nastavené země) kešek, a kontroluje jestli ty waypointy zná. V momentě kdy narazí na velkou souslednost wpt co již zná, tak končí s prohledáváním.
Proto když se uveřejní nová keš po delší době od uložení, a autor nezmění datum na to uveřejňovací, může se stát, že se ti tato keška nestáhne (zůstane zapomenutá mezi staršími kusy).
Proto se mi osvědčilo čas od času u místa, kde se vyskytuji stáhnout nejbližší okolní (taky jedna z ikonek geojarry) - většinou to 1-2 najde.
Podle mě je jediný rozdíl (oproti Download All) v tom, že se stáhne omezený počet "hledacích" stránek (parametr maxcount) a předpokládá se, zde je většina nových keší (což neplatí pro keše s datem zveřejnění "hodně" v minulosti, což může být podle okolností taky jen několik málo týdnů).
Cislo je pocet ‘stranek’ vsech kesi v seznamu.
Update dela jen to, ze stahne jen X nejnovejsich stranek. (kazda stranka je 20 kesi) Tusim, ze ta makra nastavuji X jako 10. Urcite to jde nekde v tom makru prepsat, nezkoumal jsem to.
To, o cem hovori CzechoCowboy, tak to byvalo kdybysi, kdyz to tahal Geoget. Tem mel k dispozici databazi, takze mohl jasne identifikovat, co uz zna a co ne. Geojarry je samostatny program bez jakekoliv prime vazby na geoget, takze ani nemuze zjistovat, co uz GeoGet zna a co ne!
Urcite jde, ja si to upravil. ![]()
A jeste bych doplnil, ze Download Update taha v podstate jen Loc soubory bez listingu. Tim se zajisti, ze v GG budou nove kesky a jejich listing pak jde stahnout pres Download Listing.
Download all taha take jen zakladni ifnormace bez listyingu. (autor, jmeno, kod waypointu, souradnice, druh kesky, velikost, atd.)
A jak to jde prosím tě nastavit. Já to hledal, ale v konfig souboru nic takového nenašel. Díky za radu..
Upravit zdrojak toho makra. z ktereho se vola program geojarry.exe. Pro maximalni pocet 600 stranek (to zatim bohate staci pro vsechny kesky v CR) ten blok bude treba takto:
//build GeoJarry.ini
gjini := '[geojarry]' + CRLF;
gjini := gjini + 'username=' + gjUsername + CRLF;
gjini := gjini + 'password=' + gjPassword + CRLF;
gjini := gjini + 'proxyip=' + gjproxyip + CRLF;
gjini := gjini + 'proxyport=' + gjproxyport + CRLF;
gjini := gjini + 'proxyuser=' + gjproxyuser + CRLF;
gjini := gjini + 'proxypass=' + gjproxypass + CRLF;
gjini := gjini + 'countryid=' + gjcountryid + CRLF;
gjini := gjini + 'stateid=' + gjstateid + CRLF;
//maximalni pocet stranek (20 kesek na kazde z nich)
//gjini := gjini + 'maxcount=10' + CRLF;
gjini := gjini + 'maxcount=600' + CRLF;
datadir := geoget_datadir + '\gjtemp\';
Opraveno a funguje to… díky.
Škoda že geojarry nemá makro na stahování nejnovějších keší, pak by to byla parádička…
sobikovi napsal/a:
Opraveno a funguje to… díky.Škoda že geojarry nemá makro na stahování nejnovějších keší, pak by to byla parádička…
A co myslíš, že dělá Download Update - stáhne prvních 10 stránek podle stáří cache od nejnovějších. To snad stačí, ne? Koneckonců už to tu bylo napsané.
PS: počet stránek lze upravit přímo v makru, viz. jeden předchozí příspěvek
Hoj…
Už jsem to tu nedávno psal. Měl jsem problém stáhnout foud cache uživatele H+ .. problém byl právě v tom znaku + .. Nechal jsem to pak bejt, protože mi poslal jeho PQ Finds a ty jsem si naimportoval a označil jeho nalezené cache v GG2. Jenže jsem narazil opět na tento problém a to u znaku &
Potřeboval bych si naimportovat uživatele který má v nicku právě tenhle znak a ten darebák není PM, takže mě to nemůže poslat. Byla by nějaká možnost to vyřešit?
Díky za odpověď
To je divne, protoze ja to nedavnou zkousel, a ani jeden z tech znaku nedelal problem. Oba GJ spravne zakodoval. Pouzivas verzi 12?
Používám…ale ať H+ nebo kulin&janek .. mě prostě nejde:-(
Aha, pockej.. ja to zkousel v prihlasovacim udaji. Ty se to snazis pouzit jako jmeno uzivatele, jehoz nalezy chces stahnout, ze? To jsem totiz nezkousel…
jj jako prihlasovani bez problemu, ale pri vyhledavani lidi to nejde. Stejne tak jako i v nejnovejsim gg2 aby mi oznacil podle logu moje nalezy, tak musim do nastaveni napsat jen kulin a ne spravny nazev uctu kulin&janek
HaLuMa napsal/a:
Aha, pockej.. ja to zkousel v prihlasovacim udaji. Ty se to snazis pouzit jako jmeno uzivatele, jehoz nalezy chces stahnout, ze? To jsem totiz nezkousel…
přesně;) je to pohodlné stažení nálezů přátel a pak si můžu vyfltrovat jejich smajlíky, když se chystá nějakej vejlet…tedy aby se neprudilo se stavěním na pixlách který většina z osazenstva má.
Nevite v cem by mohl byt problem, kdyz mi geojarry nestahne vsechny nalezene kesky ? Stahne jich vzdy jen 207 ![]()
Počet stránek nastavených v souboru geojarry6.ggp.pas zmen si radek
gjini := gjini + ‘maxcount=10’ + CRLF; na něco většího…
já to mám
gjini := gjini + ‘maxcount=100’ + CRLF;
Tak jsem to udelal, stahly se vsechny stranky (24/24), ale kesek je jen 422 …a momentalne mam 473 ![]()
kde, kdy, jak ti to ukaze 422 pixel?