Geokalendář 2012

Máte zájem o Geokalendář 2012? Měl by být v podobném stylu jako Geokalendář 2011, nebo úplně jiný? Případně máte nějaké náměty na zlepšení apod.?

Urcite zajem mam, urcite zase tydeni a zase se spoustou krasnych fotek jako letos. mozna jen vyber fotek bych zahajil drive, a mozna zkusil nejake verejne hlasovani o nich, ale samozrejme chapu ze to da dost prace a asi se s tim nebude nikomu chtit delat.

No jasne ze mam zajem, ale to hlasovani bych vynechal kdysi to tu bylo a byly s tim jen problemy. Fotky ted byly vybrane dobre, tak bych to tak nechal.

Určitě ano, tak jak je ten letošní…

Určitě jo! A až jich budu zase brát 20 nevezmu jen jeden navíc, ale rovnou pět, aby zbyl kalendář i na mě :smiley:
Jedu znova Pažitkův 2010 a nikomu to nevadí … :slight_smile:

Hlasování o jednotlivých fotkách bych neviděl jako přínosné, ale větší diskusi klidně přijmu, je na ni tentokrát čas. Pokud chcete přispět, můžete začít posílat náměty, připomínky, ale i fotky.
Chtěl bych, aby to zase bylo hodně těšení, trochu překvapení a nejvíce radosti.

letos bych i rád přispěl do výběru fotek. Pro mě - kam posílat a v jakým formátu,… fotky?:slight_smile:

Fotky můžete posílat na [email protected]. Formát JPG, poměr stran 2:3 na šířku. Rozlišení aspoň 1600×1200 pixelů, ještě lépe to nezmenšovat a používat co nejnižší (nejkvalitnější) kompresi (aspoň 85 %) - ale pozor, různé programy to mohou mít nastaveno různě, tak orientačně aby ten soubor nebyl menší než 1 MB.

fotky rád pošlu, ale až tak koncem léta - pokud to stačí

dnes odpo ti pošlu mail s dotazem…

Popravdě mě přijde lepší styl kalendáře ala Pažitka tzn. měsíční nástěnný. Na plánování stejně používám elektronický a ten nástěnný mi dělá aspoň parádu. Takže i když jsem si koupil ten loňský týdenní (když jsem byl na jedné fotce;), tak jsem si nechal udělat měsíční ze svých zdrojů.

Jen takové doporučení:
Trvat na poměru 2:3, obecně (tj. ne pro každého, ale pro většinu ano) - je to přirozenější a hezčí (koneckonců je to nativní poměr u zrcadlovek). A ať si to, pokud možno, autoři, kterým foťák dělá fotky 4:3, oříznou sami. Ušetří Vianneymu práci a starosti. :wink:
Tím, že 1600x1200 není 2:3 se nedejte zmást. :smiley:

Jasně, 1600×1200 je minimum, ale málokterá zrcadlovka s takovým poměrem stran má tak malé rozlišení.

K výřezům: je dobré, aby autoři posílali fotografii oříznutou podle svých představ, ale z technických důvodů dojde k malému ořezu na pravé straně fotografie. A fotografie 3:4 budou oříznuty určitě. Je to prostě kalendář, ne výstava jednotlivých fotografií.