Geokombajn - 1 + 3 lidi - vč. terén obtižnost 5
[color=maroon][/color]Nevím zda se podaří realizace ještě letos. Rad bych podnikl GEOKOMBAJN s týmem který pro jistotu bude vybaven i na otížnost 5. V planu je řidič + 3 kačeři. Doporučený ale ne bezpodmínečný je věk 30 - 40. Posádku bude tvořit:
1 -Řidič navigátor - obsluha klasické GPS
2 -spolujezdec navigátor- obsluha geo GPS výběr cíle.
3 -kronikař- zapíše vše od Waipontu, času nálazu logu apod.
4- administrátor plánovač- aktuálně a on line pracuje s notebookem připojeným k internetu vyhledaní informací
Administrátor se spojí s plánovačem a navrhnou optimální lokalitu včetně plánu cesty a vytipují cache nejlépe okolí " střední " moravy
Každý ma rovněž další schpnosti-
vhodný horolezecký výcvik popřípadě zkušensot s ním-vhodná základní výbava,( lana uvazky), zkušenosti s praci s IT, jazyková výbava, ,člen z řad police či armády vítán.Práce s GPS a vlastní GPS samozřejmostí.
Jednoduše - spolupracující team.
Náklady na trasu: Před startem bude vozidlo Felicia přpraveno s plnou nádrží. Na závěr vše opět doplníme do plného stavu a o náklady na benzín se podělíme. Pokud se dohodneme na jednom dni ok. Pokud budeme nuceni přespat nutno připočíst náklady na stravu a ubytování.
Pokud ma někdo větší - nejlépe služebni vuz a bude ochoten do toho jit radi jej u vítáme. Najde se pár nadšenců ?
-
Nezapomněls náhodou napsat odkud se vyjíždí?
-
Podle výbavy a schopností to vypadá, že chceš jet na půlroční expedici k nepálskýmu IT centru :DB) - je mi záhadou, na co je na geokombajnu na Moravě potřeba "zkušenosti s praci s IT a jazyková výbava, člen z řad police či armády vítán". Pokud se spokojíš s tím, že mysterky vyřešíš doma, tak si vystačíš s kýmkoli, kdo umí ovládat GPSku a řekněme umí lozit po skalách B)
Jde o den maximálně dva. Mužeme se dohodnout na ralaxačním odlovu nebo také nasadit špičkové kešery. Přemyšlet jak okopírovat stránku v terénu neni to co bychom chtěli na kombjnu řešit . A proč brát amtera teoretika neschpného zavazat si tkaničku od bot, který GPSku používa jak přívěšek, když lze do týmu vzit počitačového experta který krom kešingu leze po skalách a jeho zkušenosti jsou nedocenitelné,že ? Dle tvých slov splňuješ určitě nejednu podmínku. Mam tě brát jako prvního zájemce ? Kde bude start a kdy bude předmětem dohody - dohodneme se na on-line na četu ( chatu)
Přesouvám do z GPS do "Hledám společnost"
Jeste vam tam chybi pokladnik a nastenkar, i kdyz funkci druheho muze zastat i kronikar, bude li vybaven dostatecnym poctem outdoorovych spendliku, nejlepe z vystroje US Army
![]()
Takže kterou funkci bereš ? Na fotce vypadáš použitelně a zkušenosti ti zajisté nechybí. Zpracuješ plan trasy včetně vytipovaných Waypointů ? Zkus nadhodit realný odhad pro počet ulovených keší. Uděláme jich 50 ?
Colonel je fakt použitelnej a to nejen na fotce, o tom neměj pochyby
a jako zkušenej a letitej geokombajnér na rychlém stroji hravě zastane všechny zmiňované funkce v jedné osobě (tj. - plánovaní kombajnu, řízení motorky, navigování na silnici i mimo ni, práce s lanem a lezení na jedničku a i jako kronikář svými vtipnými logy nemá chybu - takže se obávám, že každá další osoba v jeho teamu by byla pouhým přívěskem s GPS ![]()
TOREXi, tady to spíš vypadá, že rekrutuješ pro armádu ![]()
Ne, zájem pravděpodobně nemám, ale jelikož jsem se pár kombajnů zúčastnil, tak se zájmem sleduju toto vlákno. Nějak se mi totiž nechce věřit, že ti jde jen o obyčejné kešky ![]()
50 keší za den se ulovit dá, ale v tom případě zapomeň na pětkové terény a připrav se aspoň na částečný městský kombajn.
abakus napsal/a:
TOREXi, tady to spíš vypadá, že rekrutuješ pro armáduNe, zájem pravděpodobně nemám, ale jelikož jsem se pár kombajnů zúčastnil, tak se zájmem sleduju toto vlákno. Nějak se mi totiž nechce věřit, že ti jde jen o obyčejné kešky
50 keší za den se ulovit dá, ale v tom případě zapomeň na pětkové terény a připrav se aspoň na částečný městský kombajn.
Jsi na to kapnul. Nejde o kešky ale o den který nebude jen procházkou ale trošku svižnější akce, kde se nebojím o nedostatek zažítků. A člen policie nebo armády v teamu je při případném konfliktu ss strážci zákona nedocenitelný ( napřiklad odlov GCYT5P
) v Brně je dost Mudloidní a vzhlem k počtu kamer nelze kontakt se stražci zákona zcela vyloučit. Proto ty požadavky. Do lesa na keše bych šel jen pokud by to nebylo moc velké zdržení. Pokud tam bude obtížnost / terén 5 tak se práce v týmu vyplatí. A votom to je. Tak jdeš do toho ?
Možná mi něco uniká, ale kde budeš ve štatlu horolézt? ![]()
matlas napsal/a:
Možná mi něco uniká, ale kde budeš ve štatlu horolézt?
Tak to nevím. Jen nevim jak dopadne keška AVION ale to pujde možná i jinak. Zaleží jakou vybereme lokalitu. Pokud narazime na teren a obtížnost 5 a budeme ji schopni odlovit tak proč ne. Jinak se počítá prakticky se vším. Je jedno jestli budeme od bláta nebo ne. Jde o trochu adrenalinu. Celý den koukam na monitor a mlátim do klávesnice a tak potřebuji a hledam zpestření. No a ktomu hledám podobně " postižené" ![]()
TOREX napsal/a:
Jde o trochu adrenalinu. Celý den koukam na monitor a mlátim do klávesnice a tak potřebuji a hledam zpestření. No a ktomu hledám podobně " postižené"
hmmm, to chápu. Já to léčím létáním a bojovými sporty. ![]()
TOREXi, je to zajímavé, asi bych se i zůčastnil.
Mno, téma je zajímavé, ale bez bližších informací nemám odvahu se přihlásit. Zkus něco trošku konkrétnějšího.
P.S. rekord mám 26 Found + 1 DNF za 5 hodin.
Protože jsem nechtěl přímo specifikovat lokalitu bude na dohodě kam vyrazíme Navrhuji sejit se na chatu dnes večer ve 20:30 ( nebo navrhujete jiný termín ? ) misto bych navrhl vybrat někde uprostřed republiky kde bude dostatek keší. co a jak dale proberem na chatu. založím mistnost s názvem GEOKOMBAJN 1+3 TOREX v dsekci koničky a zájmy nick ze seznamu mam petispetis vice dle dohody a navrhů.
http://chat.lide.cz/room.fcgi?auth=&room_ID=3691974 neviim jestli na seznamu se adrsa udrží do večera. Když tak místnost založím znovu.
Tak to pročítám a moc těm 50 keším nevěřím. Pokud se vám takovej počet podaří ulovit, tak to bude jako když začínalo video. 24-hodinovej dýchánek-pak krvavý oči-bolest hlavy a z těch 10-12 ti filmů měl člověk v hlavě guláš ![]()
Jinak mi to "verbování" připadá jak nábor na expedici na dobytí severního pólu a ono jen šílený sběr krabiček. Pochybuju, že budete mít čas na hledání obtížnějších keší, nebo na 5. To by musely být pouze tradiční a drive-in k tomu. Vyskočim z auta, ani to neotevírám, vlepim na víko razítko a jedeme dál ![]()
No taky mi to přijde "trochu" ujetý - a spíš bych to viděl na výběr nějaké té banky nebo aspoň kamiónu ![]()
Jinak se mi to vůbec nelíbí, ale přesto vám držim palce - holt každý se baví jinak a vo tom to je!
Osobně bych radši zvolil nějakou náročnou multinu, ale ta by byla holt jen za bod, to těch 50 za den bude mít lepší zvuk ![]()
Můžete přijet k nám, na okruhu 5km jich tady máme víc než 60! a i jedna lehce pětková je mezi nima. Akorát zdejší keše nepatří mezi ty nejlehčí, takže byste asi nesplnili plán ![]()
50 za 24 hodin je v pohodě, pokud se loví ve městě typu Ostrava, Brno, Praha. V přírodě je reálných 30 a to ještě všechno stylu drive-in do minámální vzdálenosti 200 metrů a to se člověk často nesmí bát zákazů.
Me se kombajnovani jednoduchých keší bez výběru na body nelíbí. Kdyby se jelo někam na zajímavé obtížnější keše, nekam dál, kam se jen tak nepodívám, tak by me to zajímalo. Klidne na 2 dny.. aby se jich pár stihlo…
Jako příklad: Český ráj … když se podíváte http://www.geocaching.cz/mapa9.php a nastavíte počet zápisů v bookmarcích např 4 vypadne nejlepších 250 keší podle bookmarku malcora…