Geokongres ?

Ahoj geokamaradi,

onehda jsem sedel / usinal na nejake nudne prednasce a v duchu si rikal - proc to jednou nemuze byt taky o necem zajimavejsim ?

Tato myslenka a pekne prostory naseho mestskeho kina u ktereho bydlim, ve me zasely nutkavy pocit usporadat akci, rekneme vlidne a pratelske setkani geocacheru, pri kterem by nase debata o geocachingu byla zaroven takovou geoosvetou (hmm, ne kazde slovo s prefixem geo je hezky, na slovo geoosveta zapomente). Geokongres je dost nadneseny vyraz, nicmene co byste rikali na to cca ve 2-3 hodinach shlednout nejake prednasky tykajici se geocachingu (temat je treba jen tady ve foru prehrsel).

Samozrejme, ze cely podnik by stal a padal na osobach prednasejicich - puvodne jsem myslel, ze pred tim, nez prinesu kuzi s touto akci na trh, tak via profil oslovim nekolik, rekneme moralnich autorit nebo jinak - protrelych vlku ceskeho geocachingu, ale nakonec mi to prislo mi takovy spamoidni, tak proto tento coming-out.

Proto bych se rad s prosbou obratil zejmena na:

1/ reviewery (vzhledem k jejich nevdecne nocni praci, ktera je pro nas hledace tak trochu tajemna, a kterou jim navic obcas vubec neulehcujeme)

2/ partu lidi kolem gc.cz (protoze diky gc.cz spolu komunikujeme a rekl bych, ze udrzba a inovace serveru je taky pekne nevdecna prace)

3/  protrele vlky ceskeho geocachingu (kteri maji zkusenosti a nahled)

4/ a vsechny ostatni, co maji pocit, ze by se mohli o neco zajimaveho podelit (treba me napada zaverecna velkoformatova slide show fotek - jsou geocacheri (a cacherky :-), kteri foti fakt dobre.

zda by meli cas a chut, nam geonovackum (coz jsem treba ja) a vsem ostatnim, neco zajimaveho sdelit. Temata bych ponechal siroka - napada me treba zkusenosti s gc v zahranici, tipy&triky pro praci s hardware/software (GSAK, OZI, MapSource atd.), reportaz o cool containerech, pravidla a etika gc apod. Odmenou pro prednasejici byl byl dobry pocit a eventove tricko.

Pro predstavu, zatim mam domluvene dve zajimave prednasky - IvanK - Myty v GPS navigaci (Ivan je osoba, ktera do (nejen) GPS navigace opravdu vidi), Pazitka (bud vyuziti PDA pri geocachingu/ nebo Kesovani na Zitavsku).  Oslovil jsem i Pitrise (tema fyzicky narocne kesky v CR) -snad to vyjde.

Termin akce je neuralgicky bod, z portfolia kveten, cerven, zari me napada treba sobota 16. cerven, vzhledem k tomu, ze kino by bylo zamluvene az od 13. hodiny, tak by se to vubec nemuselo kryt s planovanym patecnim geoplesem (kam bych take rad zavital, nasledny presun do lokality 70km severne od Prahy po rychlostni komunikaci je otazka hodinky), ba naopak - byl by to takovy high geosociety weekend :-) , v patek ples, v sobotu kongres, hmm. Ale termin neni dogma, muzeme o tom podebatovat.

Ramcovy program asi takovy:

13-15/16 hod. - promitani prezentaci v budove Mestskeho kina v Mnichove Hradisti (deti ci nase drahe geopolovicky by mohli treba na skupinovou prochazku po GC1050Y, v pripade spatneho pocasi je variantou muzeum, zamecka exkurse)

V arealu kina je internetova kavarna s moznosti tepleho jidla a toci mj. i Svijany (!) Parkovani v prilehlych ulicich u kina je bezproblemove (ulice prezily i premieru Angeliky ci Harryho Pottera :-)

pote bychom se presunuli (peso, kolmo, autem, turistickym busem - hneda linka) do Ceskeho Raje (cestou mozne indivudualni kesovani) - konkretne do kempu u rybniku Branzez, kde bychom vecer pokracovali v "kuloarnich jednanich" :-) Spat mozno pod stanem, v chatkach, v penzionu...

Takze to cele shrnu do nekolika otazek:

1/ meli byste o takovyto event zajem  (pokud ano, pak aktivne (s prednaskou, reportazi, fotkama) / nebo pasivne) ? 

2/ byl by pro vas termin 16. cervna vyhovujici (pokud ne, zkuste navrhnout jiny) 

3/ byl byl pro vas problem nevelky kongres. poplatek (cca 30-50 Kc, podle toho jaky by byl zajem), pronajem kina je 600Kc/hod, ale prostredi  stoji za to, cilem je dostat se s financema na nulu (jinak by me pak manzelka zabila :-)

4/ meli byste zajem o eventove tricko ? (je nekolik variant zpracovani, vcetne moznosti individulniho potisku (takove to XY se zucastnil...), cenovy strop trika by byl cca 250 Kc.

Tak to je vsechno... dost mozna je to cele je posetily napad me manicke faze :-) a skonci fiaskem, ale za vase nazory bych byl vdecny.

Dik Wenny / WMH 

Fajn nápad... Jen to dotáhnout do konce. Trochu se to tluče s geoplesem, na druhou stranu rozdělit ty dva eventy je kontraproduktivní, protože samozřejmě všichni víme, co se stane, když doma zakoktám "Heh, miláčku, víš, to nebude jen o GéPéEskách, a nebude to jen jeden víkend" (podle sebe soudím ostatní). Zkrátka - jeden event mi projde, dva už asi ne... Takže na zváženou - přikláním se ke spojení obojího, aspoň si to užijeme ;-)

Pro zvýšení atraktivnosti celého počinu navrhuji vyhlásit slevu pro páry (smíšené, přirozeně)... Já když přemluvím svoji geomudlu tak to budu snad muset mít zadara (vtip)! Při té příležitosti není od věci se domluvit předem a každé geomudle bychom my - nepochopení geokačeři - mohli předat nějakou malou vtipnost, dárek... tričko s nápisem "nejsem vdova, ten můj je kačer" bo tak něco. Prostě něco, co nám pomůže imprůvovat pí-ár...

A k programu...? Fakt by se mi líbilo, kdyby někdo přitáhl meotar a ukázal pár triků v GSAKu, protože přicházet na všechno sám bolí a pořád se ptát na stokrát objevené je hloupé. Taky by nebyla marná výstavka a následná "soutěž" fotografií v několika tématech - lidi, místa... Cenou za umístění by mohlo být zvřejnění v geokalendáři na příští rok :-)

Bla bla bla - jen nápady.

Toz idea to nie je nezaujimava, ja o sebe viem, ze prednasat neviem, ale zaujimalo by ma napr. pocut a vidiet, ako sa pracuje s PQ a GSAK...

ale chcelo by to ponat aj trosku recesisticky, znie mi to cele prilis vazne [:)] 

prosim te, samane, na co ty potrebujes pq a gsak? stejne ji pak nezapnes :)))

abych pravdu priznal napad zajimavy, jen nevim jak k nemu pristupovat - vaznost? recese? pokud vazne, je otazkou: kdo umi prednaset, koho vlastne bude bavit poslouchat (slezou se tam lidi na eventu, budou kecat u piva…) - treba mion se s zadnym kongresem neparal a vystrihnul prima gsak makro i s PODROBNYM NAVODEM - viz tady http://mioncz.net/gc/gsak/MapSource_export . a pokud recese, je jeste vetsi otazkou, kdo umi prednaset ironicky, vtipne (to uz by pak ale byl spis namet na geodivadlo ala cimrman, kdyz uz jsou geomuzikanti…:)). ( co se tyce terminu, tak s plesem je to myslim hodne kolizni. aby pak vsichni neprovozovali na prednasce spanek :))

K vaznosti /recesi - jaky si to udelame, takovy to mame :-) Nejsem proti jakekoliv kombinaci obojiho, treba promitani fotoreportaze z Edenu nebo ze Sazavy byl vdecny namet, tem vaznejsim bych se taky uplne nevyhybal, treba zrovna ta Ivanova o GPS navigaci (co vse dela EPE, kdy to funguje a kdy ne, co muzeme cekat od nasich outdoor masinek  atd.) tak jak mi leccos nastinil na libereckem minieventu) me hodne zaujala. Pojmout to celkove jako psedovaznou rececistickou zalezitost ala cimrman (tj. nechat si oblek z plesu a oslovovani typu : Dain, docent geocachingu apod. :-)  by nemuselo byt marny, zvazte to. Jinak, dve hodinky odpoledne se snad daji prezit a pokec vecer u piva je samozrejmosti.

No tohle jestli někdo zorganizuje a jěště k tomu naprosto nezištně pro ostatní, tak dopředu: geoklobouk až na zem

Myšlenka je to zajímavá, taky bych měl k tomu co napsat, ale po předešlých zkušenostech : “se nebudu pouštět do žádných větších akcí”

no potrebujem zistit, ako moji geokamarati hladaju tie cache [:)]

Ahojky všichni,koukám zatím ticho po pěšině,byla by velká škoda kdyby takováto myšlenka zapadla protože to to ještě nebylo a hlavně by se spousta z vás (nás) mohla dozvědět mnoho nového a jak říkám byla by to škoda toho nevyužít takže pište sem své podměty   :-)

Mno, o jednom magorovi co by to dal dohromady bych věděl :-)

Otázka zní tedy jen - KDY. Sál, hospodu i muziku na takovouhle šílenost tu máme a jsme na takové akce připravení (cca 200 osob - záměrně píšu osob a néééé jen kačerů) ale s ubytováním je to horší - muselo by to být formou pomož si sám, poptat v okolí se samosebou můžu. Předem ale podotýkám, že o ničem větším tu nevím, možná by nebyl velký problém s přespáním v tělocvičně školy, ale žíněnky sebou.:-)))

Takže se zamyslete, Bratronice u Kladna by zřejmě byly k dispozici... 

PS: vybavení pro takovouhle magorovinu máme svoje (ozvučení, projekce, čaj, káva, pivo, víno, rum, ručníky na čelo bych prosil vlastní...) 

Holečkové z rovin  jsou jistě rádi za tvou nabídku. Tady se ale jedná o to, že je dané místo: cca 50°31'17.13"N,14°58'22.5"E. Vim jen o tom, ze GEOkongres je brán z pozice vazne veci, ve smyslu informace pro ty, kteri maji zájem se nechat poucit. Nejde o akci povinnou... Organizátor, wmh bude jistě rád za jakékoli podněty, které zpestří plánovaný proram. Máš-li cokoliv, co by mohlo kačerům prospět, přihlaš se do diskuze. ... A věř tomu, že dojde i na českého génia... da ...

Mago, nezapadlo nic, jen si dej pryč toho psa, který nám likviduje  "čuchem " potencionální FTF lov …:))    [:D]

Pro upřesnění, souřadnice jsou jasné ale i celkem off topic, páč nabízím možnost (pokud se to samosebou nepodaří udělat jinde) zoranizovat vše v jednom místě, myšleno tedy kongres i následný ples (zábavu, tancovačku, maškarní, jak kdo chce....).

A tak to je... :-) 

ok1ine,

dik moc za nabidku, mit takove moznosti byl by hrich nejakou geakci neusporadat :-) (ihned me pri slove telocvicna vytanul na mysli geoturnaj ve fotbalku (a nekolik prijemnych minut jsem v duchu vymyslel "sestavu" z mych geocacherskych sousedu (nektere varianty byly hodne zajimavy a nektere jeste zajimavejsi :-) Samozrejme ve tvych rukou je i  vzdelavaci akce typu "geokongres" , ja na to zadny patent nemam, naopak rad  si prijedu pro jeden eventovy bod :-) a poznam nove druhy ve zbrani . Dalsi velkou vyhodou tvych moznosti  "pod jednou strechou" je moznost usporadat akci kdykoliv po cely rok a vyhnout se tak koliznim "atraktivnim" terminum. Jenom doresit to ubytovani, s mymi detmi velmi maleho veku to na zinence nepujde, ale dovedl bych si to prestavit nekdy na podzim (nebo velmi zahy :-), kdy bude venku hnusne a budu mit vetsi moralni pravo vyrazit nekam sam (a to by me lakal treba ten fotbalek a pote pivecko hmmm, holt me prizemni choutky...) (nejak jsem se v predchozim textu nemohl zbavit toho boldu, hlubsi vyznam v te tucnosti pisma proto nehledejte)

Obecne receno :

Event v MH (byt nepatrne rozplizly presunem na Branzez) ma vyhodu v tom ubytovani (moznost vzit celou georodinu vcetne deti, poznat behem vikendu kousek (a pekny) Ceskeho Raje, vecer zaparit v prijemne atmosfere v kempu u rybnika, ktery neni mimo prazdniny nijak plny, s ubytovanim v miste parby... No a ruku na srdce, nepocitam (a ted se zkusenejsi organizatori srdecne a oduvodnene zasmeji), ono to zas prilis nad moznosti organizacni one-man show neni, zkratka v kine zarezervuji termin (coz jsem predbezne ucinil, v sobotu po poledni zas tolik kseftu v kine nemivaj - snad jen kdyz jsou volby, coz klidne v cervnu v tomto terminu muze byt, jeden nikdy nevi...), zaplatim zalohu a budu se modlit, aby nekdo prijel... A kdyz prijede tak si to v kine "odbudem"  pote jiz program individualni a vecer s rodinkou pojedu prespat do chaticky v kempu. Takze stranka organizace me moc netrapi.

Co me vsak trapi a na cem to cely padne, je akutni nedostatek prednasejich geokolegu, jinymi slovy, mimo tech dvou vyse zminenych nula nula nic :-( takze v pravde resit v tomto pripade lokalitu prednasek je urcite off topic :-) - me presvedcovaci vlohy v tomto bode zcela selhaly :-) , takze budes-li mit vetsi stesti ci zkusenost ve vztyceni praporu live-geoosvety, budu jen rad.

Zacinam mit totiz pocit, ze slavny "geokongres v MH" skonci jako prijemny lokalni pokecovy eventik a la zirafy vecer v hospode (coz koneckoncu neni vubec spatna varianta, ba naopak - zdejsi vyborna geokomunita (tim "zdejsi" myslim samozrejme sirsi okoli, vsak mi mi severane rozumeji) je duvod sam o sobe se na neco takoveho poradne tesit. A nebo se muze udelat tradice z toho neofical lovu na zirafy http://geocaching.cz/cs/forums/thread/33547.aspx (tam to bylo proste fajn) a je to!

Zatim je to jeste otevreny, svuj vnitrni deadline na zavreni geokongresoveho kramu (tj. "udelat pouze bezny event") mam  cca do pulky brezna (tj. 3 mesice pred akci), podle  toho zajmu/nezajmu.

Keskam zdar!

Wenny /WMH

Dobry tak jsem prave pri cteni tohohle vlakna sezral pul kila pistacii a vypil pulitr vina  a jdu spat, napad je to hezkej ale ja jsem ostychavej, [H]

to Wenny: plně s tebou souhlasim, není co řešit, určitě jsem to nemyslel jako nějakou konkurenci :-) Nápad je to moc dobrý, pouze a jen jsem předložil možnou nabídku, pokud jiné alternativy selžou, páč ubytování je tu velkej problém (myšleno za lidský peníze...) Možná se toho nápadu ujme i někde někdo jinej, protože na vesnici jde taková akce zařídit celkem snadno, ale to spaní....

Krajina  Českého Ráje je prostě neopakovatelná, vím o čem mluvím, pravidelně jezdíme do Jinolic. Tak mě napadá, že to tam je vlastně jeden velkej letní hotel (se stany) :-) Nakonec proč ne takovej event, kdy se nakonec přespí v kempu, že?

V každém případě držím palce a pokud vše vyjde, rádi k vám přijedeme!

Drzim palce a verim, ze to Wennymu vyjde, i kdyz si myslim, ze to nebude mit vubec lehke, hlavne u nekterych lidi.

Pratele,

otaznik z nadpisu tohoto vlakna je timto jiz minulosti, nebot deadline vyprsela a zajem ci touha prednaset :-) je (temer) nulovy. Vysledkem meho managerskeho selhani je tedy zruseni projektu geokongresu, event jako takovy (tj setkani a pokec u piva v prijemnem prostredi branzezskeho kempu bych rad zachoval, bude-li zajem.

Zaroven bych timto rad podekoval vsem, kteri mi s myslenkou kongresu pomahali ci prislibili pomoc ci ucast. Treba cas jedno uzraje (nebo se toho chopi nekdo schopnejsi :-)

Keskam zdar

Wenny/WMH 

Urcite to nebude neschopnosti to zorganizovat, snaha byla, ale asi je tech srazu moc[:(] No tak aspon Branzes, tak s dvema kousky muzete pocitat![;)]

Diky.