Geomapa Izraele

Zdravim.
Narazil jsem na zajimavy problem.

Kdyz si date vyhledat krabky v Izraeli a chcete je zobrazit na GC mape, tak tam nejsou zadne silnice, baraky a nic. Jakoby google mapy v podkladech tyhle veci u izraele nemely.

Ale kdyz se podivate primo na google mapy, tak Izrael je uplne zcela v poradku a zaplnen silnicema :o)

Jak je to mozne? Myslel jsem, ze na GC.com se vyuzivaji google mapy primo. Nema nekdo poneti?

Diky za info…

Jakmile se na mapy divas pres Googlemap API (coz je to, co gc.com pouziva), tak tam ty silnice nejsou. Ted neni to problem Groundspeku, ale obecna vlastnost.

Proc tomu tak je, to se asi zeptej Googlu.

Nejlepsi bude stahnous si do navigace mapy a pak tam naimportovat kesule-problem v terenu vyresen. Pokud chces planovat doma na kompu, tak doporucuju google earth, kde se zobrazi jak mapa tak kesule. Aspon tak tomu bylo kdyz jsem tam na jare jela…

Diky za tipy a vysvetleni! Ze to je jine pres g API jsem netusil.

Jela? A jake tam bylo kesovani? Da sa v pohode? Jeste nemam jiste, ze se tam dostanu, ale nadeje tu je :slight_smile: Diky

Jak kde, hodne zalezi jak tam jedes. My byli s cestovkou, takze v Jeruzaleme to bylo tak, ze kdyz byla kes 100m vpravo, sel pruvodce doleva :frowning: A kdyz uz se postestilo vecer jednu "najit" tak na ni sedela muchlujici se dvojice a nehodlala jen tak odejit. Pripadne se dostanes ke kesi, ale opodal stoji banda vojaku (stourej se tam pak ve zdi :smiley: )Dobre se Kesuje v Tel Avivu, nebo na pobrezi mrtvyho more (pekna a zdrava prochazka).
Izrael je moc pekna zeme a i kdyz se ke kesi nedostanes, neni treba smutnit :), samotny vylet je taky fajn.
Pokud budes mit nejaky dotazy, tak klidne napis SZ :slight_smile:

Rád bych tam letos vysadil náš micro GC. Pokud někdo zaručeně pojedete a hodláte tam odlovit aspoň jednu mikrošu, ozvěte se. Díky moc.

Jinak jak píše Aichah, bezpečnost především. A nezapomeňte na to, že kromě vojáků v uniformách je tam spousta v civilu :wink:

No to by mě teda zajímalo co za mapy používají mapy.cz? Já normálně do Geokuku exportuju i třeba Chorvatské, Rakouské a jiné keše, protože je to rychlé a perfektně to funguje na vrstvě mapy základní a částečně i na foto mapě.
Tak jsem se zkusil podívat v Geokuku na Izrael a skutečně silnice nikde, ikdyž vedle v Egyptě nebo Turecku normálně silnice jsou zobrazeny.
Mosad asi uvalil na mapy Izraele informační embargo :wink:

Já se díval na mapu přes GG a na OSM mapách cesty jsou, ale jsou tam zase všechny popisky hebrejsky :smiley:

Izrael je hezká země, ale poněkud militantní. Obzvlášť přejezdy na území palestinské samosprávy jsou zážitkem a člověka hned přejde humor. Osobní pohovor a prohlídky na letišti nejsou nic, proti celkovému zážitku, když vám v autobuse drnkají procházející hlídky vojáků samopalem o koleno, nebo Vás naženou do zamřížovaných klecí/koridorů jak prasata na pořážku.

Poté už jsem si rozmyslel i lovit krabičky byť jen v teoretické blízkosti zdi (horší než bývalá berlínská zeď) u Betléma, navíc mapy této oblasti nejsou úplně přesné (to co jsem měl pro garmin) a za to aby Vás sebrali či nedej bůh stříleli, to opravdu nestojí.

Ostatní části země v pohodě, když tedy pominu Golanské výšiny, které jsou na některých mítech plné tu a tam nášlapných min.

Hodně štěstí a prima vejlet :slight_smile: Kdyby Tě ještě něco zajímalo, tak se klidně zeptej.., budu-li vědět, odpovím.

Ostřelování raketami Hizbaláhu ve městě Naharia taky nebylo k zahození;) Ale kdyby mi to místní maník neřek, myslel bych, že je to obyčejný zemětřesení… Prý se málokdy pořádně trefí, dodal :smiley:
Aspoň dodnes vím, proč bylo bejvalý nárazníkový pásmo široký přesně tolik, kolik byl dolet těch raket.
No, ale stalo se mi to už před lety, to jsem ještě nekešoval ..

Z tech vasich popisu bych se tam ted pomalu bala :slight_smile: Asi je to tim, ze jsme byli jen v Jeruzaleme, Tel Avivu, Jaffe a u M.more.
Pohovory a kontrola zavazadel na letisti sice nepatri k oblibenym okamzikum dovolene. Ozborojeni vojaci u jeruzalemskych bran taky nic moc, ale musim rict, ze jinak jsme se tam citili bezpecne. Opravdu vrele doporucuju.

Mrtvé moře, to je kapitola sama pro sebe, to doslova umírá před očima, opravdu tristní pohled. Za pár (5-10) let tam nebude patrně vůbec nic, hotová apokalypsa.

Ještě bych rád dodal, že některé ozbrojené bezpečnostní hlídky se nerady fotí (včetně stavebně technických zázarasů, a pod.) a jsou schopni trvat na okamžitém smazání snímků, nebo vám zabavit/rozflákat foťák či kameru.

Jinak pokud zrovna nejsou nějaké nepokoje a nelétají rakety a nechováte se podezřele, tak je tam relativně bezpečno.