[8][8][8] Delší dobu mi v hlavě leží zajímavý nápad, který si myslím zatím nikdo neuskutečnil a to event geocacherů hrajících na nějaký hudební nástroj. Já ovládám kontrabas a baskytaru, na mionově avataru vidím banjo, určitě by se i nějaký ten kytarysta zpěvák tahoun našel, aby jsme nějaký ty odrhovačky u piva[B] zahráli. Samozřejmě i nehrající by mohli přijít a podpořit nás zpěvem.[|-)]
Už jsem i vymyslel zajímavé místo konání přibližně 60 km od Prahy jižním směrem. Termín předběžně v polovině února, vidím, že co se eventů týče, je nějaké mrtvé období a to je škoda.
Napište prosím jestli je to dobrý nápad a jestli někdo na něco umíte zahrát, je jedno jak moc umíte hrát, záleží na tom jak moc vás to baví a chce se vám hrát, pro zábavu svojí a ostatních.[:D]
Špatný nápad to není, sice jsem zrovna včera změnil avatar, protože na banjo poslední dobou sáhnu jen když z jeho futrálu vyháním pavouky, ale holt když tak to banjo po dlouhých letech zase opráším. [8-|] Jinak kontrabas je to, co podstatně chybělo třeba na Geojeseníkách 2006, takže letos to třeba bude lepší. Ještě tu máme skvělého bluegrassového kytaristu a zpěváka Colonela, ale je to nesmírně vytížený geocacher - ještě jsem ho na eventu nepotkal.[:)] Ale snad se letos zadaří.
Ohledně toho února to nevidím moc růžově, obvykle v zimní sezónu si v práci naháním práci[:D], abych měl od jara do podzimu více volna.
Nápad je to vynikající!!! Moc ráda bych se taky zúčastnila, ale 60 km jižně od Prahy je pro mě asi nejspíš nedosažitelné… Nešlo by to spíš v Praze, bylo by to lepší i pro ty, co odněkud jedou (a třeba jako já nikoli po vlastní ose)?
Já si mysím, že pokud se dostaneš do Prahy je po problému, určitě ti nějaký pražský cacher nabídne spolujízdu.
Případně skoč do vlaku směr Benešov u Prahy České Budějovice a vystup v Čerčanech (hodina jízdy, dobrý spoj, odjezd co 20min.) a já tě na místo dopravím.
V Praze to rozhodně dělat nechci, vím o opravdu velice hezkém a netradičním místě, určitě ti vynahradí delší cestu[:)].
Teď přes víkend zjistím možnosti i co se noclehu týče.
Tak pište, jak jste na tom kdo v březnu, ten únor nevypadá jako dobrý nápad, nerad bych oželel banjo a multiinstrumentalistu markaL[;)] Třeba zlomíme i bluegrass Colonela.[:)]
Wow dobry napad [8-|] okrem 9.2., zrejme 17.-18. 2. a 3.3.-4.3. myslim zatial nemam nieco konkretne, co sa asi skoro zmeni. Rad sa zucastnim ako posluchac, pripadne sa pridam i do spevu - hudobny sluch nemam, ale nadsenie mi nechyba (taki su najhorsi btw este viem hrat mincou o pohar piva - co som sa naucil v Irsku [:)] A spolu s Dainom tvorime ekologicke rapove duo [H]
Coz o to, my jsme vlastne cela bluegrassova geokapela [8]. Hledani kesek zatim nepropadl jen basista s mandolinistou, jinak zbytek kapely vcetne rodinnych clenu je ztraceny :o)) Nicmene termin unor me osobne nepripada nejvhodnejsi a taky to mam trochu z ruky. Nicmene napad je to urcite dobry. Uvidime podle terminu.
Hmpf, mno ja hraju na kytaru (akustiku), klarinet, jakoukoli fletnu kromne pricne a na basu (tu nemam, prilezitostne). Ovsem je pravda, ze jsem velmi stydlivy a muzu hrat po poziti aspon nekolika piv nejlepe hospodske odrhovacky, pripadne ruzne trampske, folkove atd pisne. SeE
[quote]
seedcorp: Hmpf, mno ja hraju na kytaru (akustiku), klarinet, jakoukoli fletnu kromne pricne a na basu (tu nemam, prilezitostne). Ovsem je pravda, ze jsem velmi stydlivy a muzu hrat po poziti aspon nekolika piv nejlepe hospodske odrhovacky, pripadne ruzne trampske, folkove atd pisne. SeE
[/quote]
Rozhodně si s tvojí stydlivostí nelam hlavu, já se taky ....plachý...[:$].
Určitě bych hrál hospodské odrhovačky, je to jediná šance, jak se sjednotit na repertoáru a pokud budem hrát profláknuté písničky (stánky, Jesse James, Dajána, Montgomery, panenka atd.), tak určitě rozezpíváme cachery nemuzikanty.
Občas to i můžem proložit bluegrasskem, pokud to k tomu bude.
Ten únorový termín neberte vážně, bylo to první co mě napadlo a vidím, že to nebyl dobrý nápad.Pište, jak se to komu hodí v březnu.
Pokud bude zájem, do listingu bych přidal odkaz na zpěvník s nejznámějšími písničkami od těch nejprofláknutějších akordů a případní účastníci si ho můžou vytisknout aby měli podle čeho natrénovat[;)] a na eventu podle čeho hrát a zpívat. Mohl by vniknout třeba i tak, že by každý do své poznámky will atented napsal jednu, dvě pecky, které by chtěl aby zazněly.
[quote]
TechNick: Určitě bych hrál hospodské odrhovačky, je to jediná šance, jak se sjednotit na repertoáru
[/quote]
A nezná někdo nějaký cacherský písničky? Já znám jenom pár prostinkejch, jako třeba:
Keš vzal mudla, keš vzal mudla, kdopak nám ji obnoví? Starý cacher není doma a mladý to neumí.
nebo:
Hledal pes s gépées pixlu u pařezu, šel za ním Trávníček, měl sněhovou frézu.
A jedna s absolutním rýmem:
Když jsem sirf tři neměla, tak jsem signál neměla. Teď už sirf tři taky mám, a signál i v lese mám.
Uz davnejsie ma napadlo, ze by sa mohla vytvorit nejaka recesisticka geohymna, nejake podobne textiky ako napisal A.damek - su super. S Dainom sme raz nieco vymyslali, ale nakoniec z toho bola skor piesen o jezkovi - Nasel jsem kes, vlez na ni jez… Na tomto evente by mohla nejaka geopiesen - geohymna vzniknut [;)]
Geohymna již existuje, byla přednesena na hranickém geosilvestru. Spojuje známé melodie Kde domov můj a Nad Tatrou sa blýska; text jsem ale nezapisoval.
Disponujeme dvěma kytarami, dvěma zpěvnými hlasy a hypoteticky dvěma flétnami (ale to už nejde najednou ) a radi se pridáme k nejakemu masovemu telesu :).
Příští týden bych začal pracovat na zpěvníku a na listingu, pokud už teď někdo víte že se zúčastníte, pošlete mi na mail přes profil názvy písní, které by měly zaznít a já je přidám do zpěvníku. (když můžeme mít kalendář, proč ne zpěvník[:D])
Hymna a cacherské písně určitě zazní věřím, že i vzniknou v průběhu večera nové .[:D]
To oc navrhujes je prece jen brak… Montgomery uz nemuzu ani slyset a podobne hnusy typu buraky, dajana, proste cela zluta Ja pisnicka je podle mne prilis proflakĺa i na hospodu. I kdyz…
Nápad se mi moc moc líbí!!! Pokud to bude jen malinko časově možné, určitě přijedu podpořit. Chrastím a bubnuju na všechno, co mi přijde do ruky, hraju na kastaněty, stepuju (ale to je zbytečně moc pohybu). Zpívám strašně ráda, ale o to hůř. Těším se na zpřesnění termínu.