Asi to všichni znáte. Jdete po trailu a proti vám někdo, kdo vám na první připadá jako cacher. Pozdravíte, minete se a teď vám to zbytek cesty vrtá hlavou. Tak mne dnes cestou na super cache Rohatin 824m (GCM1V1) na Slovensku napadlo, zda by nepomohl jednoduchý pozdrav, gesto. Zkuste se podívat: Geocaching . K tomu samozřejmě obligátní ahoj nebo dobrý den ale hned víme, ze jsme stejná krevní skupina.
Taky bychom to mohli delat jako cacheri v New Jersey :-))) viz zde
Ale casto staci mit viditelne gpsku.
A proč? Copak jsme nějaké bratrstvo kočičí pracky nebo tajní zednáři? To nestačí GPS v ruce?
Minuly tyden jsem jeda okolo na kole pristihl Loxara_cz pri vylezani z rosti :-). Protoze mel na krku neckband s logem GC, poznal jsem kolegu na lovu a dovolil jsem si ho oslovit. Ucinne, prakticke, celosvetove srozumitelne.
Ne co?
neckband - obojek
neckband - okruží
Tak nevim, divnej jsem, ale do tohodle teda nejdu ![]()
GPS v ruce asi stačí, ale dnes už jsou GPSky v PDAčkách, mobile a kdoví, co nás ještě čeká. Jak pak poznáš, že je ten člověk geocacher a ne mobilista?
Já osobně si na lovy beru tričko s logem gc.com, ale jsou chvíle (jako třeba po cestě z práce), kdy to tričko prostě nemám.
Předpokládám, že ten neckband je takový to strašně moderní, na co si lidi věší mobily, klíče apod. Špatnej nápad to není, ale já osobně tuto módu nějak neuznávám, páč to není pro mě praktický a prázdná šňůrka by asi vypadala blbě.
Alternativne pro hogo fogo kacery kravata s logem GC. Pro damy nausnice.
Já jakožto sameček bych naušnice s logem GC mít nemoh
:-))))
A to sem se tak tešil :-))))))))
Není lepší chodit na eventy a seznámit se s ostatními?
Tak ja vcera potkal dve geocachery kousek od cache a stacil jen letmy pohled do ruky a hned jsem vypalil otazku: “Jses geocacher ?” a neminul jsem. Jeste jsem nevidel cloveka s GPS-kou v prirode ktery by nebyl geocacher. Celkem jsem takto za svuj geocachersky zivot potkal asi 8 geocacheru. A mam pocit, ze jen jednou jsem neodhadl geocachera. Takze myslim ze GPS-ka staci.
My jsme zrovna vcera potkali kousek od keše cyklisty s GPS (ne Béďovou), tak jsme chvíli čekali, co budou dělat, jestli je máme oslovit a evidentně to geocacheri nebyli.
Nestaci. Navrhuju proto jednotne tetovani. Az pri nahodnem setkani najdu slecne modravou jesterku na zadecku nebo na jinych partiich, budu vedet, ze patri k nam. Schvalne jestli me necha hledat… :o)))
Chce se mi věřit, že geocacherka by nechala :o))), ale co ty negeo? To by se asi do “nezbytné” výbavy probírané v jiném vlákně měle ještě připsat helma a suspenzor ;o))
No ja myslim ze tu lita ve vzduchu facka (v lepsim pripade). Radsi bych to nezkousel :-))) , ale napad to je pekny. Ale co sameckove ???
No u těch bych to na podobných místech asi hledat nechtěl… :o))))
a tady uz dostava zapominani osob uplne jiny rozmer.
treba saman vcera rikal, ze potrebuje videt nekoho zhruba trikrat, nez si ho poradne zapamatuje. :)) takze slecna bude sice namitat, ze jesterku jsme hledali uz minuly vikend a pred mesicem, ale ma smulu, ja si ji proste nepamatuju :))))
Tetování už tu je… můžete se přidat
![]()

Stačí, ale nemáš ji vždycky v ruce (leda bys ji naopak chtěl všem ukázat). Když vím, že půjdu 2km po značce tak ji schovám. A co když se vracíš? Taky na ni koukáš?
Spíš jde o ten pozdrav. Je to jenom gesto. Ukazovat ještěrku na hýždi by bylo složitější.
no on ji solim nikdy neschovava, ma ji viditelne pricvaknutou na popruhu batohu vpredu. a nikdy se nevraci, vzdy si to razi kupredu ![]()
jinak co se tyce nejakeho zvlastniho pozdravu… nevim, ja jsem vzdycky vystacil s ahoj
- pripadne dotaz kaceri? geocaching? nevim proc bysme meli mezi sebou si klast nejaky jiny kontrolni dotaz. proc se proste neptat na geocaching, kdyz chcete zjistit identitu?