GEOSKOŘÁPKY 2010

Dovolím si tu upozornit a připomenout již tradiční event:

[u][b]GEOSKOŘÁPKY[/u]      

[cache]GC2J35J[/cache][/b]

19.12.2010 18:00 Certovka pod Karlovým mostem

Tak nezapomeňte si stavět lodičky, už moc času nemáte :slight_smile:

My osobně letos máme celou flotilu zapojenou do vláčku, tak už se těšíme, jak jí otestujeme. Ve vaně plavala hezky.

Doplňující otázka:
Jakou budete mít lodičku? A testujete jí předem ve vaně či kbelíku s vodou?

PS: I letos nezapomeňte zapálit svíčku na eventu přítomným betlémským světlem, to jistě vaší lodičku dobře ochrání a díky tomu daleko doplave (alespoň ke splavu určitě :slight_smile: )

.

Letos asi kokos 2x už je snědenej a klasický ořech 4xx taky udělame.
-20 doufám jak minule nebude, to byl mazec.:wink:

Tak já jsem si vyrobil lodičku z pomeranče, nicméně se mi potopila hned v umyvadle. Ořechy budeme připravovat zítra.

Dáááááááme MEGA?

My máme připraveno B)

Tohle byl náš nápad na 2. ročník a nevydržel. Plavala dál, ale vítr v kanále je sfouknul. Chce to nějakou ochranu plamínku via lampionek :wink:

cajova svicka a cast rolicky od toaletaku? :smiley:

No me spise prekvapilo, ze tento event nebyl zalozen jako MEGA, zvlaste kdyz uz muze byt jako mega po lonskem prokazani.

Viz jak se píše výše: vítr vám to sfoukne :wink:

Kdysi tu byl návod, jak udělat takovou lodičku. Princip je, že s tan vosk rozpustí a naleje do té skořápky. Dělalo se to pomocí mikrovlnky.

Náš návod:

• vezměte zbytky svíček, hoďte do sklenice, postavte do kastrolu s vodou a zapněte pod tím sporák. Někdy se hodí pod tu sklenici do té vody dát kus hadru, jak se to vaří, tak ta sklenice tolik necinká, jak skáká :wink:
  • kupte si knot, (např. v Praze výborný obchůdek http://kutil-florenc.cz/) nebo použijte z jiné svíčky
  • ten knot nejdříve v tom rozpuštěném vosku vykoupejte a nechte zaschnout
  • přichyťte knot ke dnu skořápky, nahoře přivažte třeba ke špejli která leží na skořápce a nalijte vosk - nemusíte moc, pokud bude plamen utopen uvnitř skořápky, nesfoukne vám to vítr.

pozn.: kdybyste před tím nenamočili knot v rozpuštěném vosku, tak by teď kolem něj při zaschnutí vznikla díra od toho, co se do něj vsáklo. údajně se má namáčet do rozpuštěného vosku až 3x. Nám stačilo 1x.
A díky vosku se posune těžiště skořápky, která pak krásně plave.

Máte další návody? :slight_smile:

čajová svíčka je hezká, ale z ekologického hlediska - necháváte tam i ten kovový kalíšek?

To bude zase bordelu ve Vltavě :wink:

Stavte lodičky ekologicky a z přírodních materiálů

Mohl tak byt zalozen, ale nechteli jsme, aby tam chodili dalsi kvanta lidi jenomkvuli tomu, ze budou mit ikonku megaeventu. Jestli to bude na mega, pozadame zase o preklopeni.

Neblázni, jak dlouho myslíš, že ten plíšek vydrží ve vodě než se rozpadne. Skoro si myslím, že dýl vydrží ta kokosová skořápka.

My jsme zkouseli toto :smiley:

Ajo, lodička… safra, to to letí :slight_smile:

Minulý rok jsem si dal záležet

Ale tento rok je času tak málo, že jsem rád, že jsem stihl rozříznout dva kokosy a zabrousit jim povrch a hranu.

Máme připravený jen z vlašských ořechů. Ale možná něco vymyslíme ještě v sobotu.

Vcera jsem nad tim zrovna premyslel, spodek lodky vyleju voskem (aby bylo teziste niz) a svicku dam taky nizsi B)

… když já nemám rád kokos! :smiley:

Máte někdo zaručenou informaci, jak to vypadá v místě eventu s vodou? Podle neověřených informací je Čertovka rozlitá a startoviště lodiček je pod vodou.
Loni jsem dítě mírně zmrzačil a nerad bych ho letos utopil :smiley:

Herodes…, to byl KRÁL !!! :D:D:D

PS: Šaman slíbil prověření stavu vody na místě.