GG a efektivní logování

Rád bych se zeptal, jakým způsobem lze nejefektivněji (rozuměj s co nejmenší námahou) zalogovat nálezy v GG, rep. na gc.com? Kešky mám v Oregonu některé jako kešky a některé jako POI. U nálezu kešek jsou nálezy v souboru geocache_visits.txt. To musím v GG jít kešku po kešce a manuálně nastavovat nálezy? V GSAKu se na akci ‘Receive waypoint’ automaticky nastaví všechny nálezy v databázi a pak jen doplním logy na gc.com. V GG nic takového není?

A ještě jeden dotaz na podobné téma…
Pokud mám kešky v Oregonu jako POI, tak si mám odlovené evidovat třeba na kus papíru a doma pak zase manuálně promítnout do GG? U pár kousků to jde, ale u většího množství to je opruz. Nemá zde někdo sofistikovanější postup ;)?

…stačí když si ten geocache_visits.txt naimportuješ do GG a označí se ti to utomaticky

pokud potřebuju zalogovat v Oregonu kešku kterou nemám v GPX, tak zaloguju nejbližší keš a do poznámky napíšu GCkod skutečně najíté kešky. Pak už stačí na PC jen editovat geocache_visits.txt

Fieldnotes se do Gegetu importuji skutecne volbou na import. :wink:

A nebo se da taky pracovat opacnou cestou, ze si to nejdriv zaloguji na webu, a pak naimportuji Myfinds pocketQuery. Cest je mnoho a kazdemu vyhovuje neco jineho.

i s tim logovanim. My napriklad proste kazdy nas log v logbooku vyfotime. Mame tak nejen dukaz, ale take si nemuzsime nic poznamenavat nebo oznacovat v GPSce. Pri logovani si jen otevru fotky a podle nich to zaloguji. Vidim tak datum, cas, vymeny…

Ja to treba delam tak, ze importuji field notes na web a pote stahuji nalezy do GG pres GJ.

Pokud najdu kesku, kterou mam jen jako POI, tak si z toho POI bodu v GPSce vytvorim uzivatelsky bod. Po setrideni v mapsourcu krasne vidim co zalogovat.

Tak já taky přihodím ten svůj způsob, jak jsem se naučil logovat s co nejmenší námahou :slight_smile:
Jelikož nepracuji s kešema jako POI, tak to mám jednodušší. Naimportuji nálezy přes geocache_visits.txt, tím se označí jako nalezené v GG a pak přes LogYourVisit zaloguju na GC.com.

VŽDYCKY .. si seženu FN, ikdybych si je měl sám vytvořit z papíru. Prohátnu FN editorem, kterej předepíše text, fláknu to na web, zaloguju, stáhnu MFPQ nebo pomoci GJ a .. žádný sr*ní s tím.

Každopádně bez FN už logovat neumím:-D

Já 99% keší loguji přes my_finds.txt z Garmina (eventuálně online z iP). Zdá se mi to jednoduché a praktické, naimportuji na gc.com, otevřu si stránku FN a pak v klidu loguji. Pak si nechám poslat MyFinds PQ nebo v případě nutného rychlého update GG přes GJ.

stejne jako Qnik, FN je zaklad, pokud najdu PM kes, nebo kes co mam jako POI, tak loguju nakou nejblizsi GPX kes jako note a do poznamky pisu GC kod.. ve FN predepisu casy, logy a bouchnu to na web.
u FCPT jsem si dokonce nacvicil chvat tabulatoru, pg up/down, enter abych si usnadnil odbouchavani

monini posilam taky FN, kde si ona upravi logy podle sebe, udelal jsem si skript, kterej tam dosazuje poradi nalezu zvlast pro ni a zvlast pro me

no a pak uz jen stazeni/oznaceni jarrym, nebo v ramci generovani statistik autostatem

…geocache_visits.txt naimportuji do GG a pak si vytvořím FN doplněné o pořadí, čas nálezu, poděkování a to pak nahraju na gc.com - tam už stačí jednotlivé keše jen odklikat
…jednodušeji si to nedokážu ani představit :smiley:

Ahoj všem,
to co popisujete jsou zajímavé způsoby.
Já osobně si nejdříve stáhnu geocache_visits, v editoru doplním info a naimportuji všechny keše do systému. Jen mě nebaví je všechny odklikávat.

Nevíte někdo, jak je odkliknout všechny najednou?

Ušetřilo by mi to spoustu času.
Díky všem za radu.

Já doplňuju log až na webu, takže to odklikávání ani nezdržuje.

Díky všem za dobré tipy (ten import geocache_visits.txt mě mohl napadnout, když už jsem před časem studoval možnosti formátů pro import :().
Diskuze výše ale u mě vyvolala dojem, že když nevím co to je FN (viz příspěvky mikroma a Qnika), tak se o něco ochuzuji :);):).
Co to je ten ‘FN’?

geocache_visits.txt = Field Notes

Tak nevím jestli mi "logyourvisit" funguje právně - používám stejný postup, ale po odkliknutí skriptu se mi otevře logovací stránka, není ale nastavený ani typ logu, ani datum , natož FN z tagu u kešky v GG. Všechny tyhle údaje tam musím ťuknout růčo. Takže ten skript mi vlastně "jen" otevře logovací stránku s konkrétní keškou?

plavcik: presne tak se to chova. Jen otevre logovaci stranku.

Mě tady trochu uniká ta přidaná hodnota GG (a to je mi divný :)) - když natáhnu "…visits.txt" přímo na GC přes FN, tak se tam předvyplní všechno (včetně tradu, který si píšu do GPS, pak už jen doplním comment a poděkování). A už vůbec nechápu, jak a proč můžu využít import nálezů do GG a následně export pro GC.com..

plavcik: no pridana hodnota GG je v tom, ze kdyz pouzije napriklad Osikovo exportni FN makro, tak ti to potom spravne nastavi datum, do logu uz ti to "predepise" poradi, cas a i libovolny text :wink:

To ale není geogetí makro, ne? Kde ho najdu?

plavcik: vim ze bylo nekde tady na foru, zkus to dohledat. Ja si ho sam trosicku "priohnul" mym potrebam.