GG možnost přesunutí databáze

Tak a je tu další dotaz od šikulů :o

Je možné Geogetí databázi přemístit na jiné místo, tak aby s ní GG pracoval a cestu mu určit v některém ini souboru, či jinou metodou?
Potřebuji dB umístit do složky dokumentů a do spešl podadresáře.

Ne, neni.
Ale pokud ji tam nutne potrebujes, mozna by postacil symlink.

mklink /J "C:\Path\To\Desired\Folder"  "C:\Users\Steve\Documents\Dropbox\DesiredFolder"

Díky zkusím.

Zvedava otazka - proc tam nemas cely datovy adresar Geogetu? Vychozi umisteni satoveho adresare je prave v uzivatelove profilu v apolikacnich datech.

já se mu nedivím. Skrytý adresář utopený v profilu - tomu hodně lidí nevěří.

Tomu neveri jenom staromilci, bez urazky.
Je to windowsi standard, vsechny dnesni programy na novych OS tam data maji a je to tak v poradku.

Je to windowsi standard uz vice jak deset let! A kdyz se do toho adresare podivas, tak zjistis, ze skoro kazda slusnejsi aplikace tam ta data take dava.

Firefox, ICQ, Skype.. vse je v %appdata%

U Onenote 2007 (možná už 2003) byly data v dokumentech…

Poznámkové bloky aplikace OneNote

Nyní i Outlook 2010 zakládá své datové PST soubory v dokumentech…

Soubory aplikace Outlook

Já osobně bych byl pro něco jako:

Datová složka geogetu

V dokumentech nejsou problémy s právy, uživatel ji rychle najde a má ji hezky pojmenovanou, tak vlastně proč ne…

I když mě se to netýká, píšu to jen jako návrh, používám portable instalaci na disku D: již od první instalace geogetu před více jak dvěmi lety B)

Jenze to si pletes dokumenty s aplikacnimi daty. To jsou dve ruzne veci s jinym ucelem. Ani v jednom neni problem s pravy, protoze ty adresare jsou na tyto veci urceny.

Kdyz mas dokument ve wordu, tak je to preci neco zcela jineho nez nejaky konfigurak ci databgaze.

a clovek datadir prece nemusi vubec hledat, dvakrat klikne na stavovej radek v geogetu a je tam, ne? :stuck_out_tongue:
a s GIPy ho BFU uz vubec nepotrebuje zkoumat

Tak ja se taky hlasim ke staromilcum. Dusledne se snazim oddelovat data od programu - jiny alespon logicky (lepe fyzicky) disk. Zalohovani mam velmi jednoduche - zalohuju cely disk a nepatram po tom, co ano a co ne. Je ovsem pravda, ze nastaveni aplikaci rozhodne nemam standardni a temer vsechny musim premlouvat :slight_smile: Ale je to muj boj a jsem si toho vedom (nicmene se mi to jiz nejednou vyplatilo).

On je zde ještě jeden fakt. Přemístit si Dokumenty jinam - typicky na disk D:, aby to nebylo v profilu a dalo se to snadno zálohovat, je primitivní. Je podobně jednoduché přestěhovat aplikační adresář ? Zatím jsem jednoduchý návod nenašel.

A co vam brani si prestehovat komlet celou slozku se vema profilama?

To jsem netušil, že rozpoutám takovou diskuzi B)

Tak jinak, chtěl jsem si databázi uložit na Dropboxu, abych nemusel přehrávat data do více PC a noteboku na kterých podle potřeby pracuji.

O instalaci na klíčenku nemám zájem, to zmiňuji jen proto, abych zabránil další radám tohoto ražení.

http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:navody:instalace nen to tam vyslovene polopate, ale muze se to tam dopsat.

osobne mi presunuti jedne slozky a uprava souboru geogetboot.ini prijde docela jednoducha :o)

Prestehovat jakykoliv adresar je jednoduche. Apliakcni adresar - staci jen prekopirovat (klidne i na jiny pocitac :)), a v geogetboot.ini jen reknes, kde ma hledat datovy adresar.

Prestehovani datoveho adresare je stejne jednoduche. proste jej prekopiruj kam chces, a jen geogetu rekni, kde jej ma hledat.

Ale vzit treba jen databazi, a tu umisti jinam nez do datoveho adresare, to nejde. Mozna leda za pomoci nejakych tech linku na urovni filesystemu. Ale nezkousel jsem, jak se to bude chovat.

PatMate, strc si do dropboxu cely geoget, je to mnohem lepsi nez jen databazi. Provozuju k plne spokojenosti.
Staci nainstalovat GG do "klicenkoveho modu" nekam do Dropbox slozky a je vymalovano.
Potom vezmi stavajici datovy adresar a prepis jim ten v dropboxu uvnitr geoget\data.

Budou se synchronizovat i pluginy, nastaveni, referencni body, prilohy ke kesim… … proste cely gg.

Jen tak informativně, jak dlouho ti trvá po ukončení GG synchronizace? Přecejen databáze může mít i pár set MB a upload velkých souborů na dropbox se občas dost vleče.

V tom pripade je dobre jeste zminit, ze pred nekterymi operacemi s databazi je dobre DropBox vypnout, jinak trvaji neumerne dlouho.