Už nějaký čas pošilhávám po "gluegun", což je udělátko, které dokáže docela slušně přilepit například magnet k plastové kešce… Funguje to tak, že taví lepidlo, které se k tomu dodává ve formě tyčinek. Lepidlo pak po zaschnutí docela slušně drží cokoliv na čemkoliv
Nejdřív jsem ho nedávno koupil za 100Kč a včera jsem ho dokonce zahlédl v Tescu (Konkrétně Praha Eden, ale snad to budou mít i jinde) za 60Kč. Těžko hádat, jak bude kvalitní, ale na přilepení semtam nějakého toho magnetu by to mohlo bohatě stačit ![]()
Tavnou pistoli používám, a je to bez problémů, přilepený magnet pak ještě přetáhnu kobercovkou a neni problém. Vydrží to i tyhle mrazy.
ale jo, stačí, akorát musíš počítat s tím, že při neopatrném zacházení u tehle levných kousků občas lepidlo vyteče někam dovnitř a pak je to na vyhození
Ale zas za ty prachy…
Ona ta cena se bude odvíjet i od toho, jak tlusté ty tyčinky tam jdou dát, čím větší, tím více "lepidla" z toho naráz vyteče, ale malé zase bude přesnější. A cena začíná už i na 30 Kč.
Tyčinky lepidla se dodávají v několika průměrech. Pozor na to při dokupování.
Byl rozdíl v kvalitě lepení no name tyčinkou z Bauhausu a tyčinkou PATTEX. Pattex lépe přilnul, byl při lepení řidší, ztuhl do pevna ale zachoval si pružnost takže se hned neodlamoval.
Mám takovouhle věc z Hypernovy, stála rozhodně pod 100 Kč, používám ho přes dva (nebo tři? čtyři?) roky, už tím projely metry a metry tyčinek (mám dva kluky, a na lepení roztřískaných hraček typu "čínský šmejd" neznám nic lepšího). Samozřejmě to používám i na konstrukce keší (v poslední době krabička od krmení pro rybky celá olepená kůrou a simulující pahýl větve
). Žádný problém, skvělá věc (a za ty prachy? Není nic lepšího) B)B)
Něco takového přesně hledám na přilepení neodýmových magnetů
Můžete mi někdo popsat jak to přesně vypadá (přibližnou představu mám) a ve kterém oddělení bych to měl hledat? ![]()
Vypadá to zhruba takhle:

A já to viděl mezi "vše za 60Kč"…
![]()
Tak přesně v "vše za 30/60/90" jsem dneska byl, ale nenapadlo by mě to tam hledat… co už, každopádně dík za info ![]()
Na lepení neodymových magnetů na kov/plast (a nejen jich) se mi velice osvědčilo http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.634
Moje zkušenost - taky používám tavnou pistoli, ale zaznamenal jsem případ, kdy byl přilepen magnet k nerezu, a po roce se samovolně odlepil. Přitom nebyl na dešti, jen byl vystaven v létě teplu a v zimě mrazu …
Takže to není všelék, doporučuji ještě přelepit páskou.