Google Earth - update map

Tak jsem si po case pustil Google Earth a nestacim zirat :smiley:
Dival jsem se na Prahu, snimky jsou tak z dubna/kvetna tohoto roku a rozliseni nesrovnatelne lepsi nez driv - skutecne se daji poznat jednotliva auta a jsou videt i chodci na ulicich - zkuste se treba podivat na vymenu strazi na Prazskem hrade :D!

Joo, to je hezký.
To aby se skoro člověk bál jít na zahradu. Aby za chvíli celý svět věděl jaký máš trncle. :smiley:

Google Earth v pravém spodním rohu ukazuje rok pořízení snímků. U Prahy tam mám 2004. Jste si jisti, že to jsou opravdu letošní fotky?

EDIT: No z roku 2004 určitě nejsou, to je vidět na pvrní pohled.

EDIT2: A je to rok 2008, viz informace o Geodisu. Google akorát zapomněl změnit rok 2004 na stavovém řádku, který by měl udávat, kdy byly snímky pořízeny.

Jak se tak koukam na Pankrac, tak je to tak jaro letosniho roku.

Rozliseni je fakt krasne… myslite, ze se nekdy takto podrobne ortomapy dockame na mapy.cz? :wink:

Trochu mi nejde do hlavy, kdy to mohli fotit. Stín směřuje přímo k severu, takže mohlo být někdy kolem poledne. Jenže ulice a silnice jsou poloprázdné - víkendu zase neodpovídají neobsazená parkoviště u obchodních center.

Nejsou někde v Praze položené obrovské digitální hodiny s datumovkou? :slight_smile:

O tomhle premyslim uz od zacatku :slight_smile:
Je to urcite letos na jare, stromy uz jsou hodne zelene, ale vsechna koupaliste uplne prazdna (Sarka, Podoli - teda tam je par lidi ve vyhrivanem bazenu, ale na louce nikdo), tj. musela byt urcite dost zima. Je to urcite o vikendu - i u nas v praci jsou tak prazdny ulice, jak ve vsedni den nikdy… Foceno je to urcite presne v poledne, jednak podle stinu a jednal podle toho, ze kazdy den v poledne je na hrade v ramci stridani strazi slavnostni fanfara - a ta je tam videt…

Nevim o nich :smiley:

Pavle, nemyslim si, ze je to o vikendu. Nasel jsem zaparkovane svoje auto v praci. O vikendu v praci nejsem:D. Shodou okolnosti jsem se tam dival vcera a zadne auto u domu nebylo. Zmenili to asi z vcerejska na dnesek. A nejsou to fotky letosni. Vedle pred hangarem je jeste beton, loni v lete tam davali na pomerne velkou plochu asfalt. A pred barakem mame bordel jak nam menili okna. To bylo loni v lete. Leda, ze by Prahu pokryli fotkama z ruznych dni, ale to asi ne.

Nádhera. Naše geovozidlo je před domem, Sobíková na terace :slight_smile: Určitě je to víkend nebo nějaký den volna… tchýně nemá auto před domem, jezdí na chatu. Zdá se mi ale ještě docela dost žlutých aut na parkovišti O2, takže s tím letoškem moc nevím..

Vezměte taky v úvahu, že celá Praha nemusí být vyfocena najednou, v jeden den. Klidně může jít o mix různě starých snímků.

To je urcite pravda, ale kazdopadne Pankrac (podle rozestavenosti ruznych domu i kancelarskych center) je stoprocentne letosni…

A vsude maji moc pekne pocasi a perfektne jim to navazuje…

Tak mám taky jeden poznatek. Stání na parkovišti vedle Vrchního soudu na Pankráci je nově namalované, malovali to letos někdy v únoru, protože pak celý jaro to měl někdo v pronájmu jako placený parkoviště. Je tam vidět i karavan, ve kterém sídlil výběrčí. Co se týká obsazenosti parkoviště, viděl bych to spíš na víkend. To samé před budovou, kde pracuji. Ve všední den tam není místo k parkování a teď je tam prázdno.
To je co se týká Prahy.
Naproti tomu, Kladno má sice vyšší rozlišení, než mívalo, ale za cenu toho, že jsou tam fotky starý cca 6 let !!! Chybí hokejbalové hřiště u Zimáku, náš dům nemá novou střechu a další. Přitom střechu u nás dělali listopad 2003. Hřiště začalo provoz zhruba tak nějak. Ale je pravda, že nevím, jestli změny byly v rámci téhle aktualizace nebo už dřív.
Na GoogleMaps jsou mapy v nižším rozlišení, ale aktuální, tam je jak nová střecha, tak hokejbalové hřiště.

A ani to poledne uplne vsude neplati… podivejte se na stinu u Vltavy v Troji a na Zbraslavi.

Nicmene spasovane to maji opravdu krasne, jeste jsem nenasel zadny viditelny sev, coz se treba o mape na mapy,cz rici neda. :wink:

Koukám na Dvorce a musí to být víkend, neb před prací parkuje jediné auto a to se přes týden za posledních 15 let ještě nikdy nestalo. Ale to poledne tak stoprocentní není, ani tady ani v místě bydliště. I když, vezmu-li posun času letního, mohlo by to tak být.

Dalo by se to možná částečně identifikovat podle modrých čár parkovacích zon. Na žižkově namalované ještě nejsou… tam se to provádělo někdy v únoru/březnu letošního roku..
… Brumlovka je určitě o víkendu a to parkoviště vedle se malovalo někdy v březnu 08.

No u nás na žižkově ty čáry nejsou doteď namalovaný, takže, kdyby náš barák vyfotili dnes, tak to podle čar nepoznám B)

to bylo trochu offtopic, já vím…

Nejsou tam čára na Vinohradech ani na Žižkově.Na Vinohradech se to malovalo únor-duben, na Žižkově duben-květen. Takže podle toho bych řekl, že je to cca únor 08

Určitě je to z více termínů. Naše auto tam parkuje jak před domem v Malešicích, tak u babičky (Cibulka). A CitiTower (Pankrác) je ve značně nedostavěném stavu.