V poslední době se zde rozmohl fenomén zakládat cache, k jejichž nalezení není třeba zvednout zadek o počítače a stačí jen pořádně “zagůglit”. Mě se to moc nelíbí, ostatně i argument přirovnávající geocaching k turistice díky tomu dostává hodně na frak (na druhou stranu to zase vypovídá hodně o lidech, kteří takové cache zakládají).
Možná by v této souvislosti stálo za to vytvořit novou kategorii Google Cache, ostatně i to vlastní nalezení může být v době flash animací celkem šikovně virtualizované na monitoru.
Ale o tom Mystery cache je! - muzes hledat v literature, nebo na inetu, nebo na inetu pres Google. Treba. A zvednout zadek musis nakonec uplne stejne, jako u traditional cache.
Kazdopadne mysterky nuti cloveka nekdy i premyslet, a ne jen tupe datlit do google dotazy.
Takze ja se i nadale tesim na dalsi mystery od adp., Bentleye a Cmuchala, a dalsich
No tady se musim pripojit. Pokud tu cache najdes aniz by jsi zvedl zadek ze zidle, tak uplne stejne najdes jakoukoliv tradicni cache, akorat u te mystery si musis jeste nekde o necem neco precist, prostudovat a dost casto k tomu clovek pouzije google.
Aby jsi cache ale mohl najit tak se musis vypravit do prirody stejne jako pro tradicni cache. Tohle tema uz se tu rozebiralo v jinem treadu. Bylo to o premnozeni mystery caches.
To je ovsem ciste vec nazoru, moznosti a osobnich preferenci.
Ja osobne take preferuji kesky tradicni. Takove ty prirodni, turisticke, skalni, vyhlidkovite, napadite…
A ac sam si v nich nelibuji a nevyhledavam je, chapu vsechny, kteri si chteji vyzkouset, jake to nejakou mystery zalozit a trumfnout ty predchozi necim jeste silenejsim. Sam jsem luxus zalozeni mystery dopral dvakrat a bohate mi to staci :-)))
To chce jen trochu fantazie - nakoupil jsem v hračkářství plastový rybičky a pár dalších si vyřezal ze dřeva, přivázal je vlascem ke kamenům aby se vznášely asi tak metr a půl nade dnem, a mám místo na potápění skoro jako na korálovým útesu
Jestli to má něco společnýho s tvým dřívějším sdělením “Brno se taky chystá, ale to nedáš..”, tak s pánem bohem. Mým posledním předsmrtným přáním je - poznat kdo je Nanutando…
No pánové … já jsem v dětství viděl jeden velice zajímavý film o havířech zasypaných v dole, kam pomalu tekla voda a neodtékala … jeden z nich se pokusil dostat na povrch větrací trubkou širokou jako jeho tělo a sviňsky dlouhou, na povrch se dostal, jakmile uviděl na druhé straně trubky světlo tak zemřel vysílením - od té doby mám klaustrofobii, pokud vím že by mohlo skutečně jít o život, vzhledem ke skutečnosti že jsem ještě mladý cacher, který má zatím vše před sebou jsem se rozhodl potápění do zatopených štol neprovádět a rači umřít v sedmdesáti na rakovinu plic
Tedy když to dodatečně po nás všech čtu, jak jsme nevinnou repliku Toma Klíčníka na geocaching morbidně obrátili… … tak je to úplně bezvadný, že se máme o čem bavit!!!
Vzhledem k tomu, že se mi v mládí jeskyňářském utopili dva kamarádi na Slovensku (jeskyně v Demanovské doline) a jeden na Hranické propasti, vřele potápění ve štolách doporučuju …
PS: vlastní nebohaté, ale šťavnaté zkušenosti ze speloeopotápěčského výcviku na Velké a Malé Americe mne stačí na celý život…