Googlecaching

V poslední době se zde rozmohl fenomén zakládat cache, k jejichž nalezení není třeba zvednout zadek o počítače a stačí jen pořádně “zagůglit”. Mě se to moc nelíbí, ostatně i argument přirovnávající geocaching k turistice díky tomu dostává hodně na frak (na druhou stranu to zase vypovídá hodně o lidech, kteří takové cache zakládají).

Možná by v této souvislosti stálo za to vytvořit novou kategorii Google Cache, ostatně i to vlastní nalezení může být v době flash animací celkem šikovně virtualizované na monitoru.

No nic, to je jen takový povzdech…

Jen klid, raději sháněj lano a uč se potápět.

Asi to uz vies, ale keby nie, tak geocacher nie je zakonom nuteny chodit na vsetky cache :slight_smile:

Ked je vacsia rozmanitost, viac ludi si pride na svoje. Nemyslim, ze niekto mozno okrem Top 10

nema v okoli aj cache, kde treba ist na turistiku.

Ale o tom Mystery cache je! - muzes hledat v literature, nebo na inetu, nebo na inetu pres Google. Treba. A zvednout zadek musis nakonec uplne stejne, jako u traditional cache.

Kazdopadne mysterky nuti cloveka nekdy i premyslet, a ne jen tupe datlit do google dotazy.

Takze ja se i nadale tesim na dalsi mystery od adp., Bentleye a Cmuchala, a dalsich :wink:

Jistěěěě… já taky!

No tady se musim pripojit. Pokud tu cache najdes aniz by jsi zvedl zadek ze zidle, tak uplne stejne najdes jakoukoliv tradicni cache, akorat u te mystery si musis jeste nekde o necem neco precist, prostudovat a dost casto k tomu clovek pouzije google.
Aby jsi cache ale mohl najit tak se musis vypravit do prirody stejne jako pro tradicni cache. Tohle tema uz se tu rozebiralo v jinem treadu. Bylo to o premnozeni mystery caches.

To je ovsem ciste vec nazoru, moznosti a osobnich preferenci.

Ja osobne take preferuji kesky tradicni. Takove ty prirodni, turisticke, skalni, vyhlidkovite, napadite…

A ac sam si v nich nelibuji a nevyhledavam je, chapu vsechny, kteri si chteji vyzkouset, jake to nejakou mystery zalozit a trumfnout ty predchozi necim jeste silenejsim. Sam jsem luxus zalozeni mystery dopral dvakrat a bohate mi to staci :-)))

Humprecht a Spravny smer

a do zasr… prd… to jsem teda zvědav, mimochodem potápění v České Republice podle mě moc zajímavé není … nebo že by byla jedna stage v Egyptě :slight_smile: ???

To chce jen trochu fantazie - nakoupil jsem v hračkářství plastový rybičky a pár dalších si vyřezal ze dřeva, přivázal je vlascem ke kamenům aby se vznášely asi tak metr a půl nade dnem, a mám místo na potápění skoro jako na korálovým útesu :slight_smile:

Jsou tu pěkné staré zatopené štoly.

Jestli to má něco společnýho s tvým dřívějším sdělením “Brno se taky chystá, ale to nedáš..”, tak s pánem bohem. Mým posledním předsmrtným přáním je - poznat kdo je Nanutando…

No pánové … já jsem v dětství viděl jeden velice zajímavý film o havířech zasypaných v dole, kam pomalu tekla voda a neodtékala … jeden z nich se pokusil dostat na povrch větrací trubkou širokou jako jeho tělo a sviňsky dlouhou, na povrch se dostal, jakmile uviděl na druhé straně trubky světlo tak zemřel vysílením - od té doby mám klaustrofobii, pokud vím že by mohlo skutečně jít o život, vzhledem ke skutečnosti že jsem ještě mladý cacher, který má zatím vše před sebou jsem se rozhodl potápění do zatopených štol neprovádět a rači umřít v sedmdesáti na rakovinu plic

A navíc ti přeju, abys měl při tom pocit, že máš štěstí, že to mohlo dopadnout hůř! Sobě teda taky!!!

Tedy když to dodatečně po nás všech čtu, jak jsme nevinnou repliku Toma Klíčníka na geocaching morbidně obrátili… … tak je to úplně bezvadný, že se máme o čem bavit!!!

No jasně, kešku v zatopené štole bych tak rád udělal, ale přesvědčí někdo z vás Haggaea, aby nám ji povolil? :))

Pokud je veřejně přístupná, případně má autor svolení vlastníka pozemku, nezasahuje do přírodní rezervace apod., povolit ji může.

Jeste sezen povoleni banskeho uradu.

Jednodussi bude ukecat, opit a uplatit hag…

Taky je možné mít dvě alternativy - kdo se rád potápí, šup s ním do štoly. Kdo vodu nerad, může si číslo vyzvednout v normálním úkrytu v Brazílii.

Vzhledem k tomu, že se mi v mládí jeskyňářském utopili dva kamarádi na Slovensku (jeskyně v Demanovské doline) a jeden na Hranické propasti, vřele potápění ve štolách doporučuju :frowning:

PS: vlastní nebohaté, ale šťavnaté zkušenosti ze speloeopotápěčského výcviku na Velké a Malé Americe mne stačí na celý život…

M.

A co třeba Dark Underground, bohužel už delší dobu blokovaná :frowning:

Už jsem psal autorovi, zatím se mi neozval, ale pokud se do toho nebude hrnout, pokusím se ji obnovit sám.