GPS chytá jenom jednu druzici :(

Problém s mapou topo czech 2 uz jsem diky vasim radam vyresil ale hned na to se objevil dalsi problem :(. GPS mi chytá jenom jednu druzici, porad druzici 39 a zadnou jinou. Zkousel jsem to i s puvodni kartou a mapou verze 1.2 ale bylo to furt stejny, tak sem preinstaloval firmware ale zase se nic nezmenilo. Firmware mam verzi 3.00 (tedy nejnovejsi) chtel jsem zkusit i nejakou starsi verzi ale nic jsem nenasel. Ješte dodam ze jde o GPS etrex venture CX

Ak si spravne pamatam, 33 a 39 su WAAS/EGNOS :slight_smile:

je pravda ze 33 se mi tam na chvilicku taky objevila ale hned zas zmizela :(, ale furt nevim proc mi to nechce hledat druzice :frowning:

Možná blbej dotaz, ale nebyl jsi v místnosti?:wink:

ne nebyl, napadlo me ze mi to v mistnosti nic nechyti :-D, byl jsem na balkone kde sem driv normalne chytal signal ale pro jistotu sem sel i ven z baraku a dal od nej nade mnou nebylo vubec nic jenom mraky a stejne zadnej signal :frowning:

Nebyly z GPS delsi dobu vyndany baterky, nebo totalne vybity vevnitr?

nebyly, prestalo to fungovat hned po tom co se mi podarilo na kartu nahrat mapu topo czech v 2.0, do ty doby vsechno bylo v poradku

Je to nepravdepodobne, ale gpska mohola prist o almanach, tak by som ju skusobne nechal zapnutu hodinu s dobrym vyhladom na oblohu (vonku, nie v miestnosti).

tak jsem GPS nechal tu hodinu venku s vyhledem na oblohu a nenaslo to vubec nic :frowning:

ztakze chlapci me se stala podobna vec a bylo mi vysvetleno ze druzice meni svou polohu coz je jasny takze posilaji info o sve poloze pokud se tipodarilo vypnou GPS zrovna kdyz ti posilaly signal a GPS to neobdrzela cely muze se stat tento jev v servise rikaji ze se to casto nestava ale jsou i takovy pripady me se to stalo pomuze pouze nahrat novej soft nebo u nekterych pomohlo hodnove apnuti GPS venku

ja sem nahral novej soft i jsem to nechal hodinu zaply venku a GPS nechytila vubec nic :frowning:

Me se to driv stalo se starym eMapem, pomohlo az dve-tri hodiny nechat na jednom miste, najednou GPS zazracne ozivla. Zkus to nechat par hodin nekde na balkone, lepsi nez to hned posilat do servisu, za tohle nic nedas.

Američani se totiž rozhodli na základě zásluh v oblasti popularizace přiřazovat družice těm zasloužilým. Takže netruchli, že chytáš jen "třicetdevítku", protože věz, že tu už od těďka nechytá někdo jiný, je jen Tvoje! Gratulujeme.

tak jsem GPS nechal venku s vyhledem na oblohu 5 hodin a nenaslo to vubec nic. Tak asi uz tady nikdo nic neporadi tak zkusim napsat do garmina. Treba poradí co s tím. Kdyby mel jeste nekdo nejaky napad, tak ho rad vyzkousim

Zkousel jsi reset ?

To ti v servise poskytli hodně divnou výmluvu. Družice vysílají signál s daty nepřetržitě a GPSka ho nemá "celý" v podstatě nikdy. Tipuju, že to byla zas nějaká softwarová nedodělávka Colorada. :slight_smile:

Co se týče tématu, tak bych fakt zkusil reset a když nepomůže, tak reklamaci. Dost mě ale udivuje, že to chytá EGNOS a nic jiného ne… výhledem na oblohu to tedy určitě nebude.

Asi hloupa otazka, ale aspon na me viste HCx se necha prijem GPS signalu vypnout

Tu GPS musis nechat zapnutou. Jinak, uz jsi se na garminu neco dozvedel ?

Možná to není ono, ale setkal jsem se GPS, která se takhle chovala, pokud se do ní nahrála neodemknutá (nebo podivně odemknutá) mapa.
U mě například Garmin Quest2 a NT City navigator 9.