gps locator a dalsi soft pro HTC, pls help

prave jsem si poridil HTC TyTN II (WM 6). Jednou z veci, na ktery ho chci vyuzit, je i GC… Jenze je to moje prvni PDA a trochu s nim bojuji smiley. Proto prosim o rady, ktery soft do nej pouzit pro GPS. Platit mapy se mi nehce, protoze od toho mam gps v aute… Postaci nejaky GPS locator, ktery bude ukazovat nejen moji aktualni pozici, ale navede mne i na zadane souradnice (postaci pomoci ukazani smeru a vzdalenosti). Hledam uz druhy den vsude mozne a co jsem stahnul, tak pod WM 6 nejelo smiley.
Prosim jednoduche a strucne rady, jsem v teto oblasti Lama, i kdyz ucenlivasmiley

Budu rad i za dalsi programy, ktere by mi v GC pomohly… neco jsem uz na foru nasel, ale dobra rada je nad zlato…

Predem diky vsem za help…

Pokud ti jde jen o šipku, vzdalenost…tak existuje třeba jednoduchy freeware RichesseGPS http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=17123

tak to je presne to, co jsem hledal… diky moc… ihned vyzkouseno na kesce a vypada to, ze fakt funguje dobre (k dokonalosti chybelo, aby ta skupinka detskych mudlu hrala trochu nekde jinde). v tydnu se vydam na lov cca 10ti kesek, ve meste i v lese, takze podrobim HTC i RichesseGPS zatezkavacimu testu :wink:

btw. pokud znate dalsi freewary pro PDA(GPS) s WM6, budu rad, kdyz sem hodite odkaz na pripadne vlakno, kde se to jiz probiralo… Popr. i placene programy, bez kterych si uz GC nedokazete predstavit…:wink:

Já doporučuji Smartcom GPS navigator. Já používám verzi pro S60 3rd - můžu i poslat. Používá mapy *.ogf2 - do tohoto formatu se daji snadno prekonvertovat pomoci programku ogf2tool.exe, který je zdarma na netu, můžu ho i poslat na mail. Konvertuje z jpg a taky z ozf2, coz je format pro oziexplorer. Případným zájemcům můžu vyrobit fotomapy libovolného místa v ČR, už zkalibrované. kontakt [email protected]

Tak jestli chceš i placené programy, bez kterých si geocaching nedokážu představit, tak to je OziExplorer http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=245

Ja pouzivam na HTC Kaiserovi GeoScout a spokojenost. Pro zobrazeni map OziExplorer.

taky jsem si nainstaloval RichesseGPS, ale nefunguje mi to. nevim totiž jak nastavit vlastni pristroj - com port, rychlost apod. PORADI MI NEKDO?

pro port mrkni na

Start > Settings > System > External GPS

kde uvidis port, na kterem muze komunkavat interni GPS chipset (default pro HTC je COM4).

Baud rate už se většinou chytí a trefí sám, pokud máš interní GPS a WM 6.0 vyšší, jinak zkus 57600.

Já mám Kaisera jako záložní řešení ke Coloradu a na něm používám především Geoscout a GPS Tuner. Geoscout už mi párkrát pomohl z problému - umí stahovat listingy z GC.com (buďto zadáš kód kešky nebo i souřadnice a k ní Ti dotáhne × nejbližších kešek). Když v terénu zjistíš, že Ti Colorado osekalo listing u multiny, tak Ti něco takového přijde docela vhod :wink: GPS Tuner je takové "Colorado běhající na WM6" :wink: - akorát že bez Topo mapy (umí tahat mapy z Googlu). Stejně jako Geoscout si poradí s *.GPX a má řadu nastavení, které jsou běžné u lepších GPSek.

to jirak:
tak jsem to vyzkousel ale stejne se mi Richesse nepodarilo rozchodit, nekde neco delam spatne

geocaching jsem chtel zatim jen zkusit tak jsem do toho nechtel davat penize a chtel jsem zkusit jak presna gps je v HTC TyTN II (WM 6).

clovece, to je divny, ja to nainstaloval hned na poprve a hned taky v pohode rozchodil… a nepamatuji se, ze bych tam neco zdlouhave nastavoval… co presne ti nejde?

Takze ja si na Touch Cruise nainstaloval GPSTuner a musim rict, ze spokojenost. Je fakt, ze listingy ctu exportovane z GSAKu do html nebo gpx vrhnu do CacheMate.
GPSTuner je fajnovy v tom, ze jednoduse ziskas jakoukoliv mapu, snadno zkalibrujes i v terenu a hlavne, sipka ukazuje vetsinou tam kam ma. Jen zabira trochu vice pameti. Ale zas o trase uklada spoustu informaci a hlavne! Online stahuje ortofotomapu nebo normalni mapu (pokud chces) z netu, takze kdyz jsem nevedel, kudy vede nejlepsi cesta na kopec, mrknul jsem se na mezitim stazenou mapu a bylo jasno. :slight_smile: / jeste ze jsou ty neomezeny datovy prenosy :smiley:

Nedávno jsem si koupil HTC Cruise a na Geocaching na něm používám Oziho, perfektní záležitost … šipka zatím vzdy ukázala tam, kam měla, takže nic víc nemám zatím potřebu řešit … jediné, co jsem na Cruisovi nerozchodil, je HandyGeocaching … tedy velkou verzi … takhle mi běhá jen Lite, což mě docela štve a doufám, že to nová verze handyho vyřeší … Ale stejně je nejlepší klasická turistická GPS … nemůžu si pomoct … :wink:

prestal jsem to pouzivat a asi po ctrnacti dnech jsem to znovu otevrel a ono to funguje. vubec tomu nerozumim, jde to otevrit i zavrit a pozici to najde bez problemu - predtim se to vubec nechytlo a ani to neslo vypnout (jedine tvrdy restart). uvidime ve dnech pristich.

WINDOWS JE MOCNA CARODEJKA

Tak jsem si nainstaloval RichesseGPS 2.0 beta ( Beta versions of RichesseGPS ) a jsem s tím opravdu spokojený - ukazuje:
směr ke kešce
kompas
nadmořskou výšku
azimut, kterým se pohybujete
kvalitu signálu ze satelitu
souřadnice
rychlost pochybu
HDOP (to nevím co je)
vzdálenost k cíli

a spousta dalších vymožeností
zatím dost dobrý