GPS + Mac OSX

Najde se tu nejaky posetilec, ktery tuhle blaznivou kombinaci vyzkousel a muze se podelit o prakticke zkusenosti?
Predem dekuji za vsechna konkretni doporuceni / varovani a pod.

Nazdar,
z osobni zkusenosti musim rict, ze je to na Macu slaby. Jediny, co jsem nasel, je program, ktery se jmenuje MacCaching - umi pracovat s GPX soubory (Pocket Query apod) a nahravat je do GPS pres seriovy port.

Nejvic se mne osvedcil Skrysotlac - je napsany v Jave, takze beha kdekoliv. Pouzivam mobil se Symbianem, takze nepotrebuju prime propojeni MacOS <-> GPS - vsechno si nahravam do mobilu pres bluetooth (tj. vygeneruju si potrebny soubory do souboru, ty pak nahraju do mobilu a v nem naimportuju do programu).

Drzim palce, pokud jsou nejaky dalsi zkusenosti, tak se rad neco dozvim. Mac je proste minorita :wink:

Paw

GPSBabel je i pro MacOS…

Hm. Resim stejny problem s linuxem. GPS je jediny duvod proc jsem cca po 2 letech na kus disku nainstaloval Win. Ale skrysotlac funguje perfektne. .

Mam Garmin Etrex Legend, pod linuxem neni problem viz

http://www.abclinuxu.cz/blog/Linuch/2006/11/3/156389

Pro běžný upload/download dat z/do GPS stačí GPSBabel. Problém je s mapama, ale podle všeho by to mělo jít vyřešit pomocí QLandkarte

Takže pod Linuxem by neměl být problém…

Mám tedy Windowsy ve VMPlayeru pro mapy, ale pokud se to podaří s QLandkarte (nezkoušel jsem), tak už je nepotřebuji vůbec :slight_smile:

A Qlandkarte (to je ale blbej název :slight_smile: se začíná portovat na Win a MacOs…

Nojo, sice to portujou, ale jen na Macy s Intelem - my verni (;)) s G4 mame smolika.

GPS babel je dobra vec, na tu jsem zapomel - ja ho pouzivam jen pro prevody mezi gpx a ov2 (TomTom) v online verzi na GPS Visualizer: Web interface to GPSBabel

Jsem precejen klikac a jeste ke vsemu linej startovat terminal ;).

Paw

Qlandkarte neznam, ale vypada zajimave. Musim ho zkusit. Dekuji za nakopnuti.