GPS Map 60 CSx - problém se záznamem trasy

Poslední dobou začínám mít občas problémy se záznamem trasy v GPSce. Už několikrát v rozmezí několika měsíců se mi stalo, že když jsem záznam stáhl do PC, zjistil jsem, že chybí část prošlé trasy (většinou konec). Tento záznam přitom chybí i v záznamech tras uložených na kartě (mám zapnutý záznam trasu zároveň na kartu, tzn. měla by se zaznamenat do GPSky a zároveň ještě jednou na kartu - alespoň tak, jak jsem to pochopil). Jenže ten záznam nebyl ani na jednom místě.
Přitom - GPSka určitě byla v provozu, během cesty jsem si dokonce ukládal body, které se mi při stažení doopravdy ukázaly i ve staženém dokumentu.

• u zápisu trasy mám v nastavení zatržení "přepis při plné", takže když se naplní kapacita, měl by se vymazat starší záznam trasy.

Máte někdo podobnou zkušenost? Nevíte čím to vyřešit?
Předem díky!

Tak to slysim poprve, mam taky 60 CSx, ale tohle se mi jeste nestalo. Jednine zkus flash firmware.

Na tvoji otázku odpovědět neumím, ale … Před nedávnem zde na foru byla zmínka, že 60CSx "umí" na kartu uložit pouze 255 trasových záznamů (zřejmě kapacita 4bitového zápisu). Možná to souvisí, možná ne … neumím posoudit. Osobně bych záznamy z karty zkopíroval na PC a na kartě vymazal a také vymazal tracelogs v interní paměti GPS a začal s čístou kartou a pamětí problém pozorovat , sledovat a vyhodnocovat.

Jak máš nastavené parametry ukládání tracklogu ? Všechny Garminy totiž dodnes mají limit 10000 trasových bodů na jeden tracklog :@ Takže jestli to tam máš nastaveno např. natvrdo po vteřině, tak si spočítej jak dlouhý ten záznam pak bude…

Coz se pak taky vyvracelo jako blbost. :wink:

Ještě se mi nestalo, že by mi to přeteklo a to jsem ukládal do jednoho záznamu i cestu k moři a podobné opravdu dlouhé trasy. Ale mám nastaveno Automaticky, takže GPS si sama volí četnost bodů.

Ja mival problemy se zaznamem tracklogu na kartu, ale jine nez ty.

gpx soubor nesel vubec nacist a pokud se clovek podival dovnitr, tak byla jeho struktura viditelne porusena. Musel jsem to upravovat rucne, abych zachranil alespon torza tracklogu. Tracklog v GPS byl vzdy OK.

Cele to bylo zpusobeno nejakou chybou na karte, asi byla nejaka oblast karty vadna, nebo byla porusena FAT. Nevim. Pomohlo kartu naformatovat. Od te doby bez problemu.

Jinak, tracklog zapisovany na kartu myslim nema limit 10.000 bodu, ale neoveroval jsem to. Pro nejake kousky tracklogu jsem pouzival i ukladani po vterine a vzdy bez problemu. Nikdy se mi nestalo, ze by pri zapnuti celych 24 hodin nebyl tracklog kompletni (Pri nastaveni auto).

Díky za odpovědi. Už jsem zjistil chybu, v nastavení jsem měl zakázaný záznam trasy, jen nechápu, jak se mohl "zakázat", protože já ho nikdy nezakazuji. Jen si pamatuji, že když jsem GPSku jednou vytáhl z kapsy, tak byla zrovna na stránce s nastavením záznamu trasy, takže asi to bude náhodným "mačkáním" tlačítek v kapse… Stalo se mi to 2x či 3x, takže to fakt bude asi jen tím. Škoda, že GPSka nemá nějaké "zamykání" kláves :slight_smile:

Mně se naopak na Oregonu záznam občas sám od sebe zapíná :wink:

Romane, mam pro Tebe reseni, na ktere mi staci 3 (slovy tri) slova:

SNURKA NA KRK :D:D:D