GPS MAP 60 Cx/CSx

Zdravím. Protože bych chtěl konečně vyměnit Geka za něco lepšího. Mám několik dotazů.

1. Má cenu pořizovat si CSx? Jak tak čtu vlákna, tak kompas nic moc, navíc vyžaduje obštrukci s kalibrací oproti busole, nebo normálnímu kompasu. Takže zbývá jen ten barometr. A i tady je problém s výškou (v závislosti na počasí) byť je přesnější než vypočítaná výška z údajů družic. Nebo to je jinak?
  2. Vyplatí se koupit v nějakém eshopu v usa, nebo v evropě? (cena vs. záruka, doprava)
  3. Jakou, nebo jaké pořídit pro začátek mapy (aby me to nezruinovalo). Nějaká ČR turistická (stačily by jen některé jednotlivé oblasti) a k tomu Praha a ČR s navigací po křižovatkách (nebo to je zbytečné).
    S mapovými přístroji nemám vůbec žádne zkušenosti, takže si rád nechám poradit. Díky.

Pokud na ni máš dostatek peněz, tak neváhej. Těch pár malicherných a řešitelných problémů za to stojí. Dá se případně koupit verze bez kompasu a bar.výškoměru. Po měsíci testování a praktického užívání jsem zjistil, že integrovaný kompas a výškoměr nepotřebuju, takže jsem mohl koupit jen map60Cx. Teda kromě toho, že mi přes den v kanceláři GPSka funguje jako obyčejný barometr a zobrazuje na displeji, jak se žene fronta a klesá tlak :slight_smile:

Co je ale naprosto neskutečná věc, je to, jak se 60C(S)x drží družic v místech, kde jiné GPS zoufale pípají, že ztratily signál.