GPS moduly

ahoj potřeboval bych vědět jak přesně fungujou GPS moduly na které PDA třeba já mám Palm treo 750v a bojím se že když koupím drahý modul a nepůjde mi k tomu,nemáte někdo zkušenost? díky za odpověd lukjir

moduly běhají s PDA čkem pomocí modréhotesáku tak že je to jedno jestli dráhy nebo levný.Jestli chceš hrát GC tak si raději kup etrx H.

přesně tak jak píše kolega, já jsem nějaký čas používal interní gps v pdáčku spolu s beelineGPS, ale nic moc, taď mám etrex H a to je parádička- přesnost je velice slušná až výborná a signál je i pod hustým stromovím, takže bych neváhal do něj jít, ale záleži na tom jestli chceš mít mapy, protože těma Háčko neoplívá, já když potřebuju mapy tak mám v pdáčku Tomtoma, kterej naprosto stačí na to hrubý dovedení k cíli, no a pak už přijde na řadu šipka v Háčku.

používám externí BT GPS, nejlevnější jakou jsem sehnal s čipem MediaTek. stála mě kolem 500,- a funguje bez problémů :wink:

dobře ty

všechny externí moduly komunikují standardním NMEA protokolem, takže o kompatibilitu se bát nemusíš. V kombinaci s nějakou turistickou mapou v PDA je to pro GC více než použitelné, takže se nenech zbytečně tlačit do nějakých žlutých krabiček se šipkou :slight_smile:

zkousel jsem spojit muj mobil Samsung B2700 s nekolika moduly a nic me nefungovalo. Vetsinou se dokazal spojit, ale po chvilce fungovani system spadl. Pouzival jsem to pres Java Vlk GPS. Jinak s mobilem spokojenost.

Tak to zkus priste s trekbuddy.net, je tam i nejaka funkce na udrzeni sojeni s gps, ale nemyslim, ze by to odpojovani byl nejak rozsireny jev u gps modulu. Mam dva ruzne moduly i s ruznym cipem a oba jedou k naproste spokojenosti.

Ja to vidim spis na problem v systemu samotneho telefonu,ale jinou aplikaci vyzkousim. Dik.

Ahojte, mam nokii N76 a chci se zeptat jestli nema nekdo zkusenosti s propojenim s GPS modulem. Jestli to funguje nebo jsou nejake problemy

Diky

Ahojky prisel sem o nokii ld 4w, a hledam podobny modul (vyplou statickou navigaci) Mohl by me nekdo poradit zda tento modul "NaviLock GPS Bluetooth Receiver BT-413" ji ma vyplou a popripade nejaky jiny modul co je na trhu. vyptaval semse u prodejcu a treba u tom tom ani neveeli na zakaznicky lince co to staticka navigace je . Moc dekuji za radu

Nikdy jsem neměl "profi" turistickou navi a zatím jsem spokojený. Začal jsem s FSC Loox 560 s interní GPS (nyní už jsen v autě s TomTomem), pak jsem chvíli používal Nokii (různé) s externím nokia ld 4w (naprostá spokojenost, přesnost perfektní) a nakonec jsem po pár HTC kouskách u HTC Touch Pro 2 s interní GPS a také plně postačuje.
Nyní jsem byl čtrnáct dní bez HTC, oprášil jsem Nokii 6300 a zmiňovaný modul a i po více jak roce nepoužívání vše šlapalo na 100%.

Obecně ti bude fungovat asi každý modul (komunikační rozhraníje universální), spíš záleží na SW a nastavení komunikace (virtuální COM porty a pod.).

U většiny obchodníků není problém modul před koupí vyzkoušet, takže tak se vyhneš riziku špatného výběu.