GPS navigace v Egypte

Za 14 dni odletame do Egypta (Sharm el Sheikh). Nevite nekdo, jak je to tam ted s GPS navigaci? Jistou dobu platil zakaz jejich pouzivani a dovoz. Mame Oregona 200 a 550t.

Ottik5
www.kacerem.snadno.eu

V r. 2007 bez problémů, jen v Káhiře v archeologickém muzeu musela GPSka do úschovy, protože hlídači nevěděli, co to je. Spíš je trochu problém hledat keše pod "dohledem" všudypřítomných arabských hlídačů, policajtů a vojáků s ostrýma :wink:

Hustota keší je mizerná. Loni dva nálezy, letos jen jeden.

Loni problém s arabským průvodcem u Houbové skály (Mushroom rock), který byl značně netrpělivý, měli jsme před sebou přece zlatý hřeb programu - divokou jízdu teréňáku po poušti.

Letos jsem věděl že cestou na letiště pojedeme 3 metry od keše, tak jsem 8 km dopředu požádal zástupce cestovky jestli by mi na dvě minuty nezastavil u dvou věží. Dělal že neví co to je (přitom tama jezdí obden) ale souhlasil. Když byly na dohled, tak mu to říkám - pochopil až jsme byli 500 metrů za nimi.¨

Vloni, když jsem ještě nekešoval, jsem byl asi 60 km na jih od Hurghady. Měsíc po příjezdu jsem se koukl, jestli náhodou nebyly v oblasti nějké keše. 1. byla 100 m od lehátka a další 2 asi do 5 km od hotelu!