GPS přístroje

Chci si poridit eTrex Legend. Ma s timto pristrojem nekdo zkusenosti? Kde se da poridit za dobrou cenu?

Kup si raději vistu, elektrický kompas je dobrá věc a má 24MB paměti pro mapy, což už je docela použitelné.

Nevis, kde GPS nejlepe koupit?

nejlépe na www.gpsnavigace.cz

nejlepe nevim, ale nejlevněji tě vyjde v USA. Doporučuji mrknout na http://search.ebay.com/etrex-vista, tam se dá koupit tak za $150+$25 za poštovné. I se clem a DPH ji tak pořídíš kolem 7500,- Kč. A clu a DPH se dá při troše šikovnosti vyhnout…
Já si svoje GPSky kupoval jedině takhle.

Zkusenosti s koupi GPS v tuzemsku nemam, ale dobre ceny ma taky SkyFly v Ostrave - pekne je, ze maji akcni slevy u jinych modelu nez gpsnavigace.cz, takze neco je levnejsi tady a neco tam.

Nevite, jaky je rozdil mezi eTrex Vista (US) a eTrex Vista (EU). Je tam cenovy rozdil na SkyFly cca 1200, ale popis je stejny. S tim souvisi i problem, kdyz si necham poslat GPS z USA, nebude to belat potize?

Ahoj. Ludia ma tu nenavidia, lebo radim kupovat GPS z USA cez internet. tak aspon odpoved na Tvoju otazku:

mapove GPS z USA a Europy sa lisia base mapou, to znamena data, ktore vidis, ked si mimo svojej uzivatelskej mapy. s base mapou europy vzdy vidis aspon velke cesty a velke mesta…

basemapa je v ROM a neda sa vymenit.

dalej mozes mat problem s kupou ceskej mapy, ich predajna politika je, ze pre pristroje z USA davaju priplatok.

dalsia zaujimavost je servis, v pripade poruchy namiesto osobne do Prahy to posielas postou do Londyna.

Kterou mapu ČR máš na mysli? Dříve taková informace byla rozšiřována (pouze pro evropské verze, atp.) - ale podle mě to byla pouze obchodní finta protože mapy chodí OK a jsou za stejnou cenu (mám zkušenost s GPSMAP 60C + Atlas 10R)

Jediný problém je ta záruka.

Pokud si hodláš koupit mapu CR extra, tak je Ti basemap stejně k ničemu - je hodně obecná.

Cena za gps v usa je skutecne hodne nizka (oproti tem nasim). Kdyz ale dokoupis mapu, tak to vyjde stejne.
Ma pro me nekdo nejaky typ na koupi GPSky (zatim vaham mezi Legend a Vista)?

Mapu musíš koupit tak jak tak, ta co je v evropské verzi je stejně k ničemu. Tip: Kup vistu, kompas je fajn věc.

Ja som kupil Legenda a som spokojny. Cenovy rozdiel za barometer a kompas sa mi zdal vysoky. Co sa tyka map tak je to uplne jedno ci to mas z Ameriky alebo Europy. Basemapa je uplne naprd takze sa aj tak nevyhnes nejakej free alebo budes hned kupovat.

Mam Legenda Color.

Ne tak uplne, zalezi na velikosti interni pameti - mam staryho Legenda s 8MB, musim rict, ze jsme za basemap hodne rad, zvlast kdyz cestuju po Evrope a nevejde se mi tam cela mapa planovany trasy.

O barevne verzi jsem vubec neuvazoval. Myslis, ze ma barva nejaky vyznam (pro orientaci)?
Ma Legend vyskomer?

Rozdil je znacny :-). Zkus si ulozit barevny obrazek mapy a preved ho do 16 odstinu sede. Pak zkus prostym okem poznat les od rybnika nebo co je silnice a co reka. Nebarevnou kupuj jen nemapovou GPSku :-).

Já mám černobílou Vistu a je pravda, že občas je problém rozeznat co je co.

Ale vzhledem k rozdílu ceny na barevnou to prostě musím skousnout, občas potřebuji kupovat i jiné věci …

Měl jsem donedávna čb GPS ( Venture) a teď jsem přešel na barevnou Vistu - musím říct že předtím mi čb nevadila ale na barvu se moc dobře zvyká. Legend má výškoměr pouze výpočtem z družicového signálu - podle mého měření asi ±20m ( barometrický u Visty je o dost přesnější). Je nutno si ale uvědomit že kvalitní mapy také nejsou zanedbatelná položka a frý mapy zase nejsou nic extra.

Pravdu dis, mam cb legenda a jsem s nim naprosto spokojenej. Ono staci obcas vzhlednout od pristroje a podivat se kolem sebe - hned vidim, jestli jedu do lesa nebo do rybnika :wink:

No to s tim lesem bylo zjednoduseni, jeste jsem na houby do rybnika nesel :slight_smile: . Ale ne vzdycky koukam na to samy misto v mape kde se zrovna vyskytuju.
Mam cernobilyho Emapa a jsem s nim taky spokojenej (spis jsem na nej zvyklej) a na nic novyho se nechystam. Ma slot na pametovou kartu a to je na delsi cesty vyhra. Kdybych ale kupoval dneska, tak jen barvu. Je to jak s televizi - kdo by koukal na fotbal v CB kdyz maj vsichni tmavy dresy. Ale je to jen nazor, vybrat si musi kazdy sam.