Ahoj,
chtěla bych koupit co nejobyčejnější GPS, strop 1 200,-. Klidně hodně ošmudlanou nebo s naťuklým displejem, ale aby byla jinak funkční.
Ahoj, už to tu bylo řečeno několikrát,nejlevnější varianta je koupit si GPS modul k telefonu. Teda pokud máš telefon co umí javu a má bluetooth. Na netu si myslím že ho v pohodě seženeš okolo 400. Konkrétně mám na mysli Nokia LD-3W
Já bych doporučil tento..
http://www.alza.cz/gps-navigace-gps-nokia-ld-4w-d82456.htm
mám ho a na začatek idealní… sice tam maš jen šipku a mužes nachodit vic KM jak když víš kde jsi.. ale ze začatku stejně budeš chodit kolem svího domu :-).. jinak když je krasny počasi tak to ukazuje i přesně a nema narozdil od LD 3W sstatickou GPS takze se nemusis hejbat a mestry to ukazuje furt.. okorat ručička se toči.. ale kdyz des aspon 1klm/h tak uz to ukazuje.. to LD 3W ukazuje jen kdyz jdes nad 4Km/h a kdyz jsi uz u kešky a nemuzes najit 0 tak si tam litej kdyz jsi od toho treba 4 metry a jit 4 kou a chodit treba dokola jak ocas:-D
Ja osobně mam LD 4W.![]()
GPS je GPS
a tak bych ti doporučil podívat se po Garmin Legend (Béďa Trávníček), dají se na netu ještě sehnat kolem té tisícovky… Teď se začínají množit staré Oregony 300 za docela přijatelné peníze, ale je to víc než chceš dát…
Pokud to chceš vyzkoušet, pak asi nejsnadnější česta je ten BT GPS modul, připojit ho k nějakému telefonu a nainstalovat prográmek na navigaci.
Ok, děkuji:)
Když chce někdo GPS tak chce GPS a ne nějakej přiblblej modul s nimž vydrží telefon na baterku pár deítek minut. Když člověk má trpělivosta a dobře hledá, tak sežene za 500Kč Legenda. Ten vydrží na baterky tuším 16 hodin a člověk s ním může klidně brodit řeku. Osobně jsem se s ním vykoupal i v moři a funguje dodnes.
já začínal j modulem Nokia LD-3W a telefonem a v pohodě vydrží celý den kešování..žádných pár desítek minut..!!!
hrasek: To chce klid;)… Já jsem taky začínal s modulem (konkrétně GoTraxx od Evolve) a rozhodně nebylo na co si stěžovat. Spolu s telefonem vydržely i přes 8 hodin bez problémů. A co se týče signálu, byl to držák - kam se na to hrabe třeba Béda (signál jsem chytal i ve vlaku s pokovenými skly, v budovách, lese atd).
Prvních 100 keší jsme odlovili podle mapy. A od 100 - 500 jsme lovili pomocí Bédi Trávníčka :). Od 500 jsme přešli na telefon + Handy Geocaching + Bluetooth modul (600Kč) ;), protože Béďa nám pod prvním stromem s lupenama ztratil signál a měli jsme po hehe. Modul je pro nás lepčejší a spolehlivější - a hlavně nám stačí.