Prosím o pomoc,
koupil jsem si easylogger a ten mi ukazuje gps
50,925422828, 15,229765177
přitom na internetu na mapě je gps místa v tomto formátu
50 ° 55 31. 0.5221796 "N
15 ° 13 '47 0.1546364 "E
jak převádět GPS souřadnice mezi formáty existuje na to nějaký free program.
Existuje nějaký free program na možnost importu několika souborů GPX do jedné mapy ?
díky za rady
Máš to v desetinném formátu. Vynásob si tu desetinnou část šedesáti a máš to v minutách. Převody existují, hledej. Opačný je i v GC (jiný formát souřadnic…), na Mapách na Seznamu máš přepočet taky, stačí do souřadnic kliknout.
Několik GPS do mapsource nedostaneš, zkus to spojit přes GPSBabel., nebo to naimportuj do geogetu a vyexportuj exportním makrem.
GPS ne, ale GPX tam dostaneš, otevři dvě (nebo více) instancí mapsource, v každém otevři jeden GPX a pak si body přes ctrl-c ctrl-v překopíruj do jednoho
No je to nějaká mysterka v Čechách, tak předpokládám, že potřebuju najít protějšek těch souřadnic S/W. Asi jsem to blbě napsala. A nevím, jak to zjistit
Když se podíváš na globus (nebo mapu světa), tak rovník a nultý poledník tvoří osy x a y (viz matematika ze ZŠ). N/S a W/E je v podstatě jen vyjádření znaménka - severní/východní polokoule (N/E) znamená plus, jižní/západní (S/W) mínus u příslušné souřadnice.
Příslušné protilehlé souřadnice jsou pak u N/S to samé a u W/E doplněk do 180
No to vím, stačila mi ta nápověda, že je země kulatá, tak blbá zas nejsem Přesto Evča mi nechce dát zelenou, to už je jen chyba mezi židlí a klávesnicí (jako např.2+2=5) A dneska se mi nechce sedět u PC, jdu ven