GPS souřadnice a program

Prosím o pomoc,
koupil jsem si easylogger a ten mi ukazuje gps
50,925422828, 15,229765177
přitom na internetu na mapě je gps místa v tomto formátu
50 ° 55 31. 0.5221796 "N
15 ° 13 '47 0.1546364 "E
jak převádět GPS souřadnice mezi formáty existuje na to nějaký free program.
Existuje nějaký free program na možnost importu několika souborů GPX do jedné mapy ?
díky za rady

Máš to v desetinném formátu. Vynásob si tu desetinnou část šedesáti a máš to v minutách. Převody existují, hledej. Opačný je i v GC (jiný formát souřadnic…), na Mapách na Seznamu máš přepočet taky, stačí do souřadnic kliknout.
Několik GPS do mapsource nedostaneš, zkus to spojit přes GPSBabel., nebo to naimportuj do geogetu a vyexportuj exportním makrem.

Velice dobrý převodnik formátu, počitání vzdálenosti atd.:

http://www.gpsvisualizer.com/calculators

Ahoj, neznáte někdo nějaký chytrý jednoduchý prográmek na převod souřadnic z S/W na N/E? Díky

Nerozumím. S/W to jako myslíš jihozápadní kvadrant zeměkoule ? A co s tím vlastně chceš dělat ?

GPS ne, ale GPX tam dostaneš, otevři dvě (nebo více) instancí mapsource, v každém otevři jeden GPX a pak si body přes ctrl-c ctrl-v překopíruj do jednoho

No je to nějaká mysterka v Čechách, tak předpokládám, že potřebuju najít protějšek těch souřadnic S/W. Asi jsem to blbě napsala. A nevím, jak to zjistit :frowning:

na to nepotřebuješ program, podívej se na globus . Země je kulatá :slight_smile:

No už vím, že se musím odpíchnout od 180st., ale nějak mi to nepálí.. nevím, co s tím S/N. Dneska na to kašlu. Dík

N/S a W/E

Když se podíváš na globus (nebo mapu světa), tak rovník a nultý poledník tvoří osy x a y (viz matematika ze ZŠ). N/S a W/E je v podstatě jen vyjádření znaménka - severní/východní polokoule (N/E) znamená plus, jižní/západní (S/W) mínus u příslušné souřadnice.

Příslušné protilehlé souřadnice jsou pak u N/S to samé a u W/E doplněk do 180

N 15 E 20 <=> S 15 E 160

No to vím, stačila mi ta nápověda, že je země kulatá, tak blbá zas nejsem :slight_smile: Přesto Evča mi nechce dát zelenou, to už je jen chyba mezi židlí a klávesnicí (jako např.2+2=5) :slight_smile: A dneska se mi nechce sedět u PC, jdu ven

Není to ta keška na Chodově?

je zde nekdo kdo muze poradit?

musíš napsat, s čím http://wiki.geocaching.cz/wiki/Nevhodné_příspěvky_na_fóru_gc.cz