rozhodla jsem se pořídit si vlastní navigaci, ale momentálně váhám jestli zakoupit klasickou GPS (Garmin Oregon) nebo investovat do smartphonu (pravděpodobně HTC).
O fungování Garminu mám představu, protože ho používá zbytek rodiny, ale dost otázek pro porovnání mám nevyjasněných u smartphonů.
Je možnost natáhnout do telefonu vytvořený GPX soubor? Jak mi bude přístroj fungovat v zahraničí? Je možnost že by mi telefon s navigací fungoval aniž by se musel připojovat na net-tedy jako klasická GPS, pokud bych si data stáhla předem?
Kterou variantu byste volili vy? Případně máte někdo srovnání z vlastní zkušenosti?
Děkuji za rady:)
Kdybych ja mel volne finance tak jako ty, urcite bych sel spis do oregonu a to ze tri zakladnich duvodu 1) konstrukce- souboje smartphone versus betonova plocha nekonci moc dobre, 2) napajeni - outdoorove navigace jedou na tuzkove baterie coz je podle me hodne velke +, 3) celkove zamereni - oregon je navigace ktera je navrzena primo pro nas, coz se pozna pri jejim uzivani.
Jinak pro info ja lovim s PDA Garmin iQue M4 + OziExplorer 2 (ale oregona uz jsem parkrat v ruce mel )
Jak bylo uvedeno, pokud to myslis s geocachingem vazne tak urcite Garmina (oblibeny je Oregon 450). Vydrz baterii, vodoodelnost, no proste neco vydrzi a tez nemusis resit kese v zahranici (krom map, ale ty se daji sehnat)
Co ale ze zkusenosti vim i sam pouzivam, tak vetsina kaceru ma i nejaky smartmobil a to z prosteho duvodu, nekdy prijdes ke kesi ktera se zda byt ok, a pak online na miste zjisitis ze treba pred hodinou byla disabled, popr ze ji ten den uz dalsi kaceri nenasli.
Vyhoda smarmobilu je v tom ze mas vse v jednom. Taktze kdykoliv online vse zjistis, ale byt na tvem miste tak urcite ten Garmin.