GPS z USA

Prosím o radu. Mám možnost dovozu GPSky GARMIN GPS map 60csx z USA za dobrou cenu. Bude mi fungovat v Evropě? Budu muset něco udělat proto aby fungovala a co? Může mi prosím někdo poradit? Díky moc Katka

Bude ti fungovat uplně normálně. Oni totiž američani počítají s tím že třeba pojedou na výlet do Evropy.

Akorát si asi budeš muset dokoupit mapy. Pochybuji že tam budou mít nahranou Českou republiku když ani nevědí že něco takového existuje.

Díky za rychlou odpověď. A vadí že je tam ta base map US a ne EU? A nedá se nějak nahrát? Fakt se omlouvám, protože po technické stránce tomu fakt nehovím :slight_smile: díky

…a já myslel že basemap je pro celou kouli :slight_smile:

Mám 60CSx z usa a žádná base mapa tam nebyla, jestli se nepletu. A jde tam nacpat cokoliv. :slight_smile:

No u těch co se prodávají u nás píšou, že má base mapu Evropy a u té z USA zase že má base mapu US…S tím, že tam stahnu mapy ČR a okolní státy, s tím počítám :slight_smile: tak vám díky za odpo…

Nebo stáhnout zadarmo: http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=30

Mam z US a BM tam mam pro celou kouli :slight_smile:

díky moc, jste šikovní hoši :slight_smile:

US verze ma US basemap, t.j. pomerne hruba mapa je podrobnejsi v Americe. Atlanticka (t.j. Evropska) verze ma zase trochu podrobnejsi mapu Evropy.

EU basemap se da dohrat a jde myslim stahnout i ze stranek Garminu, akorat je potreba ji tam najit. Stejne je dost hruba, takze je pro pribliznou orientaci, kdyz neni podrobnejsi mapa.

Lepsi a podrobnejsi vsak bude OSM automapa zdarma.

US verze ma jeste jeden hacek a to, ze neumi cestinu. Ona tam tedy cestina je, ale firmware se musi pred pouzitim a nahranim do GPS poupravit. K tomu slouzi programek GarPatch.

60CSx US verzi jsem mel a nebyl problem. EU basemap jsem dohral a cestinu tam take dostal.

Jeste bych doplnil, ze novejsi 60CSx nemaji GPS chip SIRF III, ale myslim, ze MediaTek.

Počkej, jak tomu mám rozumět s tím SIRF?

Normálně, novější šedesátky nemají Shirf III, ale MediaTek. Zeptej se Garmina proč to inzeruje se Shirfem, i když tam není. Já tomu říkám podfuk.
SIRF je chip v navigaci.

Jo jo, SIRF to má mít, to vím. To má být právě na tom to super ne? Já to potřebuju hlavně do hor, a tam to prý maká díky tomu perfektně… A ono to tam není? A jak to poznám sakra?? :slight_smile:

Je na to fígl, každá gps to na sebe vykecá. Někde se to tu na foru řešilo, jen si nepamatuji kde.

No jo, ale to poznám až když jí budu mít…mně by jí měl přivézt kamarád až ted poletí domů…u té co má koupit, uváděj že má SIRF…koukala jsem na to, co se uvádí u těch prodávaných tady, a tam píšou SIRF III, Media Trek…??? to sou věci :slight_smile:

nedá se to zjistit tady http://www.technika.ilcik.cz/garmin-gpsmap-60csx/tipy-a-triky-pro-gps-garmin.html ?

No najde se to v nastaveních až v systému je tam napsáno Verze GPS SW 3.00s a právě to s znamená SIRF. u mediatreku je tam m. Vyrábí to už asi dva roky jen s mediatekem, tak asi Sirf mít nebude. Nevím ale jestli je to tolik podstatné ta šedesátka je dost dobrá.

On ten MediaTek není vůbec špatnej.

http://www.technika.ilcik.cz/garmin-gpsmap-60csx/tipy-a-triky-pro-gps-garmin.html ? Jo jo to je ono. Ale taky bych se toho MediaTeku nebál bude asi srovnatelnej.