Zdravím,
zajímalo by mne, jak v GPs-ce 60CSx dosáhnout toho, aby keška byla označena jako nalezená?
Nahrál jsem si keše do GPS-ky, jednu našel, ale nepřišel jsem na způsob, jak ji označit jak nalezenou. Navigace mne po přiblížení upozornila na její blízkost, ale to bylo vše. Čekal jsem, že mi nabídne nějaký potvrzovací dialog pro označení, ale v místě nálezu vzdálenost neustále kolísala kolem jednoho/dvou metrů (z důvodu horšího signálu).
Podobný problém mám i v případě naplánované trasy - ačkoliv naplánovaný bod minu o pár metrů, tak GPS-ka stále naviguje na na něj, jako bych se k němu ani nepřiblížil. Možná je někde v nastavení volba, která umožni nastavit poloměr v němž, pokud se vyskytnu uvniř) je keš i bod na trase označen jako navštívený/projitý a navigace se přepne na další. Bohužel nevím kde.
Mohl by mne někdo postrčit, jak nato prosím?
Předem děkuji!
PS. Zkoušel jsem hledat odpověď zde na fóru, ale asi špatně.
Platí v řípadě, že nemáš jiné ikony. Já mám normální symboly z gc (tradiční, multi…) a musím nejdřív změnit na symbol pokladu, dát navigovat a pak označit jako nalezenou.
Díky moc, to je ono. Já jsem na tuhle funkci nenarazil, protože jsem při cestě za mou první keškou používal pouze obrazovku s mapou.
Teď ještě zjistit, jak je to s body na trase - jak dosáhnout toho, aby se stačilo k bodu přiblížit na nějakou definovanou vzdálenost a v ten moment se navigace přepnula v navigování na další bod?
Pochopil jsem to dobre, kdyz si myslim, ze chces aby se navigace dejme tomu pri vzdalenosti 5 metru od kese automaticky prepnula na navigovani k dalsi kesi? To by jsi asi chtel moc, musis si vybrat kam jit dal sam
Ne, nepochopil - díky mému nepříliš jasnému oddělení obou dotazů se ale není co divit.
Šlo o dva dotazy v jednom - u keší je jasné, že si uživatel musí vybrat sám, za kterou se, po nalezení předchozí, vydá.
Druhý dotaz směřoval na naplánovanou trasu, která je tvořena body. Šlo o to, jak si nastavit, aby se navigování přepnulo, po přiblížení se k jednomu bodu takové trasy na předem definovanou vzdálenost (poloměr), na následující zadaný bod.
Krom geocachingu létám totiž na rogalu a při naplánované trase po protnutí válcového prostoru kolem otočného bodu je taková funkce žádoucí - člověk nemusí hrabat na navigaci a může mít obě ruce na speedbaru a řídit.