GPSMAP 60CSx - pam. karta 4GB

lidi mam tuto pam. kartičku v navigaci. Celkem sni pracuje v pohode az na to, ze pri posilani vice jak 2GB do Garmina z MAPSource mi vyskoci na kompu hlaska ze ne, protoze dat je vice nez 2GB. Garmin mi vsak i po natazeni cca tesne pod 2GB dat vpohode ukazuje, ze ty dalsi 2GB tam jsou a jsou volna. Je to omezeni problem Garmina, nebo MAPSource. Vite nekdo? Pripadne resil jste to uz nekdo a pripadne jak? Veskery FW a SW v Graminvi by mel byt aktualni.

Nebude to spise omezeni filesystemu na te karte? (FAT32 umi preci max 2GB soubory…)

Jinak zrovna predevcirem jsme tady sefovi zkosueli v jeho 60CSx4GB SDHC kartu a slapala.

Ono to slape. Jen mi prekvapilo, ze GPS-ka vi, ze je vni 4GB karta a udava i volne misto do zbyvajicich 4GB. Cekal bych, ze mi napise, ze je v ni pouze 2GB karta a vic se se mnou nebude bavit jak to znam z jinych pristroju. Nedochazi mi, jak je schopna urcit to zbyvajici volne misto do 4GB, kdyz s ni neumi pracovat. No i kdyz moznosti na to jak to ukazat asi jsou.

Mně by taky zajímalo, co to znamená, že "šlapala". Vrznout tam 4 GB kartu, nahrát všechny mapy co mám, to je můj sen :slight_smile:

Slape to tsk, ze ji tam mam a normalne mohu nahravat mapy, nebo kombinace map a le pouze do velikosti 2GB dat. Ty dalsi 2GB tam jsou jako v lufte, to znamena, ze GPS-ka o tecg 4GB vi a ukazuje je jako dostupne, ale pri posilani z MAPSource mi to ztim nedovoli. JInak receno, na zapis tras mi hlasi, ze mam 2GB mista. Taky bych tam rad narval vic jak 2GB. Jen TOPO Nemecko ma 1.7GB.

No, kdyz ta GPS tu kartu vidi v plne velikosti, tak asi ta karta tam funguje, ne?
Problem bude v tom souborovem systemu FAt32, ktery proste neumi vetsi soubor nez 2GB. a protoze mapy nahravane pres Mapsource se tam nahravaji do jednoho velkeho souboru, tak pri 2GB narazis.

Treba by sla pouzit finta co funguje u Garmin Nuvi… Vyzkousejte tipy, co jsou na teto strance dole:
http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=91&start=0

Presne tak jak pise HaLuMa:
Tohle je z toho clanku…
gmapbmap.img – základní mapa světa, která je předinstalována od výrobce
gmapprom.img – primární mapa. Většinou se jedná o mapu City Navigator.
gmapsupp.img - doplňkové mapy. V našem případě se jedná o mapu TOPO Czech.
Při každém exportu map je soubor gmapsupp.img vždy přepsán novou kompilací.

Na nekterych navigacich funguje i gmapsup2.img (napr. Garmin Mobile XT).

Ale 60CSx z datove karty:
gmapbmap.img neumi…
gmapprom.img, nema vnitrni ROM takze s ni firmware pracovat neumi
gmapsupp.img tu umi;)
gmapsup2.img neumi

Takze dle meho nazoru je 4GB karta pro 60CSx zbytecna (pokud si na ni nechci uchovavat dalsi 2GB v POI a zaznamech trasy).