GPSmap 60CSx

Zdravím.
Rok používám 60CSx vcelku bez problémů a jesm s ní spokojen. Zlobí mě však že když jedu např. na kole sesednu a chci jít dál pěšky tak se sekne a vzpamatuje se někdy tak po 700 metrech nebo taky vůbec ne což v členitém terénu je problém. Obdobně se chová i po vystoupení z auta a pokračování pěšky. Zkrátka při změně rychlosti pohybu. V terénu je lepší raději resetovat. Zkoušel jsm již různá nastavení ale nepomáhá nic.
Nemáte někdo podobné zkušenosti, případně radu? Díky moc.

Myslím, že podobné problémy způsoboval firmware 3.90 viz třeba tady: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=10320&sort=&rowstart=0
Zkus tam nahrát přes webupdater nejnovější (4.0)

Ja mel 60CSx asi 2 roky a pred ni dva roky 60CS a takto se rozhodne nechovaly. Pouzival jsem je v aute nebo autobuse a pak hned pesky zcela bez problemu.

Ma 60CSx byla se SiRF III, novejsi sedesatky tusim ze cca od jara 2009 pry maji jiny cipset. Nicmene se mi nezda, ze by novy cipset zacal zpusobovat takoveto problemy.

Napada me, ze by to spise mohlo souviset s problemy s napajenim na baterie (tady na foru se to nekdy v lete resilo). Nebo je nejaky problem s tvym pristrojem a pak by to bylo na reklamaci.

Myslím, že SW verze mám aktuální.
Verze softwaru 4.00
Verze GPS SW 2.00m
Musím dodat, že po reklamaci mám již 3 přístroj a delaly to všechny.

To je fakt divny chovani - priznam se, ze jsem o tom nikdy neslysel. Byt Tebou zkusim kontaktovat prodejce/servis a pripadne to reklamovat. Akorat bacha - pokud Ti nabidnou vymenu kus za kus, je mozny, ze dostanes tu novou verzi, ktera nema GPS cip SiRF 3 ale Mediatek. :frowning:

Takove chovani jsem sam nezaznamenal, ani o nem neslysel…Pokud mas opravdu novy FW, tak jedine reklamovat, ale jako pise Hacko…

Jak jsem uvedl výše. Je to již 3 přístroj (druhý měl problémy s výškoměrem) a stále stejné.

Mám 60CSX již 3 roky a problem je shodný, doposud jsem nezjistil čím to je…

Tak se konečně našel někdo s obdobným problémem. Kdo to nepozá neví co je to za protivnou chybu. Co s tím budeme dělat. Nižší verze SW to údajně nedělaly. Prodejce tvrdí, že na tom GARMIN pracuje, ale moc tomu nevěřím.

Já mám v GPS verze:
Verze SW 4.00
Verze GPS SW 3.00s

Je otázka, jestli to malé "m" neznamená jiný chipset GPS a tedy i jiný FW pro GPS SW.

Doplněno:

Strejda google ví všechno a tak je to tady:
http://forums.gpsreview.net/viewtopic.php?t=14007

Znamená. "m" značí, aspoň co jsem se dočetl různě na fórech a nadšeneckých stránkách, právě jiný čipset… Mediatek, zatímco "s" Sirf.

To je ovšem docela nepříjemná zpráva, protože to znamená, že nová verze šedesátky má zřejmě opravdu problémy. :frowning:

edit: I když, jak valpek, tak bob&bobek píšou, že mají šedesátku už tři roky, to se do ní snad ještě mediateky nedávaly.
Každopádně jsem o tomhle chování taky nikdy předtím neslyšel a dvě různé šedesátky (původní Sirfové), se kterými jsem se setkal osobně, se v popisovaných situacích vždy chovaly zcela normálně.

no tak ja bych z toho problemu mediatek vinil hnedka. pred casem s nim mely problem colorada, kdyz pri zlomkovem vypadku signalu se pote zobrazovana poloha ukazovala posunuta o desitky az stovky metru a v klidu to navigovalo posunute, dokud se colorado nerestartovalo. fakt ten chipset je divnej.

No na druhou stranu, pokud se jedná o stejný typ Mediateku jako v HCx a některých BT modulech, tak to určitě není chyba čistě chipsetu. Ještě by to mohlo být firmwarem.

ale jo, on to nejaky z dalsich fw nepochybne poladi. ale to, ze se z presne 60ky stava priblizna, protoze ten mediatek proste "prumeruje", to je fakt. a zbytecne se z bezchybneho pristroje kvuli par supum - nedokazu si predstavit jiny duvod te zameny, nez penize - stava dalsi kralik na pokusy s ladenim :slight_smile:

ale mozna si garmin muze dat do sloganu: "pri vyrobe nasich gpsek nebylo ublizeno zadnemu zviratku - garmin, testovano na lidech" :slight_smile:

Ja bych se obratil na prodejce a chtel sedesatku se SIRF nebo vraceni penez. Sedesatka s Mediatekem je uplne jine zarizeni i kdyz ma stejne jmeno, obal, …

Pokud by nebyli schopni dodat sedesatku se SIRFem, tak bych si nechal vratit penize a koupil ji jinde, treba i z druhe ruky.

:D:D S Garminem to sedí.

edit:
Nejraděj bych dostal do ruky starou i novou a porovnal, nebo nějaké testy aspoň viděl… mám totiž tendenci moc nevěřit jenom tomu, co se kde říká a to hlavně, co se týče gps přijímačů a jejich funkce.

A taky se pořád nevysvětlilo, jestli chybu, která je předmětem tohohle vlákna, má jenom mediatek. Před třemi lety podle mě ještě v šedesátkách nebyl… ani před rokem.

A neexistuje nějaký novější FW pro ten GPS chipset ?
Garmin o jeho aktualizacích totiž málokdy píše, tohle většinou zaktualizuje normální firmware, občas to bývá jeho součástí.
No, a někdy v mezičase mezi obyč firmwary občas vypustí do světa i FW pro samotný chipset…
Ten se ale dá získat jedině tak, že necháte doběhnout WebUpdater až do konce. Když necháte vyhledat nový firmware, tak se po hlášce, že nic novějšího nenašel, ještě zobrazí hláška "Vaše zařízení Garmin již používá nejnovější verzi softwaru" a tam je první zatržítko "Pokračujte dál, pokud…". Sice se tam píše o hlasových instrukcích, které jsou pro 60CSX jaksi k ničemu, ale tahle volba právě umí vyhledat a nahrát do GPS právě ten samostatný firmware pro chipset, pokud najde novější než máte v GPS…

Pokud jste tohle už věděli, tak dělejte, že jsem nic nepsal B)

Novou (po reklamaci) 60tku mám od září 09, ale je otázka kdy byla vyrobena.
Popsanou aktualizaci dělám průběžně.

Podle verze firmware k GPS cipsetu bys mel mit tu novejsi verzi 60ky s Mediatekem. Podle pismenka m, SiRFove modely maji s.

Je otazka, zda jde o problem firmware GPS pristroje 4.0 nebo cipsetu. To by musel overit nekdo, kdo ma SIRF a nejnovejsi firmware.

Starsi firmware a SIRF cipset se takto nechovaly.Teoreticky by mohl pomoci downgrade na nizsi verzi firmware GPS pristroje. 3.90 tusim zlobil, tak myslim ze 3.70. Ale nevim, ktery nejnizsi firmware jde pouzit s Mediatekem. Rekl bych, ze to bude 3.70 nebo 3.90. Hadam, ale pouze z toho, ze nekdy v te dobe se objevila verze s Mediatekem. Starsi verze bych neriskoval, firmware by si nejspis s Mediatekem vubec nerozumel, i kdyz samozrejme zalezi na tom, jak jsou jednotlive vrstvy firmware udelane a jake maji komunukacni rozhrani. Pochyboval bych ovsem, ze by to meli u Garminu udelane nejak univerzalne, respektive, ze by firmware cipsetu obsahoval i takove zapouzdreni funkcnosti cipsetu, ze by nezalezelo na typu cipsetu. Spise to bude tak, ze od nejake verze (3.70, 3.90 mozna i kousek nize) firmware pristroje se testuje, zda je v GPS SiRF nebo Mediatek a podle toho se zachova…

Mas tri moznosti. Cekat, zda novy firmware (bude-li nejaky) chybu odstrani, nebo zkusit downgrade firmware nebo pristroj vratit a koupit sedesatku se SIRFem (treba i z druhe ruky).

Bylo by zajimave zjistit, zda to s 4.0 delaji vsechny pristroje, nebo jen Mediatek.

Mám 60CSx, FW 4.00, GPS 3.00s a popsané chování jsem nikdy nepozoroval. Jediné, co se občas (spíš vyjímečně) stane, tak se FW zablokuje při práci s mapou (např. zoom).