Greasemonkey skripty pro Firefox

Vytvořil jsem nový Greasemonkey skript pro Firefox. Je to tedy spíše takový rychlý hack již existujícího. A co tato skvělá věc umí? :-)

Nic víc ani míň než udělat z waypointů GCxxxx na stránkách odkazy na jejich listingy na Geocaching.com. Takže když máte třeba v tomto fóru napsané waypointy na zajímavé kešky, rázem se z nich stanou o odkazy na jejich listingy :-)

Instalace a informace: Aktivace odkazů GCxxxx na stránkách

Ostatní skripty: Geocaching.com GreaseMonkey Scripts

Otestovat můžete např. v threadu Kde jsou velké cache?

Kdo je uživatelem IE, mohl by vyzkoušet Trixie, což je pro IE to, co je Greasemonkey pro Firefox :-) Já to ale netestoval, takže mi můžete napsat, jestli se to povedlo. 

Paráda [Y] už jsem to nainstaloval. Je to fajn. V FF, IE jsem nezkoušel.

Bezva, funguje! Jinak Greasmonkey skripty pouzivam, a to jak ty od tebe na mapy.cz (u toho tvyho je hlavne vyhoda, ze i add.wpt.se zahrnou do zobrazeni na mapy.cz a ze lze rovnou z listingu cache vyvolat ortomapu s predem def.zoomem), tak i ty ze stranek Locusu, ty jsou moc super a vyrazne radu veci na GC.com zjednodusi. Takze diky.

Na zaver jen drobne upozorneni na chybku: na tom webu mas u poslednich 2 skriptu (tj.5 a 6) malou chybku v url odkazu na skripty (zdvojena slozka geocaching), coz znemoznuje nainstalovani primo klikem v casti instalace: , ale je nutny klik na posledni verzi, kde je odkaz OK. Ale to je jen drobna vada na krase, na uzitecnosti skriptu to nic nemeni. Jo a ta cast "Submit6=Find&" v url cache dle wpt. ani nemusi byt, lze vynechat a pouzit rovnou jen parametr wp=GCxxxx.

Poznamka na zaver-diky tomuto skriptu jsem prohledl i listing cache GCXXXX (primo v tomto prispevku odkaz)-skoda, takovy pekny wpt. a cache je uz archivovana. [:(]

Díky za info, opravil jsem tu chybku v odkazu - měl jsem tam opravdu 2x za sebou geocaching. Teď ok 

[quote] minarjo:

Poznamka na zaver-diky tomuto skriptu jsem prohledl i listing cache GCXXXX (primo v tomto prispevku odkaz)-skoda, takovy pekny wpt. a cache je uz archivovana. [:(]

[/quote]

:-) Na to se podívám v další revizi ;-) 

Ale ja to nemyslel jako chybu tveho skriptu, jen se mi proste wpt. GCXXXX libi a prijde mi skoda, ze uz ja cache pod nim archivovana. V New Jersey si takoveho hezkeho wpt. neumeji vazit.

Tak jsem konečně taky nainstaloval a dobrý… Jen mi trochu nevyhovuje to, že se otvírá mapa do stejného okna jako je popis kešky, což u původního odkazu nebylo, otvírala se do nového okna resp. záložky… nedalo by se to nějak napravit?

A proč neotevírat odkazy stiskem prostředního tlačítka (kolečka)? Nechci nikoho nutit, aby se mu otevírala nová okna, protože to sám nemám rád. Možná přidat nějakou volbu do skriptu?

Udělal jsem betaverzi skriptu, pro zobrazování odkazů na online mapy v ČR. Jak říkám, je to zatím jen betaverze, takže mi pište své názory...

GC.com and Czech maps...

V této verzi 0.2beta je testovací podpora pro Atlasí AMapy. Zatím jen jednoduchý odkaz jak v seznamu map, tak ve waypointech ke kešce... Takže v tuto chvíli skript podporuje Seznam Mapy.cz a Atlas AMapy.cz.

Doporučuji odinstalovat nebo disablovat starší skript, který je pouze seznamácké mapy.

Nová betaverze 0.2beta2 má přidanou novou funkcionalitu. Nahrazuje mapu z MapQuestu jinou, interaktivní. Zatím mám podporu pro AMapy.cz, Seznamácké podpořím brzy.

GC.com and Czech maps verze 0.2beta2

Zobrazovaná mapa je na adrese  http://xpj.cz/geocaching/maps/amapy_map.html a bere parametry lat, lon, name a longname v querystringu, tj za touto adresou je ?lat=XXX&lon=XXXX. V další verzi bude umožněno zadání vlastní mapy - parametry již zůstanou.

Budoucí vylepšení:

• zadání vlastní mapy (nutno např. pro Seznamácké)
  • zobrazení additional waypoints v mapě...
Atd, atd... 

Dost dobré. U ortofoto na Mapy.cz by se jen možná hodil rovnou maximální zoom.

Perfektni, skvele, plne funkcni - DEKUJI! Sice jsem pred tydnem nainstaloval Operu 9.1, ale tohle je dalsi bod pro Mozillu Firefox [;)].

Preji vsem LOVU ZDAR!

TEA_CR 

[quote] marekl: Dost dobré. U ortofoto na Mapy.cz by se jen možná hodil rovnou maximální zoom.

[/quote]

Díky. U mapy.cz se dá nastavit přiblížení v menu (mám anglický Firefox, v českém to bude přeloženo) Tools -> Greasemonkey -> User Script Commands -> Zmenit dist: pro mapy.cz (je to aktivní pouze na stránce s výpisem kešky).

Vyzkoušeno, trvale zabydleno v počítači… bezvadný, moc díky. Povedlo se ti !!! :slight_smile: Honza

Tak jsem se koukal na přístupy na tu mapičku a zjistil jsem zajímavou věc. A to, že 100% uživatelů používá Firefox ;-) Většinou ve verzi 2.0.0.3, ale také starší 1.5.

Trochu mě také překvapilo, že většina uživatelů má Windows XP, pak Linux (což jsem jen já) a dokonce tu problesklo jedno FreeBSD...

Zajímavé statistiky ;-) 

Teda teda, takhle zakerne zjistovat informace o nasich strojich, ze se nestydis [:)]. Ne kecam, me je to jedno-myslim, ze toto zjisteni odpovida realite. Ostatne Windows XP jsou na 1.miste uzivanosti uz dlouho... No a Firefox ma v GC vyhody v GM skriptech jednak tvych, jednak tech ze stranek Lotusu-rada jich vyrazne zlepsuje web GC.com a i jinak zjednodusuje praci-napr. pri vyplnovani add.wpts pri zakladani cachi-vse krome souradnic vyplneno jednim klikem atd.... Tomu nikdo neodola.

Ale odolá, a celkem snadno, když existují i jiné alternativy [:)]

To sis Mione naprogramoval vlastni GM skript inspirovany temi na strankach Locusu? To by me docela zajimalo-i kdyz ty skripty Locusu mi docela staci, umi toho dost... 

To jsem ja [:)] 

No, skriptík sem si nainstaloval, ale jakožto uživateli PC - amatérovi (tzn. neprogramátorovi) mi vadí, když při každém načtení listingu na mě vybafne "Sdělení stránky http://xkj.cz: Pozor, nebyl odeslán HTTP referer. Funkcionalita API není omezena.Chybějící referer může být způsoben konfigurací prohlížeče, firewallem, nebo během API na souborovém systému"

Tuším, že to má něco společného s problémem, který sem popisoval v jiném threadu, ale pořád nějak nevím, co s tím dělat. Jinak ten skript je výbornej.

Toto upozornění vypisuje přímo skript od AMapy.cz, s tím bohužel nic neudělám. V další verzi plánuju výběr map, takže bude možné zadat mimo AMapy také seznamácké mapy a zřejmě i google maps.

Pokud to ale funguje, není problém :-)