Groundspeak news

Behem vcerejsiho eventu se dalo pochytit hodne novych zprav od Shauny z Groundspeaku…

Ja se napriklad dovedel, ze se bude nadale prohlubovat funkce MY FRIENDS a ze tedy bude napriklad mozne sledovat geopratele (a la watchlist) a dostavat zpravy o jejich cinosti.

A co jste se dozvedeli Vy ?

Zucastneni piste, piste. Taky me to moc zajima.

a budu moct tak sledovat i jejich poznamky a DNFka? Zatim lze najit v profilu geocacheru jen found-it logy…

a ja jsem se zase dozvedel, ze shauna ma tri deti, ve veku 1,2, a nevim let :slight_smile: a kterry na ni volaji šáša :smiley:

no a ted k tematu: je v planu, ze locationlessky by se vratily pod konto, ale nezasahovaly by do poctu nalezenych kesi. dostaly by vlastni statistiku/ stranku jako trackables.
jen by me zajimalo, na kolikaletku je ten plan sity - odhaduju tak petiletku :wink:

a jeste, ze by vznikly virtualky, ktery by se musely vazat na architekturu - po vzoru earthcaches. ale to mi prislo, ze to je jen jakasi vize.

Hmmm, ty architektonické virtuálky - to by bylo boží ! Bohužel bych řekl, že GS je v nasazování podobných novinek velmi líný a pomalý.

No, podle me by s archi-virtualkama vyvstala spousta otazek…
protoze kdo bude hodnotit umeleckou hodnotu stavby ? Reviewer ? Nejake omezeni musi byt, protoze pak by s prihlednutim na bezkrabickovou a tedy naprosto udrzbu nevyzadujici povahu kesky zakladal kazdy na kdejakem cinzaku. A dale…proc zakladat krabickovou cache(a pak ji udrzovat) na vyhlidce s kaplickou, kdyz to muze byt archi-kaplicko-virtualni keska…

chybka pardon, jine vlakno…

mam stejnej nazor jako maty. a myslim, ze GS si tohle taky uvedomuje. muj nazor je ten, ze se GS snazi trosku vyhovet touze po zrusenych virtualkach, ale samozrejme je nemuze povolit, protoze by najednou vzniklo tisice bezudrzbovych virtualek. ale asi si s tim moc nevi rady, proto se taky o tom shauna mluvila jako o napadu/vizi. me ted napadlo, ze by se architektura dala povolit napr podle UNESCA - ale to je celkem omezujici.

(no na druhou stranu, treba shauna mluvila uplne o necem jinym a ja ji blbe slysel, protoze v tom hospodskym ramusu jsem mel problemy rozumet i cesky :))

ja som sa zase dozvedel, ze Groundspeak kupil novy server, ze pracuju na zlepseni map na gc.com, ze pracuju vseobecne na zlepseni sluzieb a ze Shauna pije cervene vino :slight_smile:

Ty by se mi líbily více než earthcache. Provedení by mohlo být podobné jako earthcache (podrobný listing informující o historii a významu budovy + fotografie v logu + odpověď na kontrolní otázku) a umožnilo by přivést zájemce na místa kde by se jen těžko ukrývala jakákoliv cache. (U earthcache je zpravidla na krabičku dost úkrytů i dost klidu na odlov). Samozřejmostí by byly stejně vysoké nároky na schválení jako je to dnes u earthcache takže by nemusela být Archicache u každého činžáku.

Takže vlastně nic :D;)

to je pravda, vytratil by se duch hledání pokladu, prostě drive in před katedrálu, blik nějakou krabkou na mejdlo a honem dál

S těmi archikešemi to nemusí být špatný nápad. Podobně jako earthkeše nemá na starost Groundspeak, ale americká geologická společnost, tak by archikeše schvalovala a publikovala třeba komora architektů. Ta by dbala na výchovný charakter a úroveň.

A co je hlavní?
Kdy to vypukne!
Začátek roku 2008 :smiley:

Schvalovací proces eartkeše je někdy až příliš přísný, stejně tak hledání earthkeše je někdy hodně těžké (a člověk se nutně vždycky něco dozví, na rozdíl od jednoduchých městských mikro). Zatím nemáš nalezenou ani jednu earthkeš, takže jich zkus deset dvacet najít a pak posuzuj.

I já zastávám názor, že Earthcache už nejsou pravé keše. Stejně jako virtuálky. Jelikož je ale jich málo, tak to nevadí, ba naopak - je to příjemné zpestření geocachingu.
Ale pokud má někdo vymyslet nějaký další typ keše, kdy se nehledá žádná schránka, tak pokud takových "keší" vznikne mnoho, bude to spíš ke škodě věci. To se zase povedou diskuze, jestli je archikeš srovnatelná s multinou, budou se dělat žebříčky s a bez archikeší atd.
I tak nechápu, k čemu jsou například dobré keše typu mega-event nebo letterboxy. Žádný další rozměr geocachingu nepřinesly, jen mají svoje ikonky a vyčlenily se z eventů, resp. mysterek. Archikeše by mohly nabídnout něco dalšího, ale mám obavu, že by se přemnožily.

abakus: mám podobný názor, byl bych pro vyčlenění na úroveň Benchmarků

Myslím, že dobrý nápad je s tím UNESCO.Takových památek není tolik a navíc by zde bylo kritérium, že se cache může umíst jenom k památce UNESCO.

Jinak všimli jste si že podobný event je ve Vídni.
GC15AGG
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=2a6e0976-df16-44a7-8348-fb5538e39c6c

Podle mne virtuálky maji smysl pouze napr v Indii apod, tam opravdu je na kazdem 1m2 asi tak 1000 indu takze tam je opravdu problem dat krabku, mluvim teda o mestech ne horach, tam to ma smysl, ale v EU ci americe si myslim ze to neni potreba!

Co jsem navstivil tradi v podobnych zemich tak tradi ve mestech byli poze v parcich kterej je ale placeny, takze bezdaci se tam nedostanou, ale i tak je tam mraky lidi, kteri cekaji co by turistum ukradli:|

Pokud si vezmete soucasny stav kesi u nas tak stejne 98% pamatek ma uz nekde skrejs :wink: