Tak jsem si přes víkend otestoval makro na stažení PQ, případnou opravu logů z HandyGeo a import do databáze.
Pro funkčnost je třeba mít uloženo nastavení v GSAKu "File - Get data via email" a pojmenované "mail". Viz obrázek. Důležité je, aby nebylo zaškrtnuto okamžité zpracování stažených souborů. Ve formuláři pojmenované "Load folder of saved attachments into current database when download finishes?".
Přiložené makro.
Makro po me chce nejakou novejsi verzi GSAKu a tu nejak nevidim ani na gsak.net?
???
Opravil jsem verzi v makru na nizsi, ale nevim jestli to neco neocekava. Momentalne nemam zadna PQ
tak se mu bud pro stahovani nebo makru nelibi cesta
C:\Program Files\gsak\mail
asi je nekde problem s tou mezerou ale na prvni pohled to v tom nikde nevidim cesty tam jou nadefinovany jako rozsireni instalacni cesty a to sedi. nicmene prilohu to stahne, ale asi neulozi na sve misto
EDIT: GSAK ho standardne stahne a ulozi na spravne misto, ale makro to uz nejak neosefuje a rekl bych, ze pri cisteni od pozustatku HG ho smaze
Takže:
-
Odstranil jsem kontrolu verzí.
-
do /mail jsem nakopíroval zip i rozbalené GPX soubory (jen se zipem nebo jen s GPX to nefungovalo)
-
import proběhl.
Není to teda ale úplně lidský postup. Byl bych radši, kdyby se podařilo odstranit příčinu.
Jo taky jsem pro odstraneni priciny. Mam i pocit, ze od toho zatim posledniho "zaskodnika" se nove "vadne" logy neobjevuji potom co jsem mu psal.
Jinak tomu makru vadi ten adresar s mezerou asi pri otvirani toho zipu mi vytvorilo v rootu C soubor Program. Bude to neco s interpretaci prikazu s uvozovkama a bez nich, ale na prvni pohled to tam nevidim.
Pricina je jasna - dosove prikazy ve forme, v jake jsou pouzity (DIR s presmerovanim vystupu bez uvozovkovani retezcu), NESMI obsahovat mezeru v ceste k souboru, jinak by musely byt uvozovkovany. Prelozeno do cestiny: mate-li GSAK ve slozce c:\Program Files\GSAK\ cili v ceste obsahujici mezeru (mezi slovy Program a Files), pak to hazi tyto chyby, protoze DOS mezeru bere jako oddelovac parametru a volany prikaz DIR pak v umisteni C:\Program (1."parametr", pak je mezera) nic nenajde a nezapise nic do souboru se seznamem ZIP (po rozbaleni GPX) souboru. Cili udelejte si napr.slozku C:\Geocaching\ ci jinou bez mezery v ceste a pak zmente na zacatku makra cesty takto:
$sMailFolder = "C:\Geocaching\"
$sTempFolder = $_Install + "\temp"
$sBatFile = "C:\Geocaching\babel.bat"
$sGpxFile = "C:\Geocaching\gpx.txt"
u TempFolder pritomnost mezery v ceste k GSAK ($_Install) nevadi, tam neni pouzivan DOSovy prikaz DIR a presmerovani vystupu z nej, proto je mozne ponechat nastaveni na temp podslozku v GSAK slozce…
Pak to funguje pohodove. Slozka se muze jmenovat jinak, ale mezera v ceste proste vadi. Aby to fungovalo v ceste s mezerou, musel by se na nekolika mistech zdrojaku uvozovkovat DOS prikaz-a jelikoz se uvozovkuji i GSAK makroprikazy, nevim, jak by to dvojite uvozovkovani sneslo. Anebo lze preinstalovat GSAK do slozky bez mezery (napr. C:\GSAK), ale to je zdlouhave a nevhodne jen kvuli tomuto…
Sam mam odzkouseno, jelikoz vsechny veci na GC mam ve slozce G:\Geocaching\ , PQ se mi pak stahuji do G:\Geocaching\PQ , coz je vse krasne bez mezer ![]()
S verzemi GSAK, ktere makro na zacatku testuje, neni treba laborovat, makrojazyk GSAK za toto opravdu nemuze, to proste jen autor na tuto vlastnost DOSu (kterou ma ale napr. i shell v Linuxu atd.) zapomnel. Doporucuji kontrolu verze ponechat, protoze ve starsich verzich GSAK napr. mohou chybet nektere funkce makrojazyka - tato kontrola zajisti, ze pro tyto starsi GSAK verze by makro neslo spustit (misto toho, aby hlasilo error az v prubehu na funkci, kterou nezna).
Nejnovější verze jsou na GSAKu ve foru jako Patche, momentálně poslední build 26.
Jinak je problém s tou mezerou. GSAK se mi sám nainstaloval do c:\gsak, takže mi to projelo debugerem … mám to opravené a až mi zítra odpoledne přijdou PQ, tak to otestuji i s tou mezerou ![]()
Díky za upozornění
Hezký večer
O mezerach a DOSu jsem vedel, jen jsem netusil jak je to s interpretaci uvozovek GSAKem a popravde se mi nechtelo to zkouset.
Dávám verzi 1.1.
GSAK jsem nepřeinstaloval do Program files, ale zkusil jsem tahat PQ do ‘c:\gsak\mail for pq’. To proběhlo bez problémů.
Tak zkuste.
Hezký den
Nádhera. Diky