GSAK: co se stane při zapomenuté aktualizaci přes e-mail?

Na speciální mail založený jen kvůli geocachingu si nechávám každý den posílat GPX všech keší, co jsem našel. Potom je na klepnutí tlačítka přímo ze schránky importuji do GSAKu a pročítám nové logy.

Mnohokrát jsem už přemýšlel, co se stane, když třeba ojedu na dovolenou, ve schránce se vedle sebe shromáždí sedm e-mailů a já potom provedu import. Zpracuje GSAK všechny soubory korektně? Tj. bude brát u logů ohled na datum, nezduplikuje je nebo neudělá nějakou jinou zlomyslnost, kterou bych pak musel pracně odstraňovat?

Nechce se mi to moc zkoušet. Co kdyby... Nevíte někdo, co se stane?

Tak si na tento případ založ v GSAKu novou databázi a uvidíš co se stane, myslím si, že dovede rozeznat čas aktualizace. Import z emailu nepoužívám, protože moje PQ mám roztříděné do ČR (podle datumu založení - v roučasnosti je jich osm kousků) a pak SRN a tím i dvě databáze v GSAKu. GSAK neumí roztřídit od sebe soubory patřící v mém případě ČR nebo SRN. Takže kopíruji na disk a ručně natahuji nové PQ. A jsem spokojen :slight_smile:

No, mně se nechce moc testovat, tak se raději napřed ptám, jestli to někdo už neřešil a neví.

V tvém případě by ale byla situace řešitelná i přes mail. Stačilo by založit si dvě zvláštní schránky, jednu pro ČR, druhou pro SRN. A pak uložit dva profily pro e-mailový import. Anebo to řešit jen různými filtry v poli Get files that match, protože v předmětu zprávy je název Pocket Query. Při importu bys jen vybral databázi, profil a zbytek by se udělal sám.

To máš pravdu, tak by to určitě šlo, raději asi ty filtry. Musel bych tam dát číslo PQ, je pravda, že pro SRN mám jen jedno PQ, a to okruh kolem hranic kde bydlím. BTW: tam rostou keše jedna za druhou…u nás (v mém sledovaném okruhu 100km) ě až 3 keše týdně a v SRN kolem pěti denně.

Upřesňuji: v okruhu 100km v ČR ode mne 3 keše týdně, v okruhu 100km ode mne v SRN 5 denně… otázka, jestli jsou o něčem. Párkrát jsem tam byl, ale nic moc. Dokonce i moje drahá geopolovička má raději keše u nás než v SRN. A to je Němka :slight_smile:

Já to dělám růčo, jsou to dvě kliknutí navíc a nejsou s tím problémy, GSAK si pro každou databází zvlášť pamatuje poslední otevřený soubor, takže se neutápím nikde ve filesystému.

Ale taky by mě zajímalo, který z těch 7 mejlů si vybere, případně jestli je bere popořádku, tak jestli je bere ve správném pořadí.

Aha, koukám, že bych se měl o některé věci strachovat víc, než doposud ;-). Ale aspoň můžu potvrdit, že se i v takovém případě GSAK zachová korektně. Nejspíš teda každý bod zaktualizuje několikrát během jednoho importu, ale výsledek je v pořádku - žádné body se nezdupilkují a vidět jsou ty nejčerstvější logy.

To je uplne jednoduche, GSAK v pripade, ze LOAD obsahuje vice GPX souboru, provede napred jejich setrideni dle datumu techto souboru a az pak importuje-to jste si nikdy nevsimli? Staci stahnout z mailu PQ za dany den-pokud to stahne 2 a vic mailu (nebo das loadovat 2 a vic zipu/GPX, to je jedno), pak nejprve GSAK na stavovem okne (to s cervenym pruhem prubehu cinnosti) pise neco jako "Setting file load order" ci jak a az pak import 1/X, 2/X ... X/X

Jinak filtry na predmet v mailu pro stahoveni PQ bezne pouzivam-napr. kdyz PQ pro cast Slovenska se jmenuje Slovensko c.1, tak zadas Slovensko c.1 do match u stahovani mailu, ulozit jako jedno z nastaveni pro stahovani a je to jednoduche-staci si PQ vhodne pojmenovat, to jmeno je pak v predmetu kazdeho PQ mailu pro filtrovani jak delane... 

Uz si na to medzitym mozno prisiel ale pre istotu to sem napisem. 

Pri nastaveni obrazovky na stiahnutie novych GPX (File ->Get Data via E-Mail) mas moznost v pripade rovnakych suborov ocislovat jednotlive verzie. If Attachment exist - Overwrite/Rename.

Ked das Rename tak potom GSAK dava cisla od 1 po X jednotlivym rovnakym PQ podla poradia v akom ich natahuje. No a potom pri importe ide zaradom kazdy jeden subor tak, aby si neprisiel o ziadne data. 

Ak tam vyberies Overwrite tak GSAK postupne stiahne vsetky subory ale hned ich bude prepisovat  tym novsim takze ti ostane len posledny PQ subor.

Ale pouzival som to uz davno tak nerucim za spravnost.