GSAK - Elevation

GSAK od verze 7.7.2.17 má vlastní pole pro Elevation. Už není potřeba používat UserData pole. Aktualizované bylo i makro pro statistiky (FindStatGen39Beta.gsk) a pro nastavení (Elevation.gsk).

parada :slight_smile: takze, uz netreba mat pole UserData4, namiesto neho je pekne Elevation. A makro Elevation je treba updatnut, presne ako pise kolega hore. No a od dnes je uz najnovsie makro FindStatGen3 (3.9.90)

ahojte, mam taky problem s makrom elevation… neviem kedy k tomu doslo, vsimol som si to len pred 3 dnami.

mam zoznam kesi v gsaku a ked pridavam novu kes a spustim makro tak mi nacita hodnutu (vysku)

ale ked na davnejsie najdenej a uz nacitanej elevation vyske nahodou zmazem hodnotu v polozke elevation a zostane tam 0, tak mi uz nenacita nanovo vysku a stale tam svieti 0

viete mi nejak poradit, co by som mal spravit? diky moc

Vymaz pomoci global replace polozku resolution a pak zapni to elevation (a predtim ho jeste aktualizuj)

eeeeejha funguje, diky parada :slight_smile:

No ale pocitato + - 50 metru, nevite jak se da u nejake kese Elevation nastavit presne ?

Jinak mam GSAK 7.7.2.38 a GenStat 4.0.0B

hm tazko povedat ci ide nastavit presne. na horach je niekdy 5-10m mimo suradnic aj 100metrovy vyskovy rozdiel (roklina). potom uz len ak manualne prepisat v gsaku, inak neviem, ale to je len moj usudok :slight_smile:

Pokud si stahnes nejnovejsi elevation, tak umi pocitat +/- 30 metru a dle vlastni zkusenosti to je presne.

polerok ja mam skor opacnu skusenost s mojimi najvyssimi keskami na horach. vsetky su max 10 vyskovych metrov pod vrcholom a ked pouzijem +/-30m tak mi hodi este nepresnejsie cisla. to je moja skusenost…

Elevace se da nastavit v editacnim okne kese. Pak staci jen zamknout a melo by to zustat…

Makro Elevation mi přestalo fungovat, nezávisle na nastaveném rozlišení. Okno hlásí, že výška ke keším se přiřazuje. Na závěr však je ve slouci elevation u všech nálezů uvedena nula. Ještě minulý týden mi vše fungovalo bez problémů, včera a dnes už to neběží (testováno na dvou počítačích s nainstalovaným GSAK). Máte stejné potíže?

vytrvalec: ja som mal nieco podobne. ked som pri keske kde uz bola vyska vyplnena zmazal hodnotu a chcel nanovo nacitat elevation tak mi nechalo prazdne pole.

spravil som to takto:
zmazal som cez GLOBAL REPLACE vsetko polia ELEVATION a tiez som zmazal hodnotu RESOLUTION. makro elevation som uplne vyradil a uz ma v sebe zahrnute to makro, ked ho spustis samo ti vypise ze nie su FSG elevation hodnoty a chce updatnut, tak len daj OK a nanovo vsetko nacita.

este predtym vymazanim resolution a elevation by som skusil najskor len spustit makro FSG ci nahodou ta samo nevyzve. ked nie zmaz a skus co som pisal hore.

Díky za radu, také jsem s tím takto již laboroval. Tebou popsaný postup rovněž nezafungoval - všechny nálezy mají po všech pokusech n.v. 0. Ještě minulý týden (poslední statistiku jsem generoval 15.11.) šlapalo vše v pohodě. Ještě jednou díky za snahu.

Opět mi výška funguje! Problém je vyřešen díky upgrade makra Elevation z verze 1.5 na 1.6.

použivam makro findGenStat verzi 4.0 a po douhe dobe jsme reinstaloval PC a ted jsem se snažil vytvorit nove grafiky do profilu, dal jsem nacist vysku a pro vsechny hodnoty se mi nastavila 0 i když to pred tim pul hodiny sosalo data z kesek. chtel jsem se zeptat jestli nedelam neco spatne popripade jestli nekdo nevite jak bych to mel opravit..? diky za odpoved;-)

Zkus si stahnout primo macro elevation. Predtim musis ale data z nadmorske vysky vymazat a to jak polozku elevation, tak resolution. Udelej to pres global replace. Kdyby se to kousalo, pisni mi, poresime…

diky makro elevation pomohlo… ale podle me to funguje na temer stejnych principech tak proč to neslo pred tim je pro me zahadou :smiley: ale duležity je že to jede diky

On je problem v tom, ze Ty pouzivas FSG 4.0 a on je davno venku 4.1 Sice je to beta, ale na 4.0 uz se asi neudelala uprava v ramci tech podpurnych maker jako Elevation atd, proto to zrejme slo starou cestou a tim padem nenacetlo zadna data…