GSAK - export pro GeoKuk

Ahoj,
tady je GSAK verze makra pro exporty keší do programu GeoKuk.

K makru:
Vždy pracuje s aktuálně vybranými kešemi.
Z hodnocení exportuje celkové a vlastní hodnocení (pokud používáte).
Neumí pracovat s bestof bookmarky.
Před exportem je potřeba ukončit program GeoKuk! On si "drží" soubory a nejde do nich zapisovat.

Volba "Finálové souřadnice jako waypoint"
Při této volbě se nechají původní souřadnice u mystery/multi keší. Vyluštěné souřadnice se uloží jako další waypoint.

Makro podporuje funkcionalitu výletů GeoKuku.
Volba "Označit keše pro výlet"
Uloží do souboru "lovim.ggt" GC kódy keší. GeoKuk pak s tímto souborem pracuje.

Volba "Označit keše jako vynechané pro výlet"
Uloží do souboru "tedne.ggt" GC kódy keší. GeoKuk pak s tímto souborem pracuje.

Testujte a piště nedostatky.
Neděkujte. Na eventu mi kupte pivo :D:D:D:D

Aktuální verze: 1.7

Historie:
1.0
Zakladní verze bez formuláře nastavení.
1.1
Formulář s výběrem exportu.
Formulář pro nastavení makra.
1.2.
Oprava lomítka v cestě adresáře.
1.3
Možno přidávat export k existujícímu souboru.
1.4
Přidána volba pro možnost exportovat jen základní údaje (LITE verze) :slight_smile:
Oprava chyby spouštění programu GeoKuk, pokud je nenalezen
1.5
Makro ukládá keše do souboru po 100 kusech nebo při dosažení konce (VA3)
Možnost exportovat lokace z GSAKu pro GeoKuk. V nastavení GeoKuku je pak třeba nastavit cestu "Datová složka GeoGetu", jako adresář pro export.´

Pokud používáte verzi nižší, je třeba smazat soubor s nastavením v adresáři GSAK maker (export_to_geokuk.xml) a nechat si vygenerovat nový.

1.6
Oprava chyby zapisování hlavičky souboru. (bohusz)

1.7
Oprava chyby s UserData
Prevod Final location na Reference point (Crocky)

Načítání z více databází by asi bylo složité, ale podle všeho by neměl být problém k již existujícímu vyexportovanému souboru „přilepit” další export z jiné databáze (přidat do rozhraní programu volby "vytvořit nový soubor" a "přidat k existujícímu souboru")

A mám problém s nastavením - proměnná exportFolder se ukládá bez lomítka na konci, takže výsledný soubor se uloží „o adresář níž” a se špatným jménem

<Var>
    <Name>exportFolder</Name>
    <Type>String</Type>
    <Data>C:\Documents and Settings\rsc\geokuk</Data>
  </Var>

Ve zdrojovém kódu makra by mělo stačit změnit

$exportFile = $exportFolder + "kesky.geokuk"
$flagFile = $exportFolder + "lovim.ggt"
$unFlagFile = $exportFolder + "tedne.ggt"

na

$exportFile = $exportFolder + "[color=red]\[/color]kesky.geokuk"
$flagFile = $exportFolder + "[color=red]\[/color]lovim.ggt"
$unFlagFile = $exportFolder + "[color=red]\[/color]tedne.ggt"

Právě to by stačilo. V dialogu dát možnost volby databáze nebo tam přidat jen volbu "přidat do existujícího souboru" a nebo obojí.

Nějak mi neběhhá to makro pro export z GSAKu. cestu k souborům mám navolenou: C:\Documents and Settings\Tomáš\geokuk
ale když makro proběhne, tak se tam nic nezapíše a v geokuku se nic nezobrazí. Jinak se mi ani nespouští geokuk i když si myslím že mám cestu zadanou správně a to políčko zaškrtlé. Když jsem ručně nahrál ten soubor z geogetu do adresáře geokku tak to šlapalo ok. Netušíte kde je problém ??

Opravena chyba s chybějícím lomítkem v ceste. To by mohlo i pořešit problém A+T
Zkusil jsem si nasimulovat tvojí cestu a soubor se mi uložil správne. I když jsem měl strach z češtiny ve jménu adresáře.

Ohledně více databází nevím, jestli se do toho pouštět, když autor geokuku slibuje podporu GPX souborů s možností práce s více soubory.

Ale ta myšlenka od PLAJ je jednoduchá. Jeden checkbox pro přidání ke stávajícímu. Přidám snad během dneška.

Jarda

jj pomohlo ale udělá mi to jenom šedé kolo 161 m nic víc

To by bylo perfektni, to by vyresilo i moji puvodni ideu nacitani vic souboru s keskami najednou…Diky predem za implementaci :wink:

To už je snad ale vlastnost geokuku.
Včera vyšla nová verze 1.1, proto to třeba taky nešlo spusit.

to jo ale když to vypnu, tak na mapě nemám vůbec nic. když zapnu 161m kruhy, tak tam mám zase jenom ty šedivé kruhy - žádná ikona, nic

Zkus poslat dotaz s exportovaným souborem na autora geokuku …

Tak už jsem na to asi přišel. omylem jsem měl v kolonce hodnocení místo 0 jedničku. když jsemm tam dal nulu tak se ikony keší objevily.

Tak pripojovani exportu funguje perfektne, diky moc, to je presne to, co jsem potreboval :slight_smile: Jeste me nefunguje spousteni GeoKuku po dokonceni exportu, v nastaveni tam zadam zkopirovany cil z vlastnosti ikonky GeoKuku na plose, ale stejne se nic nestane…je na to nejaka specialni finta?

Tak to jsem tady řešil,ale ten odkaz na cíl z ikony je jiny. jestli máš geokuk na ploše zadej svou cestu na plochu\geokuk a pojede to. U mě je to : C:\Documents and Settings\Tomáš\plocha\geokuk

Geokuk ma na plose, odkaz zadany tak jak pises (samozrejme krome jmena Tomas ;)), ale bohuzel to stale nejde. Ne ze by to bylo nejak tragicky, umim na tu ikonku kliknout rucne, spis by me z principu zajimalo, co delam spatne..

Musi tam byt jeste pripona .lnk takze nejak takhle:

C:\Documents and Settings\Uzivatel\plocha\geokuk.lnk

Cesta k geokuku musí být včetně jména souboru.

Může mi někdo poradit, kde najdu soubor, který mi makro vytvoří ?

V makru mas tlacitko Nastaveni a tam jsou dve cesty, ta horni je primo k souborum GeoKuku a primo tam se uklada soubor s kesemi (kesky.geokuk).

Mam uvedenou cestu vcetne pripony, tedy GeoKuk.lnk presto mi to nefunguje…