Zdravim,
jelikoz programovani neni uplne muj salek caje, zkusim se obratit na Vas
Uz se mi podarilo sehnat makro na export TomTom souboru (OV2) na foru GSAKu, jmenuje se sc_tomtom.txt tusim. Chtel bych ho ale upravit nasledujicim zpusobem a netusim jak na to:
toto makro generuje zvlast ov2 soubor pro kazdy typ cache, navic filtruje archivovane, nalezene apod. Zustane proste prave to potrebne. Co me zlobi je forma child waypointu, ktere jsou v tom obsazeny, takze maji jak stejnou ikonku, tak docela nevyhovujici nazev. Mym cilem je tyto additional wypointy exportovat do souboru zvlastniho a priradit mu v TomTomu jinou ikonku (popripade vice souboru podle typu childW a odpovidajici pocet ikonek) a navic je pojmenovat jinak, a to nazvem parent waypointu + comments, kam si pisu podrobnosti.
otazka pro zaujate: jde to?
otazka pro zaujate: existuje na webu nejaky Only4Lama navod, podle ktereho bych to sesmolil?
prosba pro zujate: pokud takovy navod neni, poradite?
dotaz pro uzivatele GSAK: urcite to mate vesmes vykucene, podelite se o Vas vytvor? Detaily uz snad zvladnu zeditovat sam
Ahoj, ja Ti asi primo neporadim s danym problemem - ale ja to delam tak, ze si spustim (v GSAKu nastaveny a ulozeny) filtr - napr. nenalezene tradicni, nenalezene vsechny a dalsi a z toho si vzdycky udelam primo export do TomTomovskych ov2 - ja si s tim vzdycky trosku vyhraju a hlavne to mam personalizovane.
Samozrejme ke kazdymu exportu mam jinou ikonku, abych se v tom v mape vyznal…
Ale verim tomu, ze se tu objevi machr, ktery Ti napise makro na miru… Halooo - muj nejmenovany kamarade?
Takze zatim, je treba si vytvorit settings u TomTom file s nazvem "Export TTN" bez ". Tam je treba odskrtnout ChildWaypoints a udelat si nejak nazev POI. Pak to cely ulozit jako setings "Export TTN" bez " a uz by v OV2 souborech nemeli byt ChildWaypointy.
na ty se jeste mrknu…to budu muset naprogramovat sam…
Takze jsem prepsal makro Garmin POI Export pro potřeby exportu do OV2.
Co makro umí :
Vyexportuje vybranou databazi do OV2, podle typu kese (bere v potaz i Corrected coordinates) a podle typu ChildWaypointu.
Diky Rene Boe (alias "ProsperoDK"), ktery napsal makro pro Garmina.
Instalace:
soubor qsk si ulozte do slozky GSAK\Makros
BMP ulozte nekam do slozky kam budete exportovat pro TOMTOMa
spuste makro a vyberte cestu k adresari kam jste ulozili BMP.
Dejte mi vedet jak makro funguje a jestli je to co jste cekali…
Nainstaloval a pustil, dopadlo to tak, že mi to stáhlo pár mysterek, tradi a multin, asi tak půl procenta z celé databáze. Možná jsem někde udělal chybu. Bylo by to fajn bez childwaypointů.
Udělalo mi tam tři soubory - tradi, multi a mystery. Ale chyba je u mne, jak píšeš defaultní databáze, tam skoro nic nemám. Přepnul jsem to na tu správnou a už to maká. Body jsou vygenerovaný a teď je zkusím dát do TT a pak napíšu, jestli tam mám všechno.
Žádný spěch, bude perfektní, když to bude se jmény. I když jméno se mi objeví, když na ten waypoint ťuknu, ale raději bych naopak - jméno a při ťuknutí waypoint.
Až teď jsem se dostal k PC, tak reaguji se zpožděním, vyzkouším to v neděli, jedu na delší cestu. Můžu nějak zasáhnout v makru do té změny waypointu na název keše?