V GSAKu mám nastavený User Flag u několika desítek cachí a vybraný filtr, aby se mi zobrazily pouze tyto označené cache. Dá se tento pohled nebo alespoň nastavené User Flagy nějak uložit, abych se k tomuto výběru mohl později vrátit?
Připadá mi, že to je poměrně základní věc, kterou by GSAK měl umět. Ale nemůžu najít, jak na to :)
Co neumi GSAK primo, na to ma makra. I toto lze makrem realizovat celkem v pohode, ani by to makro nemuselo bejt moc dlouhy. Flagovane cache by pak mohlo hodit do schranky/souboru. Neni to asi nejpohodlnejsi, ale zatim jsem to nepotreboval, tak nevim.
no na makra jsem sice v GSAKu jeste nesahl, ale pokud bych chtel nejakej vyber takovej aby se k nemu dalo kdykoliv vratit tak bych zalozil novou databazy a pak vyfiltrovene kesky do ni zkopiroval, je to asi 3 tuknuti, bez zapsani nazvu nove databeze, a pak se k tomu kdykoliv vratit pres tu volbu databaze kterou mas vedle volby filtru, tedy zhruba to same jako ulozeni noveho filtru.
[quote]
cyne: no na makra jsem sice v GSAKu jeste nesahl, ale pokud bych chtel nejakej vyber takovej aby se k nemu dalo kdykoliv vratit tak bych zalozil novou databazy a pak vyfiltrovene kesky do ni zkopiroval, je to asi 3 tuknuti, bez zapsani nazvu nove databeze, a pak se k tomu kdykoliv vratit pres tu volbu databaze kterou mas vedle volby filtru, tedy zhruba to same jako ulozeni noveho filtru.
[/quote]
Ano, i pres jinou DB to jde, pak by ale prislusne aktualizace cachi z PM musel vzdy take znova kopirovat do ty druhy DB, pokud by to chtel mit aktualni. Nicmene jde to, pokud to nevadi.
GSAK to samozřejmě umí, stačí si v rozbalovacím boxu "Select a saved filter" vybrat položku "User flag (GSAK default)".
Pro kombinace různých filtrů třeba i položek (např. zobrazit pouze ty cache, které mám ovlaječkované a zároveň v nich je strčený TB) lze nadefinovat filtr ručně a uložit si ho.
Asi jsem zmatený, ale začínám mít pocit, jako by se začaly směšovat dvě věci. Je rozdíl uložit aktuální filtr (zobraz ovlaječkované) a uložit aktuální výběr (ulož co je zrovna ovlaječkované)
dvě makra. Jedno uloží seznam aktuálně vyfiltrovaných kešek do seznamu. Druhé přečte kešky ze seznamu a nastaví u nich flag. To druhý může mít při delším seznamu trošku pomalejší zpracování, neboť musí kešku najít, označit, najít, označit,... postupem smazat flagy, načíst seznam, zobrazit ovlaječkované se dosáhne zobrazení stejných kešek jako při uložení bez ohledu na kritéria původního výběru. Makro lze modifikovat i na jiné operace s flagem: smazat, xor,... podle potřeb.
A já jsem pro to, aby Shanti opravdu rozjel svoji doménu geocacher.cz a ta by sloužila (aspoň zezačátku) čistě pro potřeby uživatelů GSAK. Přesně tak jak to Shanti myslel a jak mu to někteří pohaněli.
Těch užitečných informací tady ve fóru je spousta a je škoda, že nejdou nikde přehledně uspořádány.
Tímto děkuji všem, kteří tu preznetují makra, cachemapy a podobné vychytávky spolupracující s GSAK.
Nojo, jenže to by se tomu musel někdo věnovat. Pro začátek by imho bylo jednodušší tady zřídit fórum pro gsak. Nebo dvě, volná diskuze a rady/návody/..) a složku pro soubory ke stažení