1.dotaz
Mám vcelku kuriozní problém. povedlo se mi přejmenovat všechny vyluštěné mysteky příkazem Global replace a teď mám u všech mysterek místo jejich názvu pouze písmena GC. Vím jak se mi to povedlo, ale nevím jak to vrátit zpět.
dotaz je trošku podobný.
Mám vyluštěné mysterky a označeny jako Corrected coordinates. jak jednoduše hromadně aktualizovat jejich status. Jde mi o to, že vyluštěny jsou již dlouho a před plánovaným odlovem bych rád věděl jestli jsou všechny stále avaible.
dotaz
U některých keší mám před jejich názvem v poli waypoint name i jejich GC kód (příklad GC1E69Z-Sedivackuv long) jak se toho zbavit aby byly pouze názvy bez kódů ???
vyfiltrovat si neodlovené mysterky s CC a pak použít funkci GSAKu na aktualizaci statusu (jde to ale jen po jednotlivých keškách, s nastavenou klávesovou zkratkou to ale není tak strašné)
Druhý problém občas řeším z pohledu hledání archivovaných cachešek. Konečně jsem se tedy dokopal k tomu, abych si udělal něco pro dávkovou aktualizaci statusu dostupnosti. Pracuje to pomocí GeoJarry (ano, dá se použít i v GSAKu) a výsledek je ke stažení na http://archaikum.cz/gc/gc_prg_gsak.php#rsc_status_cache-aktualizace
PS: vlastně všechny tři problémy by se měly vyřešit importem aktuálních PQ
Já myslím, že je chyba si měnit souřadnice u vyluštěných mysterek. Lepší je přidat Final waypoint, při aktualizaci databáze by se ručně přidaný waypoint neměl změnit - předpokládám, že GSAK funguje stejně slušně jako jiné programy.
No jo, jenže s přidaným waypointem těžko poznáš, že máš mysterku vyluštěnou, cor.coor. jasně říkájí, že je vyluštěno a dá se s tím šikovně pracovat, jak ve filtrech, tak v různých makrech.
to A+T: Řešení všech problémů je opravdu nejlepší přes PQ, poslal jsem Ti přes profil podrobnosti, koukni na to.
Proc bys to nepoznal? To jako ten finalni waypoint nevidis? To jako GSAK neumi ve filtrech a makrech pracovat s existenci waypointu urciteho typu? Tomu neverim.
Final waypoint na prvni pohled v seznamu kesi nevidis, narozdil od cor. coord. Navic je daleko jednodussi udelat cor.coord. nez vytvorit novy bod a daleko prehlednejsi je kdyz si vyexportuju do sedesatky POIe, kde mam vzdy pro cor. coord extra kategorii napr. Mystery_Solved, Multi_solved, Wherigo_solved B)
Proste je cela rada duvodu proc je pro me lepsi dat cor. coord.
Aha, takze on GSAK s pridanymi waypointy jeste stale neumi rozumne pracovat? Kdyby umel, tak vsechno tebou jmenovane lze udelat i s temi finalnimi waypointy. Uplne stejne, a stejne pohodlne, vcetne tech tvych exportu. Tomu preci pridany waypoint nijak nebrani. Jde jen o jiny zpusob zachyceni tytez informace.
Nesikovnost korigovanych souradnic ti dojde asi az ve chvili, kdy si budes chtit poznamenat treba dve ruzne varianty finalky.
No, to je jen takovy namet na premysleni, netreba tu dale zivit tenhle off-topic.
GSAK s přídavnými waypointy samozřejmě pracovat umí (makra, filtrování), jen má navíc onu pochybnou funkci CC.
Používám jí také, ale jen jako indikátor vyluštěné mysterky (takže mám původní i CC souřadnice stejné). Mám tak u jména kešky hezkou výraznou ikonku a vím, že už mi chybí si tam „jen” zajít. Samotnou polohu finálky dělám pomocí přídavných waypointů příslušného typu (těch několik možných poloh se občas hodí ;))
Výhoda CC oproti waipontu finále je hlavně taky v tom, že je na první pohled vidět v přehledu keší, které jsou vyřešené a které nikoliv. CC souřadnice se potom exportují do navigace jako finální. Já si k názvu u těchto keší přidávám ještě *.
A dvě různé finálky pro keš nedělám tak často.
Až mě někdo řekne, jak v Garminu zalogovat keš z POI, přecházím z CC na finálový waypoint keše …
Prave jsem narazil na problem viz vyse…
hledal jsem pul roku archivovanou kesu…
dotaz tedy zni: lze strojove nejak pozjistovat stav kesi pred nejakym datem? Po znefunkcneni makra RefreshAllGPX? Pokud NE, tak kolikrat muzu "beztrestne" zmacknout ALT+W - K