utilitka pro generování gpx pro poi loader přímo z databáze gsak. Makra se mi zdála příliš pomalá, tak jsem si udělal vlastní export. Třeba se to někomu bude taky hodit. Vyžaduje GSAK 7.7 a .NET.
http://www.jha.cz/geocaching/gsak2poigpx/
a proč tak složitě?
GSAk přece umí rovnou export do POI. A nemusí ce to cpát přes POI loader do jednoho souboru.
Já si exportuju z GSAKu přímo jeden typ keší, přiřadím ikonu (tradičky) bez child WP. pojmenuju jako tradicky. Další export vyluštěné mysterky, zase přiřadím svou ikonu (nemusí být součástí ikon v GPS) zase vyexportuju, pojmenuju na mystery_fin … atd stejně tak lze vyexportovat jen child WP a parkoviště, pokud je třeba…
pak těch třeba deset POI souborů natlačím na kartu do GPS a je to.
Proč dělat složitě, když je to jednoduché.
sorry, tohle makro jsem ještě nezkusil, ale pokud neumí to co jsem popsal, a najednou, je to krok zpět.
než ho zkusím, umí při jednom GPX samo přiřadit správné ikony? resp. k mysterkám něco jinýho než modrý otazník, aby se to nepletlo s vyluštěnýma?
defaultní definice exportu to rozčlení do adresářů a souborů podle typu a stavu keše(případně nalezení nebo existence opravených souřadnic). Additional waypoints zvlášť. Pro jednotlivé soubory exportu lze mít příslušné ikony. Včetně listingu a logů. To tušim ten standardní export přímo do poi neumí. A makru v gsak to trvá řádově déle. Připojim gps, spustim batku a za pár minut to tam je i na pomalém EEE.
sorry, ale je mi jedno, jestli to zkusíš nebo ne, nebo jestli si myslíš, že je to krok zpět. Pro mě je to optimální řešení, které jsem dělal pro sebe a jen jsem ho dal k dispozici. Negativní názory nebo polemika se zvoleným způsobem řešením mě tedy nezajímají.
promiň, to neměla být nijak negativní reakce, jen poznatek z default GSAK…
Mám 60CSx, čili gpx já nepoužiju, můžu mít však POI, což zřejmě i u Dakoty je stejné, jen umí GPX navíc, že?
Tak jsem upravil bat soubor …
Pouštět POI loader v Silent mod nepůjde při prvním použití. Bude brát gpx soubory z místa, kde bylo naposledy nastaveno. Musí se spustit ručně, nastavit cestu na zdroj a teprve pak je možné použít silent mod.
Nejsou vytvořeny ikony pro "Geocaching Corrected Disabled" exporty …
Slovo "Geocaching" bych zkrátil jen na GC.
Do navigace se nevejde na řádek "Geocaching Corrected Disabled". ísto toho je tam 2x vidět "Geocaching Corrected"
Jsou to mé poznatky. Je na tobě, jestli je zapracuješ.
Hezký večer
Jarda
@echo off
set zdroj=c:\programy\gps\gsak2poi\
set dest=q:\Mapy\DataGpx\Poi\
set gsakdb=q:\Gsak\Data\Default\
echo Mazu stare soubory
del "%dest%\Geocaching\." /q
del "%dest%\Geocaching Disabled\." /q
del "%dest%\Geocaching Found\." /q
del "%dest%\Geocaching Corrected\." /q
echo kopiruji ikony
xcopy %zdroj%\ikony %dest% /s /q
echo generuji gpx
%zdroj%\gsak2poigpx\gsak2poigpx.exe -gsak %gsakdb%\sqlite.db3 -param %zdroj%\gsak2poigpx\parametry.xml -dir %dest%
echo generuji poi
C:\Garmin\PoiLoader.exe /silent
echo hotovo
pause