Herberky jako POI

Zdravím.

Neví někdo, zda-li existuje databáze tzv. herberků? Čili takových přístřešků, chatiček a boud, do kterých se může poutník, přepadený špatným počasím v horách, schovat?

Myslím, že by mohlo být velmi užitečné je mít jako POI v navigaci…

vím pouze o strankach www.boudy.info

tak aspoň nějaký začátek, díky za echo…

Vytahuji vlákno výše, ještě bych mu rád dal jednu šanci :wink: .

Po delším čase vlákno, které pro mě má smysl. Taky bych databázi herberků uvítal, takhle aspoň budu přispívat na výše odkázaný web.
Btw. neexistuje pro bivakovací přístřešky nějaká vhodná kategorie na waymarkingu? Za nějaký čas by z toho mohla vzniknout docela slušná databáze.

PaWcz: taky si říkám. Třebas na kokořínsku by se jich dalo zaměřit spousta…

pokud by mi něko poradil vhodný způsob či software, rád se ujmu administrace databáze herberků… Fungovat by to mohlo třebas tak, že mi na email, který zveřejním, budete zasílat info o herbercích. Podle mě by stačily GPS souřadnice, typ ( přístřešek, převis, bouda, jeskyně, skalní byt atd.), odhadovaná kapacita a popřípadě vybavení (stůl, lavice, spaní, ohniště ap.), taky by asi bylo vhodné uvést, jestli se o herberk někdo stará nebo ne…

Myslíte, že by mohl být vhodným nástrojem GeoGet? Nebo existuje nějaký databázový nástroj online? Nechce se mi patlat s Accesem :smiley:

No hlavně by asi chtělo tu databazi nejprve nejak vymezit (CR, SK, Alpy…).
Spravovat databazi bivaku napr. v celych Alpach bude preci jen trochu narocne.
Abych prispel k tematu, jeste jsem narazil na http://www.huts-bivouacs.com/

Našel jsem na waymarkingu jednu kategorii týkající se útulen.
Pro hodně lidí však může být problém angličtina, přece jen to není kategorie "české bivaky":expressionless:

Schmar: videl bych to nejdriv jen cr plus tatry, casem celou sk a pak mozna pridavat…

Pokud na to bude grant z EU a místního rozvoje, beru to jako job :smiley:
Chodit po horách a zaměřovat chatrče GPSkou :wink:

To bych taky bral :smiley: … Jenze jak se k tomu dostat :smiley:

na mapy.hiking.sk je možnost zapnutí vrstvy s útulnami. V čr však není ani puntík :frowning:

Normálně… vypsat grant a záměr a tak… trocha byrokracie a voala… prašule z EU se pohrnou :smiley:

"Trocha" byrokracie? Ty jsi jeste s unijnimi penezi asi nedelal, ze? :wink:

ne… ale všude píšou, že je to "easy" si požádat o dotace na cokoli :smiley:

Ahoj!
No je to super nápad, tyhle POI by byly opravdu užitečný.
Jen k tomu Kokořínsku: Zveřejnit souřadnice klasických převisů - proč ne.. Ale publikovat někde databázi trampských kempů není zrovna šťastný nápad. Neříkám, že bych nerad věděl víc než vím teď, ale každý by se k tomu dostat určitě neměl, trempům by se to nelíbilo určitě…

Chápu na co narážíš. Takové objekty bych do databáze zaváděl jen tehdy, pokud by s tím souhlasili ti, kdož se o srub starají… tedy pokud vůbec…

Neprozraďme nic, co víme! Mlčenlivost chrání nás! Proboha, prosím!

Jinak děkuji za osvětlení pojmu HERBERK. Já myslel, že je to setrvalý stav, co mají moji chlapci v dětském pokoji!

>scarabeus: …jestli chceš založit nějakou databázi, tak nejvhodnější asi bude POI.cz
Založ si tam svoji kategorii bodů, udělej si pro vhodnou ikonku a pak ti tam může přispívat kdokoliv, jen to budeš schvalovat