Mě by zajímalo, jestli se mezi námi někdo, kdo se zájmem čte hinty - tedy i po úspěšném nálezu. Jestli je tu též někdo, kdo v hintech vidí umělecké dílo.
Ono napsat hint, není asi tak jednoduché, jak se zdá: napovědět a přeci neprozradit napřímo.
Jaký hint vás kdy zaujal? Jaký byl váš nejvtipnější? Nejkrásnější? Nejblbější?
Jak se tváříte na snad nejčastější hint na kamenném poli: "Pod kamenem" :) - leckdy ovšem obdivuji, že i na kamenném poli lze nádherně popsat skrýš a to se mi opravdu líbí.
Luštíte hinty přístrojem, nebo "ručně"? Umíte už "hintovou abecedu" zpaměti?
Nejvíc vzpomínám na tento: souřadnice zavedly ke stromu, kde široko daleko byl jen tento strom, nic víc. Mezi kořeny byla dutina - jasné místo - šmátry šmátry a nic … no to není možné, jakto? :o No a jak zněl hint? prostě a jednoduše "vpravo" Ono totiž dutina vedla i doprava, ale to prostě jen nebylo úplně tak vidět - a nápověda jednoduchá vtipná, jasná, protože bylo jasné, že všichni budou sahat jinam
Z hintů mě nejvíc štvou věci jako "geozjevné", "klasická geoschovka", "pařez" nebo "strom" (ty poslední dvě v lese plném pařezů a stromů). Mně nápovědy luští aplikace v mobilu, kde je mám na konci listingu už vyluštěné.. a tu šifrovací abecedu fakt neumím :))
Nejhorší hinty jsou ty, které absolutně nic neříkají - tedy např.: Hledej šmudlo apod. Dnes, kdy mám už hint jako součást waypointu v PPC rovnou rozkódovaný, mi to zas tolik nevadí, ale dřív, kdy se s tím člověk dešifroval, a pak mu vyšla takováhle zrůdnost, to docela naštvalo V takovýchto případech je lepší hint žádný, než takovýto.
Jinak ale vymyslet opravdu nápovědný hint, je někdy skutečně těžké - teď jsem např. řešil, jak napovědět, že cache je pod kamenem, když kolem jich bylo dalších 50 a ten pravý se ničím neliší od těch ostatních. Takže babo raď
Dojem na mě udělal hint na keši [cache]GC1CKET[/cache].
Jde o osamělý strom.
Leží přímo na hranici mezi Čechami a Moravou.
Je ve Svitavách.
Autorce se podařilo dostat všechny tři informace do stručného hintu:
"V širém poli hruška stojí," což je úryvek z textu svitavské kapely Čechomor. Není to geniální? Šťouralové teda rejpou, že to asi není hrušeň, ale tím my se otrávit nenecháme.
Abych ještě udělal reklamu naší domovině, na nedaleké další keši je hint "uVnitř" - jde o dvojstrom ve tvaru V, takže stručněji ani podrobněji už to snad ani nejde.
Jinak se mi líbí veršované hinty a nevadí, když jsou delší.
Tak to se hluboce stydím - právě takový mám hint na jedné keši. Ale potěšil mmně pak log kačera jménem Šmudla
Jinak jsem zažil hezké hinty typu "Kyslík" u telefonní budky O2 a stupidní "Pod skalkou" v soustavě hustě posetých skalních útvarů, kde byl signál dočista nanicovatý, takže to mohlo být kdekoliv :@
No ne, vžij se do pozice kačera :): hledáš jak zběsilej, už jsi z toho celej zoufalej, tak se podíváš na hint s vírou, že ti alespoň ten pomůže a tam je toto - to prostě naštve
když jste u těch hintů.. co Vás napadne když je hint "přelet nad kukaččím hnízdem" ?.. mě teda aktuálně vůbec nic.. film jsem viděl, ale žádná typická scenka mě neponoukla… navíc je to mikro a dost lidí v logu píše, že je to blbě zaměřený, tak se mi ji ani nechce jít lovit, ale zase je to skoro doma a aby mi tam visela jedna blba neodlovená