Hinty do Garmina z PC

Tak zase marně bojuju. Přes Skrýšotlač jsem si uložil kešky v okolí města. Ovevřel v Mapsource, tam byly názvy + hinty. Odeslal do starého Garmina Legend. Když otevřu v Garminovi, jsou tam jen truhly a názvy, kde najdu popis hintů? Nebo si to musím napsar růčo na papír? Díky moc

Legend to neumí, ani hinty ani listing,

Do starehio legenda se daji hinty i s delsimi nazvy bodu nacpat jen a jen v podobe POI mapy, coz je trosku slozitejsi na vygenerovani. Ale jde to.

Můžeš tochu poradit s tou POI mapou?

1. Geoget umi primo export do MP formatu.
  2. MP soubor jde prelozit na garmini IMG mapu za pomoci free programu cGpsMapper
  3. Vzniklou IMG mapu muzes nacpat do Mapsource, nebo primo do GPSky. Existuje na to hromadka programku, staci si vybrat ten, ktery vyhovuje.

Trosku kostrbata cesta, nicmene jedina cesta, jak nacpat do stareho legenda vetsi mnozstvi bodu s vice infomracema najednou. nahrava se to jako kazda jina mapa do mapove pameti.

Používám Skrýšotlač, šlo by ho taky použít? Díky moc..

Dá se použít Skrýšotlač?

Další možnost je využít Skrýšotlač + geoget.

1. Ze skrýšotlače si exportovat kešky v GPX (PQ)
  2. naimportovat do GeoGetu
  3. Exportovat z GeoGetu pomocí makra pro výstup do POI nebo GPX (existují i makra, kde se nápověda ukládá i do několika bodů tak, aby se vešla do popisu).
  4. Nahrát vyexportované soubory pomocí POILoader.

Bohužel sám v tom nejsem moc sběhlý, takže doporučuji se zeptat přímo autorů exportních maker. Taky si nejsem jistý, jestli Legend podporuje POI. Na druhou stranu nejsi omezený počtem uživatelských bodů. Já používám makro pro GeoGet od Qnika, ale ten je hlavně pro GPSMap 60-ku, ale můžeš to zkusit i u Legenda.

PS.: Nebo pokud ti bude stačit prvních pár znaků nápovědy zkus nastavit výstup ze Skrýšotlače "export GPX" do popisu bodu (description) si dej jen nápovědu a použij na tento soubor POILoader. Jen se tam nevejdou dlouhé nápovědy.

Stary legend POI neumi. Umi jen normalni body (10 znaku v nazvu a max. 1000 bodu), nebo POI mapy (Omezeni jen volnou mapovou pameti). Coz je ten postup, ktery jsem tu popisoval, lhostejno na zpusobu, kterym se data do geogetu dostanou.