Nová feature "favorites" po posledním upgradu je určitě zajímavá*, pro PM* umožní jedním klikem seřadit keše podle počtu favorites, tudíž vytvořit jakýsi žebříček oblíbenosti.
V paralelním vláknu tady na fóru najdete hitparádu všech českých keší a příslušnou diskusi. Je jasné, že dominují hojně navštěvované (zejména městské a drive-in keše)* v místech s vysokou hustotou cacherů.
Určitým filtrem může být použít seznam pro jednotlivý kraj - pak už jsou výsledky více relevantní. Ale pořád to není ono a pokud chcete žebříček pro nějakou oblast, která je třeba na rozhraní více krajů (či států) - jako je třeba Český ráj, tak už na to musíte jít jinak.
Zkoušel jsem vytvořit klasické PQ, ale moc to nefunguje - přece jen kruh vygenerovaných keší s pevně daným středem není pro definovaní lokality ideální (možná tak pro města se středem v centru). Výrazně lépe však funguje funkce "caches along a route" - šikovným nadefinováním cesty a rozsahu zájmu (lze dobře udělat přímo na gc.com, ale můžete si importovat i cokoliv jiného v kml, gpx) získáte oblast zájmu libovolného tvaru a velikosti. Pak už jenom vytvoříte příslušné PQ a v preview je seřadíte dle favorites a máte tak lokální tabulku nejoblíbenějších keší. (Bacha: tato tabulka není shodná s vygenerovanými kešemi v této konkrétní PQ!!!)
EDIT po několika reakcích (díky!) - preview mé PQ se vám nezobrazí (mapa si jo, ale ta je v tomto případě k ničemu). Použijte těch 5 kroků v popisu route a uvidíte konkrétní příklad!
jsem si vědom, že body označené hvězdičkou se mohou někomu zdát kontroverzní, pokud by o nich někdo chtěl polemizovat, nechť to prosím udělá v jiném vláknu, ať to zde není příliš OT. Díky
jj, předpokládal jsem, že preview PQ nebude vidět jiným PM, ale potřeboval jsem to ověřit. Každopádně ten postup (je uveden jako description u té veřejně viditelné route) je na pár kliknutí a funguje…
Bohužel ne, MAP IT zobrazí 50 keší z té PQ - ty nejsou shodné s těmi, co se zobrazí po setřídění dle favorites. Opakuji - je nutné to vygenerovat z té public route.
Tak ještě jednou a pomaleji: Není to seznam keší na trase - ta trasa je jen kostra pro ten cílový region (tato má třeba řadu slepých odboček, aby se pokryly i výběžky Českého ráje). V zásadě to plní funkci toho polygonu.
Nekoukejte na tu mapu - ta s tím vůbec nesouvisí, nejdůležitější na celé věci je to finální třídění dle favorites - které vám vygeneruje např. třeba 20 nejoblíbenejších keší v tom zadaném regionu (které se neshodují s těmi vygenerovanými původním PQ).
Implementace do jakéhokoliv programu je jistě zaslužná činnost (minimálně pro ty. kteří je používají) - toto je ale postup, jak to vygenerovat rychle na gc.com - to vám opravdu těch popisovaných pět jednoduchých kroků přijde složitý?
A řečnická otázka: zkusil jste to už vůbec někdo dle toho návodu u té route vygenerovat?