Hitparáda keší libovolné oblasti (příklad: Český ráj)

Nová feature "favorites" po posledním upgradu je určitě zajímavá*, pro PM* umožní jedním klikem seřadit keše podle počtu favorites, tudíž vytvořit jakýsi žebříček oblíbenosti.

V paralelním vláknu tady na fóru najdete hitparádu všech českých keší a příslušnou diskusi. Je jasné, že dominují hojně navštěvované (zejména městské a drive-in keše)* v místech s vysokou hustotou cacherů.

Určitým filtrem může být použít seznam pro jednotlivý kraj - pak už jsou výsledky více relevantní. Ale pořád to není ono a pokud chcete žebříček pro nějakou oblast, která je třeba na rozhraní více krajů (či států) - jako je třeba Český ráj, tak už na to musíte jít jinak.

Zkoušel jsem vytvořit klasické PQ, ale moc to nefunguje - přece jen kruh vygenerovaných keší s pevně daným středem není pro definovaní lokality ideální (možná tak pro města se středem v centru).
Výrazně lépe však funguje funkce "caches along a route" - šikovným nadefinováním cesty a rozsahu zájmu (lze dobře udělat přímo na gc.com, ale můžete si importovat i cokoliv jiného v kml, gpx) získáte oblast zájmu libovolného tvaru a velikosti. Pak už jenom vytvoříte příslušné PQ a v preview je seřadíte dle favorites a máte tak lokální tabulku nejoblíbenějších keší. (Bacha: tato tabulka není shodná s vygenerovanými kešemi v této konkrétní PQ!!!)

Příklad:
Pracovní route pro Český ráj (najdete tam výše uvedený postup, jak se dopídit k žebříčku oblíbenosti)
http://www.geocaching.com/my/userrouteedit.aspx?rguid=3a07f857-12cb-4a5a-9465-15403cc4e9ef

EDIT po několika reakcích (díky!) - preview mé PQ se vám nezobrazí (mapa si jo, ale ta je v tomto případě k ničemu). Použijte těch 5 kroků v popisu route a uvidíte konkrétní příklad!

• jsem si vědom, že body označené hvězdičkou se mohou někomu zdát kontroverzní, pokud by o nich někdo chtěl polemizovat, nechť to prosím udělá v jiném vláknu, ať to zde není příliš OT. Díky

Nevím, co je špatně, ale žádný seznam keší nevidím… Jen odkaz na obrázky a možnost editace.

jj, předpokládal jsem, že preview PQ nebude vidět jiným PM, ale potřeboval jsem to ověřit. :wink: Každopádně ten postup (je uveden jako description u té veřejně viditelné route) je na pár kliknutí a funguje…

Ale je videt! Staci kliknout na MAP IT…

Lze zobrazit pouze cestu nebo keše v mapě, ale pro seznam je nutno vytvořit vlastní PQ, tvůj odkaz na seznam ho nezobrazí.

zelvik: sice mi to přijde spíš jako chyba v matrixu (že si zobrazím mapu cizího PQ), ale buďme rádi za to.

wmh: fajn nápad!

Bohužel ne, MAP IT zobrazí 50 keší z té PQ - ty nejsou shodné s těmi, co se zobrazí po setřídění dle favorites.
Opakuji - je nutné to vygenerovat z té public route.

Já chci ale vidět seznam a ne keše na trase…

Myslím, že bude daleko účelnější počkat si, až HaLuMa dotáhne hodnocení do GG a pak pomocí polygonů nebude sebemenší problém keše filtrovat a třídit… :wink:

Tak ještě jednou a pomaleji:
Není to seznam keší na trase - ta trasa je jen kostra pro ten cílový region (tato má třeba řadu slepých odboček, aby se pokryly i výběžky Českého ráje). V zásadě to plní funkci toho polygonu.

Nekoukejte na tu mapu - ta s tím vůbec nesouvisí, nejdůležitější na celé věci je to finální třídění dle favorites - které vám vygeneruje např. třeba 20 nejoblíbenejších keší v tom zadaném regionu (které se neshodují s těmi vygenerovanými původním PQ).

Implementace do jakéhokoliv programu je jistě zaslužná činnost (minimálně pro ty. kteří je používají) - toto je ale postup, jak to vygenerovat rychle na gc.com - to vám opravdu těch popisovaných pět jednoduchých kroků přijde složitý? :wink:

A řečnická otázka: zkusil jste to už vůbec někdo dle toho návodu u té route vygenerovat? :slight_smile:

Zkusil, chodí.