Hleda se radista

Ahoj ve spolek. Vcera jsem dostal prima napad na kesku, jenze bych k tomu potreboval pomoc od nejakeho radioamatera nebo elektronika. Zkratka nekoho, kdo se vyzna v antenach, vysilacich a radiovem prenosu. Zdali tu nekdo takovy je?

Ahoj, treba bych neco vedel. Ozvi se via profil

Áá tady by mohla vzniknout keška mému srdci blízká :-)… tak se ozvi. Poník radista …Radioponík

Tak jestli bude potreba, take bych se pridal, to ja muzu (viz. QTC) :wink:

Aha!!! Ja som to vedel…

Radista se nasel, a ne jeden. Diky!

Dobré vědět, jak se věci maj… :slight_smile:

V tomto duchu jsem pripravoval GCX1A0, jenze na posledni chvili jsem od toho upustil jelikoz spolehlivost v nizsich teplotach nebyla uspokojujici a doted jsem nenasel rovnocennou nahradu. Hodne stesti.

Už jednu máme a teď mám v hlavě další …jinak pár odkazů odkud sosám inspiraci :slight_smile:

Doporučuji juknout na Geofoxing

http://www.nobarc.com/activities/geofox/

pak také na

http://www.ramseyelectronics.com/cgi-bin/commerce.exe?preadd=action&key=DF1C

Taky je ovšem otázka jak dlouho by např taková cache

v našich podmínkách vydržela… aneb jak moc se má cenu snažit…

No podle antény tipuju dvoumetr a ručka uvnitř, to podle mě vydrží tak 14 dní a nějakej dobrák to šlohne. Holt jsme bohužel v Čechách, ne v Americe. Ale má to ten Mike pěkně udělaný :slight_smile: Pokud bude zájem, válí se mi tu několik lišek pro 80m i s TXama. Apropó, kde se daj sehnat dvoumetrový lišky? To abych byl QRV až to spustíte.

PS: tak jsem zkouknul ty stránky a žádná ručka, poctivé home made… No nápad to není k zahození, třeba zlákáme někoho z kačerů na amatéřinu :-))) Držím palce, ať se to vše povede!

Tak to bych viděl jako základ a pokud by bylo potřeba přispět troškou do mlýna, tak ovládání TRXu s PICem nebo ATMELem bych si troufnul udělat. TX s tím ISDéčkem vypadá slibně…

Uz lákáme naší sérií kešek Spy stations a podle logů se vede :slight_smile: např. zde
nebo
zde
takže máme radost.
Jinak možná bych tak trochu navázal na jedno zapadlé vlákno a když už je zde takový nápis možná by se zde mohlo ledacos radiového probrat… včetně PMR a CB pásma…
Napadá mě hned jedna otázka je, nebo přemýšlíte o nějakém geokmitočtu na ama pásmech? O PMR 2 se tu mluvilo… já tady v Plzni navrhuji na CB kanál 5…jak to vidíte? No, zajímá mě také co z radiové techniky při geocachingu využíváte a jak?
Máte CB? Máte PMR? Jak sdílené kmitočty? Co dvoumetr? Packet? Krativlny? Tak… pochlubte se :slight_smile:

Je to trochu mimo téma ale když jsme u toho co se dá zakomponovat do ammoboxu mrkněte sem mini-itx.com - projects - ammo box
Doufám že v budoucnu takový kešky nebudeme tahat ze křoví :o) Q.

No, pěkný, ale líbí se mi víc toto… a jsme zpět u tématu :slight_smile:

No vida, ty mi zatím zůstaly utajené, už na ně zbrojím, akurát tu MSG jsem musel pustit trochu rychleji, tak pomalu už mi to nejde :slight_smile: (apropó, prozraď svoji call, páč v profilu, třeba jako Standa 1AU, ji nemáš… hi!)

Doma jsou v pohotovosti, vcelku logicky :-)), poslední 3 položky, dvoumetr sebou vozím občas i v autě. Dnes už ale dost málo, na bandu je stejně skoro pořád mrtvo. Při samotném GC ale prakticky nepoužíváme nic…

Tak mě to teď nějak trklo, a ze zvědavosti jsem založil pro Hamy <a href=http://www.geocaching.cz/Vlakno.aspx?id=27256#27256> toto vlákno…

73 de OK1IN / OK1UND

My jsme se stali šťastnými majiteli dvou Alinco PMRek, ale využití pro GC, nevím nevím…leda při výletě za kešku na nějaký kopec zkusit nahodit udičku a pokecat, ale víc mne nenapadá.

Jó - když jsme byli v Norsku, tak to bylo něco jiného, tam jsme se dělili na skupinky a potenciál dvou stanic využili v rámci týmu, v českých luzích…nevím :wink:

Ale je-li tu nějaký další PMRista, rád někdy pokecám :smiley:

Jasně že tu jsou PMRisti (úžasný výraz !) Taháme to na každou výpravu za cache. Občas se to hodí právě v týmu. Zkoušíme se na tom ozývat, zda není někdo okolo když hledáme. Teď jsme s ní udělali pěkné spojeníčko z cache na Toužimsku. Cca 60 km na Brdy, tam dřepěl někdo na portejblu a vyvolával.

e>
Super, četl jsem o tom v mejlu… tak to je fajn a to jste udělali na dvojce? Se subtónem nebo bez?
Byli jsme v sobotu na Kamýku u Rokycan… zda by tam šla dát keška… ale měli jsme jen ty malinké dětské motoroly T5412 a tak to moc DX nebylo, ale na 4 kanále jsme slyšeli čilý provoz… tuším nějaké stanice z Rokycan a asi jsme taky slyšeli ten Mirošov… zajímavé :slight_smile: Jak CB, na tom jseš?

Provozujete někdo APRS? Máte nějaké zkušenosti např. s radiostanicí KENWOOD TH-D7E…
Napadá mě nějaká APRS keška :-), ale nemám v tomhle provozu moc praxe…