Používám HTC touch HD:
1, Pro navigaci v autě s programem TomTom, nastavený na port s daty z vestavěného přijímače GPS, tedy s defaultně nastavenou statickou navigací - velká spokojenost.
2, Pro pěší navigaci a přiblížení ke keši používám program OziExplorer a pro dohledání keše program GCzII. Oba programy nastaveny na port s bluetoth přenosem. Bluetoth je samozřejmě zapnuté a spárované s GPS přijímačem Nokia LD-4W. (Tento přijímač nepoužívá statickou navigaci, takže nedocházi k "sekání" polohy při pomalém pohybu. - spokojenost maximální.
3, V nastavení GPS přístroje HTC nesmí být zaškrtnutá položka "Automatická správa GPS" jinak by systém mohl přiřadit "pěším" programům port s vestavěným přijímačem.
4, Výdrž baterie HTC se zapnutým vestavěným GPS a běžícím programem Ozi (příslušnou funkcí v Ozi vypínám obrazovku, pokud na ní zrovna necivím) je cca 3 hod. Totéž, ale s vypnutým vestavěným GPS a naopak zapnutým a funkčním přenosem přes Bluetoth je výdrž baterie min. 7 hod. (delší tůru jsem s HTC zatím neabsolvoval) Výdrž baterie přijímače Nokia je dle výrobce přes 10 hod. (7 hod. mohu 100% potvrdit).
5, V těchto 7 hodinách jsem zařízení občas použil pro hovor, SMS, stažení dat o keších pro GCzII, nebo k vyfocení zajímavého místa. Navíc v programu Ozi běžela po celou dobu funkce "záznam tracku" pro pozdější "průlet trasy v GoogleEarth". Ani jeden mnou, při turistice používaný, výše uvedený program se neseká a vše funguje jak má.
6, Nazávěr jedna osobní zkušenost. Pokud máte v registrech přístroje povolenou položku "vkládání GPS souřadnic do fotografie", tak se přenos GPS dat pro právě spuštěné programy každou 10. minutu asi na jednu minutu přeruší. (Příčinu neznám, nejsem ajťák).
Toť moje osobní zkušenost s používáním HTC se spuštěnými GPS aplikacemi, která je velmi, ale opravdu velmi dobrá. Snad to bude někomu k prospěchu.