Hledám někoho s novějším HTC, Brno

čaáu, sice tomu nedávám moc šancí, ale už je to trochu zoufalost :oD
Plánuju koupit nový pda a potřeboval bych vyzkoušet jak se chová htc při kešování.
Tákže jestli někdo máte něco novějšího od htc (nejlépe diamond 2, ale klidně to může být i diamond 1, touch hd, 2…v podstatě cokoliv, tam by snad měl být všude stejný čip*…) a chcete udělat dobrý skutek, napiště :slight_smile: Bysme mohli někam vyrazit na ňákou kešku (dojedu v rámci brna kamkoliv), já bych vyzkoušel, jestli se dá kešovat i se statickou navigací a hned bych zase zmizel, nebudu zdržovat :)) Odměna (pravděpodobně tekutá :slight_smile: ) samozřejmostí O:-)

[small]* hd2 s digitálním kompasem asi bude trošku jinde, takže ten ne-e :)[/small]

dík

Kesuji se statickou navigaci od zacatku. Nejdrive Asus, ted pres rok Touch HD. Obcas tedy musim zkusit priblizeni z 20+ metru ze dvou smeru, ale jinak pohoda. Nekdy v tydnu, az si pojedu do servisu pro auto, mam v planu par restu Reckovice/Kr. Pole. Tak jestli se ti chce, napis pres profil.

Mám pocit, že u těch HTC je to model od modelu různé, možná i verzi od verze. Někomu jde statická navigace odemkout přes registry někomu zas ne. Já třeba mám Diamond 2 v nějaké asijské verzi a ten statickou navigaci nemá a vedě pěkně metr po metru.

Děkuji fotříkovi… de se do htc :o)

Já mám HTC HD a naprostá spokojenost. Mám teda zatím odloveno jen cca 27 kešek, ale se statickou navigací nemám problémy. Používám GCZII a je to bomba- doma nemusím nic chystat, jen beru telefon a tužku Ikea. Zaloguju na místě a frčím na další štaci. HTC se neboj, na kešky je super a nejen na ně. Koupil jsem teď manželce Touch2 a je z něj uprděná :smiley:

Jo, neni zac. Jen kdyby dnes nebyla takova klemra! :wink:

Tak to mi mluvíš z duše,tKY MÁM htc TOUCH hd,Igo8 V NĚM POUŽÍVÁM PRO NAVI I KEŠKY A JSEM ZCELA SPOKOJEN,PŘESNOST JE KEŠ OD KEŠE TROCHU JINÁ,NĚKDY NAPROSTO PŘESNÁ,NĚKDE PÁR METRŮ.pRO STAŽENÍ,LOGOVÁNÍ ATD POUŽÍVÁM SKVĚLEJ PROGRÁMEK GCz II a ženě chci v unoru koupit HTC touch2,nemáme něco společné???

Zenu? :smiley:

A co ten držák do auta? :stuck_out_tongue:

Já si prošel Kaiserem, ale s ním jsem nelovil a teď mám Touch Pro. Upřimně řečeno, jsem z toho dost rozčarovaný. Není to telefon, není to GPS…aby to fungovalo, je nutný flashnout nějakou rozumnou ROM…stejně to má pořád nějaký problémy. Takové dodělej doma.
Takže jsem si k tomu koupil i GPS OREGON 550. Většïnou funguji tak, že HTC si beru jako telefon a online support přes GCZ. Do GPS si nahraji kešky a HTC pak online zaloguji, nebo vyhledám třeba nějakou, kterou nemám v GPS.
GPS v HTC funguje celkem dobře jako navigace auto, kolem kešky se mi to vždycky hodně motalo, jako vítr v bedně. Tak finaální útok je lepší použít kompas v GPS. Statickou navigaci jsem nijak neřešil.
Problematická je výdrž se zapnutou GPS, tak ± 2 hodiny. Pokud se přidá nějaký terén, kde vypadává GSM signál a telefon ho hledá, tak ještě hůř.
Foťák taky nic moc.
Já bych to řešil nějakým "normálním" telefenonem, zejnéma bez WM a nějakou turistickou GPS. Nevím, jestli to ve finále nevyjde i laciněji.

Co se tyce vydrze, v lese jedu na jednu baterku asi 4 hodiny, na delsi dobu do terenu tedy mam jeste jednu nahradni, pripadne jeste mobilni USB nabijecku napajenou ze 2 AA clanku.

sice OT ale .. na normalnim telefonu se spatne pracuje s Exchange serverem, atp … :wink:

to maran1- společnou máme spokojenost s HTC a zřejmě vkus na jednotlivé modely. Mně se třeba designově nelíbí Diamond2. Jinak v HD mám i IGo8, ale používám víc TomToma.

to honzajs 122- určitě bude Garmin lepší, ale já hledal telefon s WM, který má GPS místo PDA a geocaching byla jen taková třešnička a odpověď na otázku, jak jen ještě tu GPS využít. Za turistickou navi bych nedal ty prachy, navíc tahat obě věci by se mi moc nechtělo. Když mám chvilku a jsem kdekoli, zapnu GCZ, nahledám kešky a jdu. Takže spokojenej, i když Garmin je lepší. Nakonec s Kia Ceed jsem taky spokojený, ale Mercedes S klasse by mě taky uspokojil víc :D, proto si ho ale nekoupím, čímž ale nechci kritizovat toho, kdo si Garmina nebo Mercedes S koupí :slight_smile:

Mám HTC HD - jo na občasné hledání kešek třeba během polední pauzi, nebo jen tak když se ocitnu někde, kam normálně nechodím - vytáhnu HD s GCZ II mrknu, jestli je tam keš, ulovím. Ano, na občasné prohledání okolí hlavně ve městě super. Když se člověk blíží ke kešce dostatečně rychle tak to dokáže najít i relativně přesně. Žádný zázraky od toho ale nečekej - občas dokáže pěkně stávkovat a ukazuje úplně jinam než by měl. Ale dá se to.
Rozhodně ale na celodenní kešování a třeba ještě v přírodě beru Garmina.

Tak htc touch diamond 2 mi příde minimálně srovnatelný s předchozím glofiishem m700 se sirfem :o) Takže spokojenost.

Používám HTC touch HD:
1, Pro navigaci v autě s programem TomTom, nastavený na port s daty z vestavěného přijímače GPS, tedy s defaultně nastavenou statickou navigací - velká spokojenost.:slight_smile:

2, Pro pěší navigaci a přiblížení ke keši používám program OziExplorer a pro dohledání keše program GCzII. Oba programy nastaveny na port s bluetoth přenosem. Bluetoth je samozřejmě zapnuté a spárované s GPS přijímačem Nokia LD-4W. (Tento přijímač nepoužívá statickou navigaci, takže nedocházi k "sekání" polohy při pomalém pohybu. - spokojenost maximální.:smiley:

3, V nastavení GPS přístroje HTC nesmí být zaškrtnutá položka "Automatická správa GPS" jinak by systém mohl přiřadit "pěším" programům port s vestavěným přijímačem.

4, Výdrž baterie HTC se zapnutým vestavěným GPS a běžícím programem Ozi (příslušnou funkcí v Ozi vypínám obrazovku, pokud na ní zrovna necivím) je cca 3 hod. Totéž, ale s vypnutým vestavěným GPS a naopak zapnutým a funkčním přenosem přes Bluetoth je výdrž baterie min. 7 hod. (delší tůru jsem s HTC zatím neabsolvoval) Výdrž baterie přijímače Nokia je dle výrobce přes 10 hod. (7 hod. mohu 100% potvrdit).

5, V těchto 7 hodinách jsem zařízení občas použil pro hovor, SMS, stažení dat o keších pro GCzII, nebo k vyfocení zajímavého místa. Navíc v programu Ozi běžela po celou dobu funkce "záznam tracku" pro pozdější "průlet trasy v GoogleEarth". Ani jeden mnou, při turistice používaný, výše uvedený program se neseká a vše funguje jak má.

6, Nazávěr jedna osobní zkušenost. Pokud máte v registrech přístroje povolenou položku "vkládání GPS souřadnic do fotografie", tak se přenos GPS dat pro právě spuštěné programy každou 10. minutu asi na jednu minutu přeruší. (Příčinu neznám, nejsem ajťák).

Toť moje osobní zkušenost s používáním HTC se spuštěnými GPS aplikacemi, která je velmi, ale opravdu velmi dobrá. Snad to bude někomu k prospěchu.:wink: