Ahoj, hledám člověka, který by čas od času se mnou zašel na nějakou výpravu, ať nemusím chodit sám
jsem student, který sportuje, takže by to určitě nebylo každý týden, prostě jak bychom se domluvili. Kdo by měl zájem, nechť píše na mail [email protected]. Díky za napsání ![]()
Ahoj,
na lov spolukaceru doporucuju nejaky event ![]()
A abych si prihral polivcicku, tak rozhodne bys mohl prijit mezi nas v tydnu na [cache]GC2KCAW[/cache] nebo si trochu vic zasportovat na [cache]GC2KAB4[/cache].
Oba jsou ze Zlina v pohode dostupny, zatim jsem ten na bezkach moc nepropagoval, ale urcite se tam par zlinaku vypravi. Urcite bys sehnal i spolujizdu v aute. I kdyz na druhou stranu - Zlinaci jsou trosku zdechli jezdit k nam na Valassko a jeste k tomu aktivne… tak uvidime.
Nebo muzes zkusit nejake FTF, tak alespon uvidis razitko kolegy weselky:D
PS: jestli si student UTB, tak navidenou v knihovne ![]()
Razítko mi ukradli i s GPSmap 60CSx a nějak nemám chuť si dělat nové
ale můj podpis na nové kešuli najdeš ![]()
Na Vartovnu určitě vyrazíme…ale jelikož máme okolí Zlína naprosto vyčištěné tak se mnou se nedomluvíš, chce to nějakého podobného studentíka jako jsi ty.
Jinak my Zlíňáci na Valašsko jezdit nemusíme my na něm jsme! B)
Eventy vypadjí moc lákavě, bohužel na běžkách jsem ještě ani nestál
Navíc ani jeden event nestíhám
Chtěl jsem sehnat právě nějakého studenta, jako jsem já; co se týče kolegy Weselky, o něm jsem si myslel, že má vylovenou celou republiku, ne jen Zlínsko :)))) Snad se někdo najde
P.S. jsem student gymnázia TGM, takže se v knihovně neuvidíme, ledabysme se potkali venku
P.S.2 Já pocházím z Luhačovického zálesí :)))
trosku offtopic ale: :D:D:D
A ted tu o pernikove chaloupce! Prosiiim…
[i]V následujícím úseku se hranice stáčí na severozápad k Vizovicím a Slušovicím. Všechno obyvatelstvo na sever a východ od těchto měst se dnes hlásí k Valachům. Směrem k na západ v obcích Zádveřice, Lípa, Klečůvka, Kostelec a Štípa, řazených k okrajovému území, se udržuje jen mlhavé povědomí o příslušnosti k Valašsku.
Komplikovanější byla situace na zlínském panství. F.Bartoš napsal, že se obyvatelstvo nehlásí k žádnému z hlavních moravských kmenů, ale že vytváří samostatný etnografický celek, který se od Valašska liší krojem i architekturou. Spolu s malenovickým panstvím je tedy řadíme k přechodnému území.[/i]
Tož žil kdysi jeden chudý otec a ten měl dvě děcka, Honzu a Mařku. Bydleli spolu v jedné valašské dřevěnici na Pasekách za řekou Moravou u vesnice Zlín. Otec chodíval do zlínského panského lesa kácet stromy, takže nemohl na děti dávat celý den pozor. Proto se znovu oženil, aby měly děti zase matku a měl se o ně kdo starat. Ale ta druhá matka nebyla hodná, neměla ráda otce, ani děcka.
Jednou se té maceše děcka tak zprotivila, že muži poručila, aby je zavedl do lesa a tam zanechal. Nadarmo se muž bránil, ale žena pokoje nedala, a on se jí bál. Proto se smutným srdéčkem jednoho dne odvedl děcka do lesa a tam je zanechal…
"Slunéčko sa níží, k večeru sa blíží, tato, pote domů!" volaly lesem. Ale nikdo sa neozýval.
"Tož jsme už, milý Honzíčku, zablúdili a tatu nenajdeme; mosíme tu ostat přes noc," řekla Mařka; ona byla starší a moudřejší.
"Ale já sa bojím," řekl Honzíček.
"Tak počkaj, já vylezu na strom, estli uvidím nějaké světlo, za kerým
bysme mohli jít," utěšovala ho Mařka a hned taky na strom lezla. Ze stromu dívala se kolem dokola po té širé Valašské zemi a v dálce skutečně spatřila světýlko…
pokračování už jistě doplňovat nemusím, všichni ho jistě dobře znáte.
A tak ikdyž sa Honza s Mařků čerta starého starali esli sú z Horňácka, Dolňácka, Hané nebo Valašska a renomovaných etnológů si nevšímaje, hlásili sa k valašskému národu. Do teho ňácí podkrušnohorci nebo děčíňáci co sa dostali na Valachy s velků vodú kecat nebudou ![]()

podrobnější http://www.krekov.cz/fotogalerie/1184.jpg
Tak třeba já:)
v tydnu nic, ale vikendove obcas taky resim kdo je tu schopny nekam vypadnout a neco odlovit ..
kdo chce tak v 19h sraz zde [cache]GC1DA8V[/cache] a pomaly presun kolem ruznych tradicek a mysterek a a radi bychom daly tohle [cache]GC2NQNT[/cache]
pokud nebude prutrz, a stihnete si to precist tak se klidne stavte
.. poznavaci znameni GPSka na krku B)
někdo kdo by o víkendu zašel posbírat ty kešky na troják? nemusí být tenhle, ale může .. prostě víkend B)
Pořád tu čtu sbírat kešky, kešulky a porád nevím, co sa z toho pálí. Slivovica to není, tu ja poznám. Tož kdy už bude nějaká ta koštovačka?
Troják taky nemám, tak možná příští týden, tento nemožu.
Ted f tomto období sbírám u keší vždycky i trnky, ale na slivovicu je teho zatím málo. ![]()
Nicméně Troják je lákavý, nějaké bližší info? Pokud by ještě bylo volno, tak bych se příp. rád přidal. Díky
voldik .. sem se dival že se chystas na perseidy .. můžem pořešit tam ![]()
Ano, pojedeme spolu v autě. ![]()