Hledání na gc.com Multiple Locations ?

Prosím vás,

když na geocaching.com hledám adresu, či město, jak přesně určím město, které mám na mysli, pokud zrovna název města se po světě opakuje několikrát?

Příklad: - Když zadám hledat Lhotka, tak po stisku Go (enter) mi nabídne v rozbaleném okně všechny Lhotky a já si vyberu. Stejně třeba u Mirošov.

- Ale proč u obce Křešín toto nefunguje? Jsou to minimálně obce dvě a po stisku enter vypadne seznam keší v okolí Křešín a můžu si i otevřít mapu - ale pochopitelně je to ten druhý Křešín :) - jak mu mám říci, který Křešín chci? (jsou dva okres Příbram a okres Pelhřimov). A divné je, že ve staré verzi po aktualizaci toto fungovalo a i u Křešína mi dával na výběr.....

otázka tedy je: jak mu mám co nejjednodušeji říci, které město mám na mysli?

ono jich bude asi víc než dva, mě to našlo cosi v ústeckém kraji

Každopádně mělo by fungovat hledání Křešín, Pelhřimov a Křešín, Příbram, alespoň u těch dvou mi to našlo ten správný

Přesně tak, více specifikuj hledání a bude to bez problému :slight_smile:

No více specifikuj … čili když budu hledat něco neznámého, tak si mám zjistit, pod který to spadá okres? :slight_smile: no takové nemotorné… :slight_smile: - no teď to dělám tak, že na mapě si najdu nejbližší město či obec, které je prostě jen jednou.

Mě jen zaráží, že dříve to fungovalo normálně a měl jsem z toho radost, když to tenkrát zprovoznili. Teď to zase rozbili :slight_smile:

Ale mne to funguje. Hledam treba Nucice, protoze vim, ze jsou dvoje, a ono mi to nabidne tabulku:
Multiple Locations Found:
1.252 16 Nučice, Česká republika
2.281 63 Nučice, Česká republika
3.Nučice, 252 16 Nučice, Česká republika
Close

No ono to vyhledávání je stejně divné. Když chci brněnskou část Líšeň a nechci jakési daleké Lisno, tak stejně musím napsat Líšeň Brno, protože to nějaké možnosti nenabízí.

no zkus napsat Křešín, jak o něm píšu- ten je taky 2x.

No ale jak to tak pozoruji, on to nebude problém přímo gc.com, ale spíše google maps, kde například ten Křešín se najde též jen jednou a ten vyhledávač na gc.com je jen čistě vyhledávač na google maps.

Prostě asi nějaká "vadná" databáze google maps.

No pravda "Křešín" to nejak neumi, ale zkousel jsem "Březí" a těch najde devet. Na druhou stranu zkousel jsem prazsky Žižkov a nasel mi vsechno jine nez ten v Praze. Je to asi indexaci databaze. A GoogleEarth najde jeden "Křesín".

Tak když už jsem u plánování výletu dospěl ke keším, zpravidla už vím, kam jedu, tak mi nečiní problém dát tam okres :slight_smile:

Btw. Já tohle vyhledávání podle obcí stejně používám jen zcela výjimečně, zpravidla chytim mapu a dotáhnu si jí kam potřebuju…