když na geocaching.com hledám adresu, či město, jak přesně určím město, které mám na mysli, pokud zrovna název města se po světě opakuje několikrát?
Příklad: - Když zadám hledat Lhotka, tak po stisku Go (enter) mi nabídne v rozbaleném okně všechny Lhotky a já si vyberu. Stejně třeba u Mirošov.
- Ale proč u obce Křešín toto nefunguje? Jsou to minimálně obce dvě a po stisku enter vypadne seznam keší v okolí Křešín a můžu si i otevřít mapu - ale pochopitelně je to ten druhý Křešín :) - jak mu mám říci, který Křešín chci? (jsou dva okres Příbram a okres Pelhřimov). A divné je, že ve staré verzi po aktualizaci toto fungovalo a i u Křešína mi dával na výběr.....
otázka tedy je: jak mu mám co nejjednodušeji říci, které město mám na mysli?
No více specifikuj … čili když budu hledat něco neznámého, tak si mám zjistit, pod který to spadá okres? no takové nemotorné… - no teď to dělám tak, že na mapě si najdu nejbližší město či obec, které je prostě jen jednou.
Mě jen zaráží, že dříve to fungovalo normálně a měl jsem z toho radost, když to tenkrát zprovoznili. Teď to zase rozbili
Ale mne to funguje. Hledam treba Nucice, protoze vim, ze jsou dvoje, a ono mi to nabidne tabulku:
Multiple Locations Found:
1.252 16 Nučice, Česká republika
2.281 63 Nučice, Česká republika
3.Nučice, 252 16 Nučice, Česká republika
Close
No ono to vyhledávání je stejně divné. Když chci brněnskou část Líšeň a nechci jakési daleké Lisno, tak stejně musím napsat Líšeň Brno, protože to nějaké možnosti nenabízí.
No ale jak to tak pozoruji, on to nebude problém přímo gc.com, ale spíše google maps, kde například ten Křešín se najde též jen jednou a ten vyhledávač na gc.com je jen čistě vyhledávač na google maps.
No pravda "Křešín" to nejak neumi, ale zkousel jsem "Březí" a těch najde devet. Na druhou stranu zkousel jsem prazsky Žižkov a nasel mi vsechno jine nez ten v Praze. Je to asi indexaci databaze. A GoogleEarth najde jeden "Křesín".