Hledání trasového bodu

Asi udělám ze sebe blbce ,ale není mi jasná tato věc: dnes mám v ruce poprvé GPS navigátor Garmin eTrex HC.Návod jsem si přečetlTo co ted potřebuji je najít v lese několik míst.Vytvořil jsem si body a ručně zadal dle Google Earth souřadnice.Ale co necháchu, je systém-princip jak to najít.Na displeji se objeví šipka plus fialová čára-spojnice mé polohy a cíle s vlaječkou,tak a jak ted jít?Musím jít ve směru kam šipka ukazuje nebo musím jít tak ,aby šipka byla v ose s fialovou spojnicí?
Díky za vysvětlení.V návodu to není. :stuck_out_tongue:
Omo

Jdi za šipkou. B)

Díkec.Vysvětlete mi proč ta šipka chvílemi naviguje úplně jinam než kde je cíl.Je lepší pro snadnější orientaci mít zapnutou orientaci mapy na sever nebo čelem? Jakou to hraje roli při hledání bodů?
Díky.:o

Sipka obcas ukazuje jinam, protoze okamzite reaguje na signal. Pokud je signal nekvalitni, sipka poskakuje. Zalezi na SW a citlivosti cipu.
Co se orientace mapy tyka, je to vec vkusu. Kazdy to pouziva tak, jak jemu nejvic vyhovuje.

Děkuji moc za odpovědi,je mi to ted jasné;)
Omo

1. napu mám nastavenou "čelem", abych věděl kam jdu/jedu
  2. primárně zaměřuji přes mapu, čím blíže, tím více zoomuji
  3. šipku používám v případě "selhání" mapy a "trianguluji" místo pohybem v kruhu/elipse/čemkoli kolem cíle
  4. jít "po čáře" je spíš nemožné jak reálné, hlavně ve městech (nevím o nikom, kdo by uměl jakkoli překonat činžáky skrz)
  5. zkoušej a uvidíš… praxe je praxe, já manuál vubec nečetl :smiley:

Díkec:)