Při přípravě moji další keše jsem přišel na zajímavý nápad. A protože keš ještě stále není připravena a já mám dvě možnosti jak tuto keš pojmout, obracím se na vás s jedním z těch dvou způsobů, protože mám pocit, že by to mohlo zaujmout více lidí.
Většina kešerů se mimo geocaching věnuje i jiným koníčkům. Takových koníčků existuje celá řada a každý z nich je neméně zajímavý. Napadlo mě vytvořit sérii keší o našich koníčcích. Každá taková keš by se věnovala jednomu koníčku. Probrala by jeho stručnou historii, přínos pro člověka a také to jak se tomuto koníčku začít věnovat. Myslím si, že existuje spousta koníčků o kterých ostatní ani neví a už vůbec třeba netuší, že je jednoduché jej také provozovat.
A teď moje představa o realizaci. V první řadě chci tento nápad podrobit vaši kritice (nebo pochvale ?
), abych věděl, zda by byl mezi kačery zájem (nejen o hledání, ale i o realizaci), případně i vylepšení mojich nápadů. To co mě přijde jako geniální nápad se ostatním může zdát jako blbost. Po diskuzi rád uvítám (soukromou cestou) Vaše návrhy na jednotlivé koníčky.
Mé představy o podmínkách pro zařazení:
- traditional o obtížnosti terénu do 2-3 (keš má nést zejména zajímavou informaci)
- umístění na místě, které se nějakým způsobem vztahuje k danému koníčku (takže např. pro rybářskou keš by vhodné místo bylo u vody či RybSvazu ale už ne na náměstí
) - žádné komereční reklamy na prodejny vybavení atd.
- listing obsahující minimálně tyto informace:
— stručná historie či představení koníčku
— co to člověku dává
— jaké možnosti koníček nabízí (rekreace, závody, odvětví, …)
— co udělat pro to abych se tomuto koníčku mohl také věnovat
— orientační přehled investic do tohoto koníčku (to si myslím, že je sice trochu zvláštní a možná to bude i nejdiskutovanější, ale přeci jenom patří to mezi ty první informace jež nás zajímají při volbě koníčku)
— informace o samotné keši
— odkazy na další keše ze série - dále může listing obsahovat:
- osobní zkušenosti, prožitky a zmínky o tom co a proč k tomu daného kačera přivedlo (stručně)
- připadné další info

- pokud možno solidní zpracování listingu, aby to nedělalo ostudu

- kdyby to jen trošku šlo trochu originality
- (já osobně bych i rád pro uznání logu chtěl i menší vyjádření vztahu k danému hobby od logujícího?)
Jde o sérii, ale velmi nerad bych ji ukončoval nějakým bonusem. Pokud bude zájem, předpokládám pak keše po celé republice a nechci kačery stresovat nemožností odlovi bonus bez objetí celé republiky a také… lidská tvořivost snad nemá hranic a proto koníčků bude přibívat B). V tuto chvíli také neplánuji zastřešovat sérii nějakou webovou stránkou - tedy alespon ze začátku. Snažil bych se o koordinaci ale jen minimálním způsobem.
Takže teď prosím o vaše názory:
Máte chuť najít keš s danou tématikou (a nejen kvůli bodu)?
Máte sami zajímavý koníček, kterým se chcete pochlubit ostatním (pokud ano, tak jej tu prosím zatím nezmiňujte a později vše probereme soukromě a ostatní překvapíme) ?
Nebo snad myslíte, že to je celé o ničem? Proč?