Cim dal casteji narazim na hromadne "Discovered" logy z jedineho mista, kde hromada kaceru uvidi GC/TB a pak hromadne loguji, ze predmet videli tam a tam. At uz pri skupinovem odlovu nebo na eventu.
Muzete mi nekdo osvetlit, k cemu je to dobre?
Pripada mi, ze:
nabehane km to neprida
zaneradi to log cestovatele, bez jakekoliv pridane hodnoty
posle to ownerovi hromadu mailu, bez uzitku
Takze proc je to dnes tak rozsirene a proc se to dela?
Vede to k tomu, že někteří kačeři pak mají v profilu víc objevených poutníků než nalezených keší.
Já jsem si na prvním sletu, kterého jsem se účastnil, opsal nějakých dvacet, možná třicet, čísel. Pak jsem zjistil, že je hroznej vopruz jenom to zalogovat, takže už to nedělám, nebo alespoň ne v takové míře.
No jo, nepremyslej… dneska jsem se podival na dva gc po sobe a oba mely po 5-8 discovered logach. Prase aby se v jeho cestovani pak vyznalo, kdyz cela posledni strana vypisu obsahuje jenom, ze ho kazdy clen jedne tlupy na tom miste videl.
Doufam, ze to treba nektereho objevitele trkne a opakujici se logy si odpusti. I kdyz jestli je za tim hon za odznacky, tak to takove logy asi neovlivni.
K tomu je tam taková funkce "Zobrazit mapu" aby clovek vedel, kde vsude coin cestoval… Tam je pak jedno, že jsou tam nějaké discovered logy… Jinak k tomu aby si to kaceri odpustili, prijde mi to jak ríkat, aby uz kurna lidi nelogovali ty kesky, at si to odpustí
to mi vysvětlete, proč další kačeři logují Found It na každé keši, když přeci musejí vidět, že už ji našel někdo jiný před nimi…stačí přeci logovat jen FTF a je to!
Unika mi souvislost s tematem. Asi bude nejlepsi se zeptat primo nektereho z hromadne logujicich. Me to vazne zajima. Jestli to delaji pro odznacky nebo maji pocit, ze tim pomohou cestovateli a potesi ownera - coz je mimochodem nejcastejsi, co slysim, kdyz nekdo posunuje predmet dal.
Ja loguju treba kvuli ikonce a bodu. Proc bych si nemel lognout minci, kterou jsem videl? Myslim, ze prirovnani ke kesi neni uplne mimo. Logujes snad jen kese, ktere ten den nikdo nenavstivil (obdoba vicenasobneho Discovered), aby vlastnikovi nechodili zbytecne Found It, pripadne jen ty, kde udelas trade a pomuzes tak vylepsit obsah kese (obdoba posunuti mince na ceste)?
Me discover logy napriklad vubeec nevadi. Kdyz chci videt trasu, otevru mapu a v poste mi padaji bokem, protoze promazavat/procitat 28 000 discovered logu z Nebilovy by bylo skutecne silenstvi.
Jinak receno, je to jen hra a je na kazdem, jak ji hraje…
Když jde pět lidí společně kešovat a najdou jednu keš a v ní jeden geocoin, tak je celkem logické, že na keši se objeví pětkrát found it. Tak proč by nemohl být i ten geocoin zalogován pětkrát? Jednou retrieved a zbytek discovered.
A pokud ownerovi vadí, že si někdo loguje jeho trackovatelné předměty, tak možnost tu je - nechat si je doma.
Ale abych odpověděl za ty, co mají víc TB a GC než keší…
Vždycky, když vidím TB či GC, tak si ho zaloguju - buď při přesunu, nebo pokud ho jen u někoho vidím (třeba při vyzvedávání z keše, kdy si ho neberu). Památka na to, že jsem ho viděl a autor má jistotu, že se neztratil (zpravidla píšu, s kým jsem se tam potkal a kdo si ho odnesl).
Eventy - hodně majitelů hezkých GC je bere na eventy (nikdy by takovou věc do světa nevypustili) a tam je ukazují (chlubí se s nimi) - ty loguju, ale jen pokud se mi líbí.
ME Nebílovy - tam jsem viděl moc hezkých coinů a spoustu obyčejných coinů - jenže nebyl čas si opsat čísla jen těch hezkých (pod každou vitrinou byl seznam GC s trackovacími čísly), natož je od sebe rozlišit. Tak jsem si seznamy nafotil, prohnal OCR a zalogoval hromadně…
Pokud to TB/GC videl - mel v ruce tak at si ho klidne discoverne. Ale "oni" discoverujou i to co nikdy nevideli. Zvlast na ME Nebilovy se rozdavali hromadne seznamy cisel. Takze napriklad muj osobni TB co mam neustale u sebe (vytetovana jesterka na prave ruce) videlo 5-6 lidi a discoverovalo asi 50. A obcas s komentarem "opravdu pekny GC" … Ale kdyz je to tak bavi …
Jen aby nedošlo k mýlce, toto tvrzení je nepravdivé. Na ME se žádné seznamy nerozdávaly. Seznamy byly pouze u vystavených GC každý si je mohl vyfotit.
Co se týče osobních TB a GC, tak ty se objevily akorát v Satanově seznamu, který nebyl veřejně rozdáván, ale při splnění podmínek (účast na eventu) ho mohl kačer získat. Byly ale výrazně odděleny v jiném seznamu. To, jestli někdo loguje i TB a GC které neviděl je jen demence dotyčného
Jj, ale uz jsem parkrat (napr. na [cache]GC323WE[/cache]) nabizel "Retrieved it" a odnos do nejake pekne kesky (idealne na kopci) a nikomu se nechce … ;)B)
Jinak beru, ze majitele potesi, ze nekdo jeho TB nekde videl, pokud uz tam chvili lezi. Pokud se ale dozvi, ze byl 5x viden v danou chvili na danem miste, mi unika, proc z toho ma mit owner radost. Stejne tak z identickych logu: viden, pekny, … 5x
Fajn, a kdo z těch pěti teda bude mít právo zalogovat? První podle abecedy? Podle data narození? Podle počtu foundů? Podle velikosti toho…bot?
Proč to vůbec řešíš? Nemáš nic lepšího na práci? Ownerům to většinou nevadí.
Ja mam 20 cestovatelu (respektive mel jsem) a vadi mi to. Mnohem radsi bych videl log retrieved it. U discovered si vzdycky rikam, proc GC/TB nekomu stalo za to logovat, ale nestalo mu za to poponest.