Hromadné FTF

Když je dneska toho Silvestra, tak by to chtělo nějaké téma na odlehčení a proto nahazuju:

Na mé mikrošce [cache]GC1JAZG[/cache] "Havirov - Brana s kyvadlem a pramenem" se podařil hromadný odlov FTF najednou 58 týmům.
Ač je to dost vysoký počet, tak předpokládám, že někde jinde, ve větším městě (Praha, Brno, Plzeň aj.) nebo u příležitosti nějakého eventu, bylo toto číslo určitě překonáno.
Napište kdy a kde, popřípadě další zajímavosti, kuriozity a rekordy českého geocachingu.

LOVU ZDAR!!!

No nevím, určitě dneska v Praze bude spousta publikovaných keší… a boj o FTF asi taky bude, ale v takovém rozsahu, to nevím. A jinak hromadný FTF jsou stejně na hraně pravidel.. to všech těch 58 týmů vzalo krabičku v jednu chvíli do ruky z jedné skrýše a zvolalo mám ji? Asi ne…

Ne někteří ji skutečně v jednom okamžiku nedrželi v ruce, protože už byli na hranici ušlápání, že Marazde? :smiley:

Souhlasím, že hromadná FTF jsou možná na hraně pravidel (pokud pro to samozřejmě nějaká pravidla jsou), ale tady všech 58 týmů splnilo podmínku pro odlov skutečně v jeden okamžik!
Logování do logbooku proběhlo velmi civilizovaně - týmy se zapisovaly jeden po druhém a vůbec se nervaly o pořadí - a trvalo cca 25 minut! :smiley:

No já myslím, že na eventech i když tam přijde najednou třeba 100 lidí se jako FTF loguje jen ten první co se zapsal do logbooku. Pokud si na to FTF při těchto příležitostech vůbec někdo hraje.

O co jde, je to hra nebo se snad pletu. A především zábava. O nějakých pravidlech neví, nemám to nastudované, protože raději chodím na keše a nedřepím pořád u počítadla.

Pro ftf v rámci geocachingu žádná pravidla nejsou. Hon za ftf není ani jeho implicitní součástí, takže se tak maximálně může na nějakých svých pravidlech domluvit skupina lidí, co spolu tuhle záležitost chtějí provozovat tak, jak chtějí, ale to je asi tak všechno. Pokud má někdo přístup jiný, nic se s tím nezmůže. :slight_smile:

Dle mého skromného soudu je pojem "hromadné FTF" stejně komický jako "hromadná deflorace"…:smiley:

Takže vlastně takový každonoční event.

:smiley: Líp bych to nenapsal… hromadné FTF je vlastně taková pěkná swingers party :o

Páni, všechno setu ještě člověk nedozví… Nicméně dotaz: Kdy bude další taková party? :smiley:

Proc? :o A co Snehurka a sedum trpajzliku… :D:D:D:D:D

Zatím jsem se tady jen dozvěděl, že: Hromadné FTF je na hraně pravidel (která nejsou) a má to něco společného s pohlavním stykem. :o :smiley:
Kdyby se chtěl někdo vrátit k původnímu tématu (viz níže), tak budu jen rád.

KAzdej at si to dela jak chce…Kdyz jedem na FTFko ve dvou, tak prvni kdo ma krabku v ruce si napise FTF a druhej je proste druhej a hotovo, i kdyz sme tam spolu, ale jednou mame kazdej svuj nick a tu krabku v prackach drzi prvni vzdycky jenom jeden…Obcas si na FTFko taky vyjedu, ale nikdy by me nenapadlo si logovat jako FTF krabku, kterou uz nekdo objevil a jen se nestihl jeste zapsat do logbooku, tohle je v Brne bezna praxe a je az usmevne jak to nekteri prozivaji. Druhym extremem je objeveni finalovky multin a mysterek za kazdou cenu, jen abych mel FTFko, takze se v Brne naprosto bezne setkavame s dennimi odlovy nocnich kesek, BFkovani finalovek mysterek a multin a to i tech z nejvyssima obtiznostma a dalsi podobne uchylarny, ktere nikomu nezazlivam, ale nemuzu se s nima ztotoznit..Na FTF si obcas vyjedu, ale vetsinou uz je to jen na krabky, ktere si myslim ze za to stoji, nebo kdyz vim, ze tam budu opravdu prvni a nebudu muset nikomu vysvetlovat ze coFTF jako takove proste neexistuje;)…Zdravim vsechny brnenske FTFkare a neberte to osobneB)

Co je na tomhle úchylné?!

To je věco dohody a názoru.

Prijde mi divny dojet na misto uvodnich souradnic mysterky, o jejimz reseni nemam ani paru, a tak dlouho preryvat okoli, az najdu finalovku…ale je to muj nazor kterej nikomu necpu, stejne tak jako ten ohledne hromadneho FTF.

Myslím si, že pokud hledám kešku společně s geopartnerem (partnerkou nebo partou), mělo by FTF patřit skutečně jen tomu, kdo kešku uviděl jako první a s tím i právo zapsat se do prázdného logbooku jako první. Ve vzácných případech skutečně současného objevení by měli o FTF losovat. Ostatní si mohou losnout o STF či TTF. FTF znamená PRVNÍ nalezená, a první může být jen jeden. Na atletických závodech (až na velmi výjimečné případy z historie) může být vítěz také jen jeden. Je skutečně divné, když si FTF přivlastňuje současně třeba pět lidí. Počet FTF by měl být stejný jako počet kešek, ne větší. Já bych si potom připadal jako geopodvodník, který chce FTF za každou cenu. Ale to je spíš na morálním přístupu každého geokačera. Jde o nepsané pravidlo, jehož uplatňování nelze vymáhat, a asi by to ani nemělo smysl.

1. Jdu sám, nacházím sám -> FTF. Dám si do statistik. Několik takových mám.
  2. Vyrazí nás víc nebo se sejdeme na místě před nálezem a jeden z nás ji najde (hledal pod správným pařezem, já prohlížel ten vedlejší) -> coFTF. A dám si to do statistik (asi bych to taky našel pod tím vedlejším pařezem). I takových několik mám.
  3. Vyrazí banda bláznů z eventu a jeden najde, všihni zalogují -> gruppenFTF. Do statistik dám pouze pokud jsem to našel já. GruppenFTF mám asi 2, ale ani jedno nemám ve statistikách (běžel jsem pomalu…)

napr. na jednom raftu jede 8 lidi. kdo dostane medaili, jen ten co sedi vpredu?

jj. asi tak nejak. nemam problem napsat spolecne FTF dle bodu 2.